Макрон: Не можем да оставим Русия да спечели

Подкрепата за Киев трябва да продължи, заяви френският президент
22 дек 2023 12:44, Елка Василева
106
Макрон: Не можем да оставим Русия да спечели
Снимка: архив, БГНЕС

Западът не може да остави Русия да спечели в Украйна и подкрепата за Киев трябва да продължи, заяви френският президент Еманюел Макрон, цитиран от Франс прес.

Още по темата
Макрон каза това на коледна вечеря с френски военнослужещи, разположени в Йордания.

"Знаете какво е съотношението на силите, знаете какво не можем да допуснем да се случи - не можем да оставим Русия да спечели", изтъкна френският лидер.

"Какъв би бил иначе утрешният ден за Европа? Ще продължим да помагаме на Украйна. Това, което правим, въпреки че си има своята цена, е решаващо за нашата бъдеща сигурност, за нашата роля в Европа и за суверенитета на Украйна", каза още президентът Макрон.

Ситуацията е особено деликатна за Украйна, тъй като както САЩ, така и ЕС се бавят с деблокирането на нова финансова помощ, отбелязва АФП.

"Днес, в тази страна, която е обект на руска агресия от началото на 2022 година, руската агресия продължава в условията на ледената зима", каза Еманюел Макрон. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
3
 
! Отговори
Макарона преди 3 месеца
явно не знае нищо за Русия...
86
0
 
3
 
! Отговори
ДАСКАЛ ГЕНЧО преди 4 месеца
СТАРОТО ОРЪЖИЕ ТРЯБВА ДА ГО ПРОДАДЕТЕ НА УКРАЙНА.ПРАВИЛНО. ОТНОСНО ПУТИН, МАЛКО МУ ДРЕМЕ ЗА ВАС.ПАЗАР НА ИЗТОК ЗА НЕГОВИТЕ СТОКИ КОЛКОТО ИСКАШ.НО ПЛАЦ ДАРМ ЗА РАЗРАБОТКА , ДОРАЗРАБОТКА И ИЗПИТАНИЕ НА НОВИ ОРЪЖИЯ, УКРАЙНА Е ПРЕКРАСНА.ТОВА И ГЕРМАНЦИТЕ ГО КАЗАХА - РАЗБРАХА ЧЕ ТАНКОВЕТЕ ИМ СА КАТО КОРТОНЕНИ КУТИИ.СЪЩОТО СТАНА И С ПОЛСКИТЕ БМП-ТА.ВЪОБЩЕ ПОЛЗА ИМА.
85
0
 
1
 
! Отговори
Про100 Киро : преди 4 месеца
"Омакрон пак ми е изял пицата с кристали!!!"
84
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Явно макрон е един от списъка магнитски ще казв каквото му е написано иначе ще изчезне .
83
0
 
3
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 месеца
До Анонимен 87: Да, в САЩ (а и не само там) бившите говорят по-разумно от настоящите. За САЩ и техните съюзници пътят към реалността е дълъг. Не е сигурно дали войната в Украина ще свърши и през следващаат година. Ако зависи от хора като Макрон и дядо Байдън - по-скоро не.
82
0
 
10
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 4 месеца
По тази логика САЩ не можеха да оставят талибаните да спечелят в Афганистан (защото това ще победа на джихадисти над западната демокрация), но накрая, след 20 години американска инвазия там, дядо Байдън изтегли американският корпус, като те дори изоставиха на талибаните оръжие за милиони долари.
81
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 82. Аз виждам състоянието на градовете в Донбас, които руснаците са освободили. Но ти, явно, не го вигдащ.
80
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не можете, но ще ви се наложи.
79
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Украинската нация загина в резултат на конфликта с Русия, провокиран от САЩ и НАТО. Това заяви американският полковник Дъглас Макгрегър, бивш съветник на министъра на отбраната в администрацията на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп."Украинската нация е практически мъртва, тя е в състояние на кома. (Президентът на Русия Владимир) Путин направи всичко възможно, за да избегне война със САЩ и НАТО, а ние направихме всичко, за да я провокираме", написа той в социалната мрежа X
78
11
 
4
 
! Отговори
ЕЛЕКТОРАТ преди 4 месеца
Ако не беше шубето на щатите,едно време,сега русия щеше да говори немски и щяха да си имат перални и тоалетни....
77
8
 
4
 
! Отговори
ЕЛЕКТОРАТ преди 4 месеца
Дано и байдън да мисли по този начин щото иначе почнат маршировките на плаца и връщане та 9 ти септември.В българия още е пълно с хора ,които умират за руското..г.о.в.но....затуй сме на тоя хал
76
2
 
11
 
! Отговори
Човек преди 4 месеца
Няма смисъл от физическото съществуване на продажните американски меке рета и подло ги! Те са из мет и трябва да бъдат из кла ни като *** до крак без никаква пощада за тях! Само така България ще тръгне напред!
75
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Доналд Тръмп ще довърши рашка .
74
7
 
3
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 4 месеца
Пълни лъжи, Путин никога нямаше да подпише премирие 2022 и ако го беше подписал, то щеше да се спазва само за месеци. Всеки, който си мисли, че на Путин му пука за Донбас, можа да види състоянието на градовете след, като са го освободили.
73
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тези са като малки сърдити деца.
72
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"Автономия на Донбас, неутралитет и Крим, това поиска Путин" - Да, но кога го поиска? През март-април 2022 г. През 2023 г. отан вкара в Украйна Хаймарси, Мъгливи сенки, Скалпове и Президентът Путин актуализира изискванията на РФ - щом вашите ракети бият на 300-500 км., ние ще изместим фронтовата линия на 300-500 км. на запад, за да обезопасин нашата територия.
71
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Този нефелник все още не може да зацепи,че нищо не зависи от тях,герентофилията не прощава на мозъка! Специалната военна операция ще приключи така,както реши Русия,но още е рано затова! Джон Миършаймер посочи вероятните 43% от територията на укрия за Русия,а той не греши! Признат е за най-добрия геополитически и стратегически анализатор на света!
70
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Макарон)никога няма да победите Русия гадове,сащ и целия ЕС санкции и оръжия и много милиарди и един гол мукар за вас
69
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Това са думи на човек с психично заболяване, който се жени на жена много по-възрастна от него. В момента той трябва да е в разцвета на силите си като мъж (на 46г), докато съпругата му е на 70 години.
68
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Западът не е това, което беше. Микрон не е де Гол. Путин няма да пиша Микрон.