"Ще си платите скъпо", закани се Ердоган на западните страни

Повод за думите бяха временно затворени консулства в Турция
6 фев 2023 08:56, Елка Василева
73
"Ще си платите скъпо", закани се Ердоган на западните страни
Снимка: архив, БГНЕС

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че западните страни ще си платят за временното затваряне на консулствата си в Турция миналата седмица от съображения за сигурност. Турската полиция каза, че не е имало сериозна опасност за чужденците, след като задържа вчера 15 предполагаеми членове на групировката "Ислямска държава", предаде Ройтерс.

Анкара извика на разговор посланиците на 9 страни в четвъртък, за да разкритикува решенията им временно да затворят дипломатическите си мисии и да издадат предупреждения за проблеми със сигурността.

Още по темата
Турски представители казаха на следващия ден, че западните държави, в това число САЩ и Германия, не са представили информация, с която да подкрепят твърденията си за проблем със сигурността.

"Онзи ден нашето външно министерство извика всички тях и им отправи необходимия ултиматум, казвайки им: "Ще си платите скъпо, ако това продължи", каза Ердоган на среща с младежи. Записани от нея кадри бяха излъчени вчера.

Западните страни предупредиха за повишен риск от нападения срещу дипломатически мисии и немюсюлмански храмове в Турция след серия от демонстрации на крайнодесни движения в Европа, на някои от които бяха изгорени екземпляри от Корана. Турция преустанови преговорите с Швеция и Финландия за влизане в НАТО след един такъв протест в Стокхолм.
(БТА, Любомир Мартинов)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
за пореден път се доказва боклушкия характер на Турция, и като политика и като всичко. Всичко е некачествено там , айде почти всичко, даже и строителните материали, както се видя и от земетресението, толкова много сгради. Господ не забравя, турците избиха само през 20ти век безмислено над 2,5 милиоона арменци, българи, евреи и гърци и затова са на толквоа нисък стандарт на живот и затова имс е случват такива неща, за съжаление, няма покаяние, няма смирение при този мирислив и нечистоплътен народ
11
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 10. И ти гледаш само черно-бял телевизор
10
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турция ще бъде махната от НАТО,ако преди това Турците не махнат Ердоган.
9
19
 
25
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Единствен Ердоган спазва международните правила и етикети и постави чиновничката Уркула на мястото и според дипломатическия протокол - на диванчето. Факт.
8
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Hmmmmmm. Edna glupost i posle 7/8....hmmmmmm
7
17
 
17
 
! Отговори
абе преди 1 година
ердоган е силен, много силен, и не мислете че само приказва, турската армия е втора след янките в НАТО по численост, но е първа по фанатизъм!
6
16
 
22
 
! Отговори
Чук и Гек преди 1 година
Ердоган си е много точен! По скоро Запада е кекав и позволява да му се подиграват! Я да е една мощна Европейска империя, че да постави германски и австрийски митничари и гранични полицаи на Капитан Андреево и да спре тировете на Ердоган към Европа и ще му клепнат ушите точно за 3 дни! А то - джендарство и гейпарад!
5
16
 
15
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Каква е ползата от голям размер, ако не го използваш. Прави се на мъж с голям на думи, а трепери като малко зайче пред вълк, пред Щатите. Не, че не му се иска да изпълни заканата, но няма да му позволят. Той много добре го знае, но не могат да му забранят да си фантазира.
4
4
 
15
 
! Отговори
Км преди 1 година
Не злобейте,хора,навсякъде може да се случи.
3
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този е много смел и добре че британската майка ги спонсорира до тук ,но каже ли британската майка край и чершафите няма да им помогнат
2
16
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Куче, което лае не хапе, а Ердоган цял живот само лае.
1
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко някога се връща с пълна сила !