България и Румъния изпълняват условията за Шенген от дванадесет години

Призив за реално решение
9 окт 2023 18:49, Росен Стойчев
24
България и Румъния изпълняват условията за Шенген от дванадесет години
Снимка: БГНЕС/EPA

Работим за приемането на България и Румъния в Шенген.  Това обяви европейската говорителка Анита Хипер, съобщи БНР.

Очаква се въпросът да бъде поставен на предстоящото заседание след десет дни. Европейските представители работят заедно с Испания.

Още по темата


Страната е председател на ЕС за този период. Припомня се, че двете държави са изпълнили всички условия за общото пространство още през 2011 г.

Очаква се решение на европейските държави. Остава да бъдат убедени две от тях.

Това са Австрия и Нидерландия. Разглеждат се варианти за диалог.

Европейските ръководители водят определени дискусии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: БългарияЕвропа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Неграмотен преди 7 месеца
Гърция изпълнява ли условията?
20
0
 
0
 
! Отговори
Я, па Я преди 7 месеца
До AnonimОт 80 г. БГ се управлява от една про-руска комунистическа каста. От техните деца и внуци. 30 г. саботаж на прехода, 30 г. саботаж на превъоръжаването на армията, 30 г. кражби и грабеж, и тъпия българин само чака бай-комунист да му каже как запада го е докарал до тук и колко добре е било при комунизма. За 30 г. бившите соц. страни настигнаха и надминаха средния стандарт на ЕС, а у нас още чакат долара да умре и капитализма да рухне. Не Шенген, телена ограда за вас мизерници ...
19
0
 
0
 
! Отговори
Казах простотия преди 7 месеца
До 17 До 15 5-6 минути? Сигурен ли си? Мои близки чакаха тая година 6 часа на влизане от Сърбия. Аз чаках час и половина на излизане към Гърция. А нарочно пътувах в делничен ден. . . . . И немците влизаха в Гърция без да чакат, така ли? Всички чакат! А като влизаш от Унгария в Австрия или от Австрия в Германия или Швейцария чакаш ли! Никъде не съм чакал, даже и една минута! Малката обаче за необразованите разлика от Сърбия е, че влизаш в ЕС от не ЕС страна! Опитай лятото Швейцария за Италия 10 ч
18
0
 
0
 
! Отговори
пепо преди 7 месеца
До АнонименДостатъчно е да му увеличиш таксите за руския газ през тръбата от Турция за Унгария,Австрия, Сърбия!Миналата седмица затова се заговори... Веднагически австриеца ще заквичи че вече му е скъп газа и ще свали ветото!
17
0
 
3
 
! Отговори
До 15 преди 7 месеца
5-6 минути? Сигурен ли си? Мои близки чакаха тая година 6 часа на влизане от Сърбия. Аз чаках час и половина на излизане към Гърция. А нарочно пътувах в делничен ден.
16
1
 
4
 
! Отговори
Пепи драхмата преди 7 месеца
Една ограда нямаме като хората те за шенген ми приказват.
15
2
 
4
 
! Отговори
Гай Баньо бил унижен преди 7 месеца
. . . Тогава няма нужда да се правим на просещи милостиня.И да бъдем непрекъснато унижавани. . . . . Колко простота има в тази България не съм очаквал! Унижавате се сами като избирате десетилетия наред едни и същи и очаквате промяна! Това е истинско унижение или беше слабоумие! Затова, че ще почакаш на на някаква граница 5 - 6 минути повече българина е готов да си продаде честа си за да мине с изпъчени гърди пред някои други! Балкански манталитет в най чист вид!
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тия се гаврят с нас, като зли хлапета, които връзват празна консервна кутия за опашката на куче, вкарват му шутове за да почне да тича и се забавляват до сълзи от ужаса, в който изпада животното докато тича с дрънчащата тенекия! Нашите европейски приятели и съюзници...
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Даже от 70
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Незнам. Като гледам в какво се превръща ЕС нещо ми минава желанието да сме в ЕС.
11
0
 
13
 
! Отговори
Койчо преди 7 месеца
А защо България и Румъния не си подпишат споразумение за свободно преминаване между двете страни ??? Кой ги спира ???
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Мини Шенген.България и Румъния да подпишат едностранни договори с Гърция и Унгария за безвизово преминаване през границите.Да видим Орбан като е антиевропеец и се прави на велик дали ще тръгне на такъв договор с Румъния.Мисля че с гърците България няма да има проблем.Тогава няма нужда да се правим на просещи милостиня.И да бъдем непрекъснато унижавани.Да излезе някой политик и обясни този предложен от Румъния вариант възможен ли е и защо не се вземат мерки или са купени за да не се случи.
9
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Никакъв Шенген зя продажната американска Колония !
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До5. Него разбираш тия работи Шенген ,ЕС, Еврозона. Стой на страна влез си в шалварите и чалгата
7
3
 
11
 
! Отговори
Anonim преди 7 месеца
Само лоша политика от години, използват ни за буферна зона на която предлагат огризки.Най-бедните в.Европа ,какво да си говорим..
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Хвърлят ни прах в очите.
5
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Божиии, какви *** оти сме. Изпълняваме условия на умлел труп. Вие мислете как ще се добираме до Русия, че цедилката вече е страшна, а каква ще бъде, не ми се мисли. Шенген, па тия. Кой иска да ходи в арабска европа и се е залетял при плъховете и дървениците и ***.
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И какво от това? Нидерландия и Австрия могат да ни спрат както си искат. Само не разбирам защо ние не обвържем западните Балкани с влизането ни в Шенген щом всичко се политизира, а не опира до технически данни?
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пokpивa нe nokpивa, kвoт' cъrлacyвa nocoлcтвoтo, тyй тo...
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Критериите са ясно разписани.