Над 21 700 са вече жертвите от трусовете в Турция и Сирия

Въпреки напредването на времето има и спасени оцелели
10 фев 2023 10:58, Елка Василева
16
Над 21 700 са вече жертвите от трусовете в Турция и Сирия
Снимка: БГНЕС

В петия ден от издирвателните и спасителните операции в Южна Турция общият брой на жертвите в десетте засегнати окръга на страната нарасна на 18 342 души, съобщи турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк, позовавайки се на най-новите данни на Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД).

Още по темата
Броят на ранените е 74 242 души, а срутените сгради са 6444. Все още не е обявен броят на затрупаните под развалините хора.

В съседна Сирия, която също беше ударена тежко от земетресението, жертвите по последни данни наброяват 3377, съобщи ДПА.  

Земетресенията причиниха големи разрушения в турските окръзи Кахраманмараш, Килис, Диарбекир, Адана, Османийе, Газиантеп, Шанлъурфа, Адъяман, Малатия и Хатай.

Турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу съобщи, че сред жертвите на земетресенията има и най-малко 120 полицаи и 32-ма служители на жандармерията.

Въпреки напредването на времето, с което нараства и броят на загиналите, от засегнатия район днес продължават да пристигат и радостни новини за спасени оцелели.
(БТА, Мина Димитрова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Аз преди 1 година
До Анонимен 14 / "Защо екипите не изселват оцелелите...?" Защото пътищата са разрушени! Ако четеш всички статии няма да задаваш такива "мъдри" въпроси. А и все още има хора в неизвестност - семействата им се надяват на чудо и... чакат там.
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо екипите не изселват оцелелите и бездомни хора към вътрешността на Турция, към Истанбул и др. незасегнати от земетресението градове, където могат да ги настанят в къщи и хотели?!
11
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Туркия ке падне
10
0
 
5
 
! Отговори
до 1 и 5 преди 1 година
Ако не са те регистрирали в псих_ото, да отидеш още днес. Имаш сериозен проблем. Явно прекалената русофобия или русофилия води до умст_вени проблеми.
9
4
 
4
 
! Отговори
Сополан великолепни преди 1 година
Къде са сивите вълци, куците кьопеци и краставите читаци ? Всички са по дупките си ! Засега няма нищо за крадене и убиване, по - късно ще изпълзят от сенките !
8
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Филисофи,Русия първа реагира в Сирия .Стига сте си чесали езиците.Нещо май забравяте в Италия ,кой прати медици при Ковид кризата?А събратята им Америка ,им откраднаха маските.Аре бъдете реалисти,или не ви изнася
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо същите,които са от укро пропагандата са и против Сирия?Странно...значи едни и същи организират съсипването на държавите.Изравниха Сирия със земята и сега просто ще се преместят в Украйна.В едната държава подкрепят главорези,в другата нацисти.И нямат страх от Бог.Накрая ще горят в ада...
6
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 5:Заради санкциите на запада не могат да помогнат.Ти не четеш новини,а не аз...
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 5:Лети мозъка ти.
4
17
 
11
 
! Отговори
до 4 преди 1 година
Как да се помогне на пострадалите, като кремълските ракети летят по спасителните екипи в Сирия, би ли ми обяснил? И екипите си отидоха. Новини четеш ли? Ако щеш турски медии? Или сирийски? Айде мани ги тия прогнили CNN, дето русофилите не ги харесвате.
3
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много сте зле...при такива бедствия политиката няма място.На пострадалите трябва да се помогне.Към 1 и 2:Вие хора или дрмони сте?!
2
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Турция как са нещата? - Taпр един ислямистки дикататор управлва, тъй че нещата са същите като в Сирия. Буахахахахаха.
1
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Диктаторски кремълски режими в Сирия не ме интересуват. Дори в момента се стрелят, защото диктатора, финансиран от Кремъл не иска да отстъпи. Там не се вълнувам. В Турция как са нещата?