Мюсюлманите в Нидерландия обезпокоени след изборите

Очертава се победа на антиислямски популист Герт Вилдерс
23 ное 2023 14:54, Александър Попов
35
Мюсюлманите в Нидерландия обезпокоени след изборите
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Мюсюлманите в Нидерландия са обезпокоени заради очертаващата се победа на избрите на Партията на свободата, водена от крайнодесния антиислямски популист Герт Вилдерс, предаде ДПА.

"Като практикуващ мюсюлманин, съм разтревожен", каза по нидерланската телевизия Мухсин Коктас, председател на Мюсюлманската група по интереси. "Наистина не очаквах този резултат. Мюсюлманите са изправени пред трудни времена", допълни той.

Партията на свободата, начело с Вилдерс, заяви, че ще затвори джамии и ще забрани Корана, изтъкна Коктас. Ако крайнодесният популист успее да сформира коалиционно правителство и да въведе антиислямската си програма, това значи, че мюсюлманите в Нидерландия вече няма да могат да изповядват свободно религията си, каза той.

"Вярваме в демокрацията и във върховенството на закона", заяви Коктас и добави, че уважава решението на нидерландските гласоподаватели. "Като набожен и практикуващ мюсюлманин обаче, съм разтревожен".

Партията на свободата спечели най-много гласове на парламентарните избори в Нидерландия, които бяха произведени вчера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Що бря ,да дойдат тук ,ДПС и Пеевски че г поеме но едва ли с тая заплата ,няма да дойдат )вън всички араби мюсюлмани ,украински ,сирийци ,афганистанци от ЕС ,гадовете да си ходят откъдето са дошли ,най вече украинците много нахални ,мързеливи и алкохолици
24
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Вън всички фесове и украинци от ЕС
23
0
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 месеца
До 14 "Не знам защо либералните медии упорито наричат всички нормално мислещи бели хора "популисти"." - защото либералите са психопат-диктатори и мразят народа.
22
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Практикуващ мюсулманин?! Каво е туй? А ако му е толкова важно да практикува мюсулманство, защо не отиде в мюсулманска държава? По настоящем има 50!! При цели 50 мюсулмански държави, защо се навират в Холания?
21
1
 
19
 
! Отговори
MNENIE преди 5 месеца
Холандия вече избра нов Модел .В тази Държава има много емигранти - те са добре дошли ., но натвориха много глупости - Сорос им купува парцел в Центъра и строят Джамия - Ходжата вие на умряло по цял ден на високоговорители и дразни хората . България е пример за Холандия - село или град с Мюсюлмани - Джамия има , Ходжата вие един път месечно . Един интересен Факт - Пернишка Област е единствената в България без Джамия и без да е стъпвал Крак на чужд Завоевател .
20
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Орбан,Фицо сега и холандското Възраждане.На евролибералчетата им се стъжнява положението отвсякъде
19
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А Шиши и ДПС обезпокоени ли са или не са ?
18
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Защо да е популист.Ислямът е несъвместим със западната кутура, общество и политическа система.Така той винаги ще си остане заплаха, ако не и бедствие в лошия случай.Изобщо не е популизъм.
17
2
 
45
 
! Отговори
1944-89 преди 5 месеца
На хората им писна от "религиозните свободи"... В Християнска Европа ще ни принуждават да слушаме "виенето" на ходжите, и да ходят забулени като нинджи,ай сиктир...
16
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Казва се по философски , " количествените натрупвания водят до качествени изменения".
15
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Както се казва когато си в Рим се дръж като римлянин. Ако не ти отърва си ходи.
14
1
 
24
 
! Отговори
До 13 преди 5 месеца
Аз като християнин пък ще погледна към евангелизма или Римската част от "християнството". От съвременният свят един болт не сте измислили и направили. Мястото ви е в пустинята.
13
1
 
48
 
! Отговори
ъ преди 5 месеца
Не знам защо либералните медии упорито наричат всички нормално мислещи бели хора "популисти". Що се отнася до мюсюлманите в Европа, крайно време е нещата да си дойдат на местата. Те са пришълците и ще се съобразяват с коренното население, а не обратното. Стига с превилегиите и хрантутенето им. Когато видим християнски храм в Мека и чуем камбаните му да бият за служба, тогава ще говорим за джамиите в Ротердам.
12
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Като немюсюлманин и човек, гледащ с притеснение на тази политическа доктрина, исляма, съм крайно щастлив и се надявам оттук нататък всички десни кандидати да развиват кампаниите си около елиминирането й.
11
7
 
12
 
! Отговори
MR Buch преди 5 месеца
еваларка, са давидим като е на власт кво ще свърши... НИЩО. и ще отиде в нафталина след 1-2 години.
10
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ще ви обезпокоим навсякъде, споко.
9
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
вилдерс върти същата плоча над 30 години, нещо като волен сид. у нас.
8
1
 
50
 
! Отговори
Anonimen преди 5 месеца
Различните религии на отделни континенти. Аз не съм длъжен да търпя ,да се издевателства над психиката ми няколко пъти на ден с провикванията/пеенето от минаретата. Искате съжителство, тогава тихичко никакви претенции
7
0
 
46
 
! Отговори
И.Б. преди 5 месеца
Ако мюсюлманите си бяха пренаписали корана без наратива "убийте ги" и без дискриминацията на евреите, нямаше да има повод да им се забрани религията.Мюсюлманите "превземат" приютилите ги народи отначало с дюнерите, после с джамиите и накрая с пословичната си раждаемост. Така един ден ще заявят, че например Холандия или Германия е тяхна.
6
26
 
6
 
! Отговори
Марсел Попов преди 5 месеца
Цъpвyлю , за Вилдерс ти не си по - различен от мюсюлманите ! Не мога да разбера от къде това самочувствие у балканския nanyac ?! A забравих, Шенген ще видите на 31 февруари!