Обявиха дохода, нужен на сам човек във Великобритания

Ново проучване
19 юли 2023 20:24, Росен Стойчев
32
Обявиха дохода, нужен на сам човек във Великобритания
Снимка: БГНЕС/EPA

Разкриха доходът, нужен на един човек, за да покрие своите основни нужди във Великобритания, съобщи Нова.

Разглежда се и минималната заплата. С нея продуктите от малката потребителска кошница могат да се закупят над двадесет пъти.

В момента страната търси решение на широко поскъпване. То е рекордно за последните десетилетия.

Още по темата


При храните достига петнадесет процента. Разглежда се и доходът на човек, живеещ сам.

Счита се, че на такъв са нужни 650 паудна, за покриване на основни разходи. Подобна сума може да бъде спечелена за девет работни дни.

В страната търсят варианти за решения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: Великобританиядоход
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
5
 
3
 
! Отговори
Аман преди 9 месеца
от фалшиви новини. И защо трябва да ме интересува с колко живее англичанина и за колко дни ги изкарвал (ако има още работещи англичани в UK?!).Българите сме свикнали да живеем и с малко и много и още помня колко беше вкусно да хапнеш сиренце и домат през лятото. А сега домати внасяме и сиренето не се знае сирене ли е. Дал Бог всичко и има достатъчно за всички. Ако я няма паразитиращата група, която ни контролира и плаща на медиите да всяват постоянен страх и да зомбират народа с подобни новини.
23
7
 
5
 
! Отговори
Да преди 9 месеца
15% поскъпване на храните?650 паунда за 9 дена?Че в България е геноцид спрямо Англия?Кой в БГ работи 9 дена за издръжката си?150% е поскъпването на храните!Тия олигарси нямат ли си? Любов към Русия все пак са били съюзници много пъти
22
8
 
17
 
! Отговори
Българин преди 9 месеца
Писах си името българин,защото българина е свикнал на иго и мъки. Аз съм в Англия и виждам как пенсионерите си живеят живота и как си позволяват да спестяват и харчат. България мисля че че си отива,отива си защото хората са зомбирани. Телевизията каза че морето не е заразено а сега се чудят как да върнат хората на почивки на море. Избираме парламент после плювамеИма много ,но ние не виждаме това . Ние гледаме колко лошо живеят Англичаните немците,а че ние изчезване....
21
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Завъртай бонак
20
1
 
15
 
! Отговори
Наивният преди 9 месеца
Що за наглост.Да работиш и да се храниш с отпадъци, че чернокожите са с превилегията да са на борсата и покучават в повече пари от работника.А сметка на един работещ с две деца и жилище под наем...Англия залязва от собствените си поданици.
19
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Само за храна 650 стигат ако пазаруваш разумно и то от дискаутъри като лидл алди , а за друдите разходи да не споменавам , и на края е танту за кукуригу
18
4
 
19
 
! Отговори
Dasy123 преди 9 месеца
Това са пари само за храна транспорт и дрехи. Ако трябва да плащаш наем и консумативи трябват минимум още 1000 паунда.
17
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В Лондон от основните храни са по-евтини от София само млякото, ориза, сиренето и бананите и не в пъти, а със стотинки или левчета. Няма храни, които да са в пъти по-евтини във ВБ в сравнение от България.
16
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Но забележете, 650 паунда можели да бъдат спечелени за 9 раб. дни, а у нас минимумът от 800 лв се печелят за цял месец! 650 паунда са около 1 470 бг. лв. А и в UK храната е в пъти по-евтина от БГ.
15
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
1500 лева,че тук над 90 процента от хората преживяват с по малък месечен доход.
14
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Хахаха 650 паунда за кое по напред бе? Наем, транспорт, телефон, Интернет, council tax, ток, газ, вода.....минимум 1000 паунда! С 650 паунда можеш да живееш само като куче...
13
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
The average salary after taxes in Bulgaria is $852, which is enough to cover living expenses for 1.2 months.-----------------------The average salary after taxes in the United Kingdom is $2852, which is enough to cover living expenses for 1.6 months.Великобритания няма много по-висок стандарт на живот от България, колкото някои българи си мислят. В България със средната заплата покриваш 1,2 месеца, а във Великобритания 1.6 месеца.
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ПП: сумата е издръжката е за един месец.
11
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Значи,минимума в Англия го изкарваш за 9 дни,а у нас това е средната заплата за месец.
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В сайта livingcost org дават средната за UK издръжка на сам човек не живеещ под наем, че е 727$. което е 562 британски лири. Явно инфлацията е повлияла и тия дават малко по-висока сума. Много ясно, че човек живеещ в Шотландия в някое село в собствена къща тия пари ще му стигнат за храна, сметки, нет, тоалетни принадлежности, някоя дреха итн. Никой не говори тук за евентуални екстри, като почивка на Палма де Майорка и Бермудите, също така не става дума за Лондон, а общо за ВБ.
9
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Счита се, че на такъв са нужни 650 паудна, за покриване на основни разходи" ......... 650 паунда на ден? на седмица? месец? година? друго?... И в тоя сайт, както в повечето ни медии, се е напълнило с жертви на образователната ни система или грешки на майката-природа.
8
5
 
4
 
! Отговори
До 10 преди 9 месеца
Да, мислят. Както мислят и за Пакистанци, Кенийци и други под ботуша им бухаха
7
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Става въпрос за 650 лири на седмица, ама мисирът така е списал, че трябва да се премине специален курс на обучение, за да предположиш за какво иде реч.
6
7
 
18
 
! Отговори
UK преди 9 месеца
Стига с тия глупости какви 650 паунда за какво ако е само и единствено за храна за сам човек за месец донякъде съм съгласен отделен е въпроса че храната е абсолютен ***.Какво става с разходите за квартира или ипотека транспорт данъци към държавата разход ако имате мпс ток вода електричество интернетКъм момента съм във Великобритания и така или иначе обмислям съвсем скоро да се прибера в България.
5
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Само за наем на една стая в Лондон не стигат....