Заражда ли се майдан в Грузия?

Киев не е доволен от неутралната позицията на Грузия, заяви Боян Чуков
13 мар 2023 22:15, Красимир Ангелов
57

Протестите в Грузия доведоха до сериозно напрежение между Тбилиси и Киев, но каква е причината?

"Заражда се нов майдан, но той е организиран с класическата технология за така наречените цветни революции. Премиерът на Грузия съобщи, че още миналата година има информация, че Киев не е доволен от позицията на Грузия, която е неутрална по отношение на войната в Украйна и затова ще се търси смяна на властта в Тбилиси", коментира геополитическият анализатор Боян Чуков в "Денят ON AIR".

"Кадрите са от Украйна, защото в Грузия се върна Михаил Саакашвили. На площада в Тбилиси има участници, които са се сражавали на фронта в Донбас. Те са около 15 човека и пристигнали от грузинския легион. Очакват се още 400 човека. Тези дни видяхме начина, по който се държат протестиращите. Една уникална църква на площада в Тбилиси е цялата надраскана с графити. Не става въпрос за нищо културно", допълни Чуков.

Относно ролята на САЩ гостът коментира, че Грузия не се е харесвала на Вашингтон по една проста причина, че е взела неутрална позиция.

"През Грузия минават част от стоките, които са санкционирани от САЩ, но през трети страни и така отиват в Руската федерация. Нормално прави впечатление, че подкрепата на митингуващи се получи от Вашингтон, Макрон се изказа в полза на протестиращи, дипломат номер 1 на Брюксел и той ги подкрепи, има дирижиране, всички тези изказвания са в полза на тези, които митингуват", каза Боян Чуков пред Bulgaria ON AIR.

Относно войната в Украйна той смята, че Киев не е фактор, а обект. "Той предоставя живата сила и теренът. Ако има някакъв договор, който би могъл да се постигне, той би станал между САЩ и Руската федерация. Всички останали се въртят и се опитват да предлагат идеи", каза още анализаторът.

На въпрос каква е ролята на Китай, той обясни, че в Китай не се гласува, за да се избере някой. "Там се договаря абсолютно всичко, при китаеца е важно да не загуби своето лице", каза той.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ ще превърнат Европа в Средния Изток или Сирия ако продължават да правят Майдани във всяка бедна бивша съветска република..
18
3
 
10
 
! Отговори
Сандо преди 1 година
от САЩ президента на Грузия призова народа на протести .... майдана идва
17
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нас българите не ни интересува Грузия, а как да не сме последни по всичко в ЕС.
16
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Повечето нормални хора в Грузия не искат ( втора) война срещу Русия! Все пак са само 4 мшлиона грузинци..Освен някои платени от САЩ активисти разбира се..
15
8
 
11
 
! Отговори
Айде пак преди 1 година
С какво е известен специалиста чуков ,освен че е бил агент на ДС? Аген някога...агент завинаги.докога подобни изкопаеми ще ни определят поведението и ще ни дават коментари докога? Защо по медиите не се допускат млади образовани хора , а плешиви агенти на ДС? Защо?
14
4
 
7
 
! Отговори
георги преди 1 година
Както викат краварите WHO THE *** is Чуков
13
9
 
9
 
! Отговори
+- преди 1 година
Накрая пусназте и един който не е спонсориран от НПО на САЩ или от Соръс и американофичетата ревнаха...ха-ха..не им харесва истината!
12
8
 
22
 
! Отговори
Е няма да и първия преди 1 година
То не беше цветната раволюция на Розите, то не беше войната на Сагашвили ( човек на САЩ, който после стана губернатор на Одеса). Но нищо то и в Украйна не стана от първата цветна революция Оранжевата през 2004- а пък вижте сега къде са- под пълния контрол на САЩ! САЩ не се отказват да правят революции и преврати до последно! Какво са няколко стотици хиляди убити!!!
11
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Грузия не е неутрална ! Грузия е анти-путин !
10
13
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Боян Чуков-още един 4-хилядник.Тази статия трябва да се обозначи като спонсорирана публикация от руското посолство.
9
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако Грузинците настояват да се самоубият..
8
6
 
16
 
! Отговори
САЩ преди 1 година
Виждат че месото в Украйна свършва..трябва ново месо!
7
5
 
13
 
! Отговори
Ами преди 1 година
Питайте Виктория Нюлънд!
6
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом опряхте до Чуков...мани мани. Викнете и Витанов поне, да ви разцъка цялата хава на момента.,
5
6
 
10
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 1 година
Кой го интередруса какво мисли Киев? Киев може ли да мисли?
4
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Грузия управляват евроатнатици които не искат да налагат санкции на Русия и от америка за България са им казали да купуват медиите и да ги свалят . Грузинците направили закон който да предупреждава хората - Внимание америка за България !!! Не им вярвайте като българите щото ще свършите като тях .
3
4
 
7
 
! Отговори
Ярл фон Трън преди 1 година
Естественото място на Грузия е в центъра на Евразия. 2/3 от външнотърговския им оборот е с Русия и Китай.
2
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В статията пише,че 15 човека от фронта имало и очаквали се още 400 човека...те Укроленд не могат да оправят,а тръгнали Грузия да оправят.По мирни хора ли ще стрелят да им правят Майдан?Tъпo...а всичко тръгна заради въвеждане на американски закон от 1938 г. и даже го отмениха.Да не искат да завладяват Грузия?
1
3
 
17
 
! Отговори
мдаа преди 1 година
Чак да не повярваш какво сте написали, почти истината.