Лондонски полицаи сдават оръжието, опасяват се от обвинения

Изпращат въоръжени войници в помощ на полицията
25 сеп 2023 12:10, Елка Василева
22
Лондонски полицаи сдават оръжието, опасяват се от обвинения
Снимка: архив, БГНЕС

Във Великобритания Министерството на отбраната предложи въоръжени войници в подкрепа на лондонската полиция, след като десетки нейни служители предадоха оръжията си. Техният ход е реакция на повдигнатите обвинения срещу полицай, застрелял при полицейска акция невъоръжен младеж, което доведе до протести за неправомерни действия на органите на реда, предаде кореспондентът на БНР.

Повече от 100 полицаи са предали разрешителните си за носене и ползване на огнестрелни оръжия. От полицията съобщиха, че акцията е предприета, след като служител на реда бе обвинен в убийството на невъоръжения 24-годишен Крис Каба миналата година в Южен Лондон. Обвиненият се яви в съда в четвъртък.

В изявление на столичната полиция се казва, че някои нейни служители са притеснени от ефекта, който имат подобни обвинения, когато те на практика изпълняват служебните си задължения.

Шефът на лондонската полиция Марк Роули отбеляза, че въоръжените полицаи са загрижени, че ги грозят години на съдебни процедури, дори и ако се придържат към тактиките и обучението, което са получили.

Министърът на вътрешните работи Сюела Брейвърман нареди незабавно преразглеждане на разпоредбите, свързани с въоръжената полиция. Тя изтъкна, че хората разчитат на смелите въоръжени полицаи да ги защитят и че в интерес на обществената безопасност те трябва да вземат решения за части от секундата под изключителен натиск.

По повод на отказа на полицаите да ползват оръжията си Министерството на отбраната заяви, че е получило искане от Министерството на вътрешните работи за „предоставяне на рутинна подкрепа за извънредни ситуации срещу тероризма, ако е необходимо“. Подобна мярка се предприема в подкрепа на полицията или националното здравеопазване само при извънредни ситуации, както бе и по време на пандемията от Covid-19.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Нашият герой-каубой с два пистолета във всяка ръка трябва да влезе в затвора за 20 години, за умишлено убийство. Фашистката власт започна да убива по улиците. Защото я мързи да бяга и да загражда. Фашистите казаха, че стоппатроните били остарели и затова ще стрелят на месо.
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
хаха - ми да ги предават - и кво ще правят като се изправят срещу престъпници с ножове, пистолети и автомати - е им говорят мило ли - ей такива полицаи много шамари ще изядат - като са без оръжие - на никой няма да му пука за тях и присъствието им
16
2
 
2
 
! Отговори
така е. преди 7 месеца
По добре с пенсия,отколкото без.А и "бобитата"нали не носеха оръжие?
15
2
 
15
 
! Отговори
Мдааа преди 7 месеца
Нещата отиват към извънредна ситуация по целия свят!! А дали не е удобно някому това!!
14
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В развития запад за убийство на убиец следва горене на коли,магазини и прочие. Нещата отдавна се отдалечиха от нормалното.
13
3
 
26
 
! Отговори
По-добре преди 7 месеца
Вместо пистолети да им дават букети с цветя, които да подаряват на престъпниците !
12
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тия пък кога ли са имали оръжие!
11
1
 
23
 
! Отговори
Бай Дрън преди 7 месеца
На на6те ако им вземат оръжието, цяла България ще стане една голяма циигаaнска махала.
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 1 - Сега искт да редуцират и тях. Искат, ХЕПТЕН да не остане никой. Да има няколко отряда за борба с тероризма, че да не виленят.
9
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ха ха ах - И какво ознаава това, бихте ли ми обяснили? Ако събера 5-10 пияни батки, половината ММА-ци, други борчета и се развиленем в някоя кръчма, какво ще прави полицията? Ще ни помоли, да си ходим? Ами ние ще ги напсуваме. Ще ни арествуат ли? Тея тримата на снимката са на по един шамар точно. Без оръжие, бъз право да стрелят по нас, от какво да ни е страх? ХА ХА АХ АХ! Позлвайте ги тея главималко бе
8
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Христо Христов Както винаги господинчото Христов не пропуска да приложи пехливанска русофилска хватка на англосаксите.
7
4
 
5
 
! Отговори
той крис преди 7 месеца
е от ИРА и мрази лондонските бобита . тегли им една и го оцели гадната кука в главата между очите . умря веднага . Сега полицая се е осрааал то какво да направи . призна и чака процес . другите се предават . Както е в софия . рома се дърля и прас в гърба и умря .
6
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Разбира се застреляния както винаги е бил силно препечен от лондонското слънце. тяхна си работа. Сами така са си го направили. Да си се оправят.
5
1
 
13
 
! Отговори
Риши Сунак преди 7 месеца
Намъстееее, сокерез. Да въоръжат веднага полицаите с възглавници и да ги обучат как да ги ползват при задържане на особенно опасни престъпници.
4
3
 
34
 
! Отговори
Влади преди 7 месеца
Политкоректност, та политкоректност! Затова власти и полиция си затварят очите за вилнеещи банди от изнасилвачи и грабители от пакистански и африкански произход. С тояги ще се противопоставят на безскрупулни бандити! Къде отиваш, може би, Британийо?
3
11
 
23
 
! Отговори
Христо Христов преди 7 месеца
Планирано преминаване към военен режим. Няма лошо - цяла великобритания да изчезне - още по-добре!
2
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Сорос действа навсякъде!
1
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Предадоха палките, свирките и лютивия спрей ли? Те по принцип си нямат оръжие. Само специални отряди са въоръжени, които ходят само на повикване, при нужда.