Шест станаха жертвите на вчерашните трусове в Турция

Последвали са 90 вторични земетресения
21 фев 2023 09:38, Елка Василева
6
Шест станаха жертвите на вчерашните трусове в Турция
Снимка: БГНЕС

Шестима души са загинали при последните земетресения в Турция, които разтърсиха южния окръг Хатай снощи. Това потвърди днес турската Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД), предаде Анадолската агенция.

Още по темата
"След двете земетресения в Хатай последваха 90 вторични труса. Загинаха шестима души, а 294 са ранени, като 18 от тях са в тежко състояние", съобщи АФАД.

По-рано министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу заяви, че трима души са загинали, а 213 са ранени. Спасителните екипи издирваха трима души, затрупани под развалините на рухнала сграда в град Антакия. Впоследствие стана ясно, че те са открити мъртви.

Първият трус с магнитуд 6,4 беше регистриран в 20.04 часа местно време с епицентър в района на град Дефне, а вторият - три минути по-късно, с магнитуд 5,8 и епицентър в района на град Самандаг, според данни на АФАД.

Земетресенията, регистрирани точно две седмици след опустошителните трусове с магнитуд 7,7 и 7,6 в окръг Кахраманмараш, бяха усетени в Гърция, Египет, Израел, Ливан, Сирия и Кипър, отбелязва ТАСС.
(БТА, Ваня Накова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още може
4
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички сме гледали видиа какво причинява куршум с тегло само от 6-8грама изстрелян от пистолет с начална скорост 300-400м/с. Вековна технология. Да си представим сега значително по-голям проектил, с висока твърдост, голяма маса и подходяща форма. Проектил ускорен от електромагнитно оръжие с огромна начална скорост и изтрелян от горе надолу. Нещо, което поразява Земята на ненаселена територия забиващо се дълбоко в нея и отдаващо голяма част от енергията си вътре. Дали би причинило земетресение?
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо половината свят си евакулира посланниците от Турция малко преди земетресенията? Теpoристична опасност, да. Но кой е теpoриста? Кой изстрелва по две ракети в космоса дневно? Кой може да манипулира финансовите и крипто пазарите без някой да му каже нещо и защо никой не го съди за това при това в държавата където можеш да гниеш със столетия за финансови престъпление? Кой oсpa буквално Космоса със сателити за да дава Интернет на африканските слонове? Интересни съвпадения, да.
2
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отиди летния сезон на комшиите. Роден *** може и да захлеби нещо....
1
6
 
10
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Става нещо страшно. Дано не съм лош пророк, но като дойдат тук тези трусове, не ми се мисли. Ние също сме разположени в силно сеизмичната зона. Не знам как се задържат само в Турция, но се надявам да не се разпространяват на около, а да престанат най - накрая. Положението е достатъчно катастрофално.