Мицкоски не вижда вариант за решение в Северна Македония

Очаква избори
20 юли 2023 16:20, Росен Стойчев
20
Мицкоски не вижда вариант за решение в Северна Македония
Снима: БГНЕС/EPA

Вече е много късно да намерим консенсус за промените в конституцията. Това обяви ръководителят на македонската опозиция Хирстиан Мицкоски, съобщи Нова Македония.

Продължават разговорите за одобряване на промените, даващи статут на българите в Северна Македония. Нужно е широко мнозинство, което да включва и подкрепата на опозицията.

Още по темата


"Нов разговор може да включва само датата за нови избори. В момента държавният глава Пендаровски е отстъпил заради втория мандат и подкрепата на управляващите", обяви Мицкоски.

Настоява, че държавният глава греши с поведението си. Мицкоски смята, че позицията му е разбрана от голямото мнозинство от македонците.

Правителството опитва да продължи с преговорите. Започват и дебатите.

Европейски представители настояват за реализиране на реформата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Или още по на юг, в Сандански и Петрич и селата около тях ходи да кажеш, че не са българи. Ще ти оправят мирогледа много набързо
13
2
 
5
 
! Отговори
До 12 преди 9 месеца
Според конституцията на Република България, в България няма малцинства и всички са Български граждани с равни права, бе северджан! Щом си мислиш, че в БГ има хора с македонско самосъзнание (изключвам стотината пенсионера от ОМО) отиди в Благоевград и им кажи на хората, че не са Българи и да видим какво ще ти се случи
12
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
България няма основание да изисква зачитане на което и да е нейно право в друга държава, защото самата тя не зачита основните човешки права на македонците.
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сетих се за една история от преди 20 години. Бях студент в Австрия. Аз и още 2-*** колеги от България +1 от Макеленд пушим навън и нещо май някакъв мач имаше и го обсъждахме. Та звъни на макето телефона, той отговаря и казва "говорим си со врагО". Абсолютно без да се сети, че го чуваме и разбираме. Не вървеше да му счупим кокалите. Но разказахме просто историята и цялата група (всякакви националности) просто почна да бяга от него все едно е заразен с чума. Та помислете си от колко време ни мразят
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Teя такъв автогол ще си вкарат ако гласуват промени че... свят ще им се завие! Ще правят египтяните "държавнотворчески народ" в северна македония... Нашите медии много са се фиксирали върху българите (все едно само българи ще вкарват в Конституцията си), но там са още поне 4-5 други народа... Така че, това изобщо няма да е в полза на България като цяло.
9
1
 
9
 
! Отговори
Маке преди 9 месеца
Ние не искаме в ЕС, вие не искате да сме в ЕС, всички са доволни. Супер.
8
2
 
2
 
! Отговори
Е той преди 9 месеца
Тоя ако виждаше добре, нямаше да носи очила !
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
На този Християн дядо му Мицко ли е,че Мицковски му викат,че у нас на Христо умалено му викаме Ицко.
6
1
 
10
 
! Отговори
ЕС преди 9 месеца
Сметам дека моето решение относно членството на Северна Македония в Европската уния е изпишано на тениските на тия луге - НЕ!
5
3
 
10
 
! Отговори
Румен преди 9 месеца
Тия докато решат проблема ЕС ще се разпадне!
4
3
 
14
 
! Отговори
?!? преди 9 месеца
Тоя Мицковски голяма услуга ни прави, че няма тия сърболюбца да влязат в ЕС. Така ще ги клатим яко. Като помиришат българския тупаник или парата след вееме ще станат по българи и от нас.
3
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Аз не разбирам - България не е доволна от споразумението, Северна Македония не е доволна от споразумението... що въобще да го приемаме?
2
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И аз не виждам вариант, освен да се обединят с Албания под името Макебания с макебански йазик и макебанска хистория.
1
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ами нема вариант и да влезете в ес..