Бербок: Путин иска да унищожи Украйна

Германия ще продължи своята помощ за Киев
24 дек 2023 10:43, Александър Попов
130
Бербок: Путин иска да унищожи Украйна
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германската външна министърка Аналена Бербок потвърди ангажимента на страната си да продължи да подкрепя Украйна, заявявайки, че руският президент Владимир Путин възнамерява да "унищожи" страната по време на своята инвазия, започнала преди почти две години, предаде ДПА.

"Фактът, че първоначалният план на Путин да превземе Киев и да убие, изсели или подчини над 40 млн. души не успя, се дължи на невероятната смелост на украинците, които са решени да защитават страната си", заяви Бербок пред германския вестник "Потсдамер нойстен нахрихтен" в интервю, публикувано днес.

Това се дължи и на "нашата подкрепа, както и на подкрепата на толкова много други държави, които правят това, което е човешко: Помагат на жертвата, вместо да си затварят очите, което би помогнало на агресора", добави германската министърка.

Още по темата
Според Бербок настоящата ситуация в окупираните от Русия територии и незащитените места в Украйна илюстрира какво би се случило с цялата страна, както и със съседни държави като Молдова, ако Европейският съюз и по-голямата част от международната общност не бяха застанали твърдо на страната на Украйна.

"Путин умишлено атакува електроцентрали, електроразпределителни центрове и електропроводи, така че водоснабдяването да замръзне при минус 10 градуса по Целзий и хората да умрат от жажда и да замръзнат", предупреди тя.

"Той иска да унищожи Украйна и затова ние ще я подкрепяме, докато има нужда от нас".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
1
 
4
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 4 месеца
Става за артистка в порнофилм. Не става за министър и то министър на външните работи. Този пост е за дипломати от кариерата.
90
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Бербок! Отидете в кухнята! Знай мястото си!
89
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Вие предадохте Украйна госпожи немски още 2008.Умоляваха ви янките, а вие напук да си покажете фасона със франсетата ги изоставихте извън стената и сега е късно.Върнете лентата.И тогава не слушахте.Същите дето казахте елате в Германия на сирийците спряхте украинците за НАТО.
88
1
 
3
 
! Отговори
сценарии за филм преди 4 месеца
Я да видим :....."Фактът, че първоначалният план на Путин да превземе Киев и да убие, изсели или подчини над 40 млн. души не успя..." ............ Значи президента Путин е гворил с фрау Бербок и е споделил първонаалните си планове ?
87
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ами за това й плащат и за това са я сложили там... Да плещи такива неща. Русофобията сега е част от западната идеология и пропаганда, така както хомосексуализма, феминизма и т.н. Много ресурси има тая Русия и много им се иска да я колонизират западняците, ама... :) не само че не се получава, ами Русия им пречи да доят и други държави! :) Но нас поне си ни доят спокойно... И слушкаме, и самолети на хартия купуваме, и златото си даваме, и паметниците си бутаме, и историята си пренаписваме...
86
0
 
5
 
! Отговори
И преди 4 месеца
Байдън, и Путин са възрастни. Ама виж единия и виж другия... кой колко е адекватен. После пак си приказвайте.
85
0
 
4
 
! Отговори
Ми преди 4 месеца
че те украйна си е унищожена вече. Кво има още да й се унищожава?!
84
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 31 Тя е писала за себе си, че като по-млада е предоставяла на повикване любов без ограничения и срещу заплащане, за да си изкарва пари. Така както и изкарваш името, може да се окаже и пълна истина. По изборите в Германия, след които я сложиха за министър на външните им работи лъсна, че официално обявената от нея "своя" автобиография е пълна с доказани лъжи. Това е тя - отгледан след началното училище от американците агент, обучаван в техните учебни заведения надъхан да им служи вярно
83
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До alex Същото е и с поляците. Някакви надути самовлюбени пояци, които се мислят за центъра на света и солта на земята, а към околните са простаци, нагли, досадни, нетърпими.
82
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Руската пропаганда направи един дементирал страхлив старец във велик диктатор и стратег ( да убива мирни граждани с бомби ) Путин е минал 70 год. и като стар човек поживял и умрял няма да е вечен да воюва
81
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Когато копаеш гроб другимо сам падаш в него Жалко за толкова много изгубени животи от кървавата война на убиеца
80
2
 
9
 
! Отговори
Деди преди 4 месеца
Ей, не мирясват западните (евро)зелки да повтаря тази мантра - "първоначалния план на Путин да завземе Киев!" Видите ли не го превзел, значи Осранна ще спечели. Ако беше обявил война, сега друга "песен" щяха да пеят. Затова няма война, а само наказателна операция - СВО, а не война.
79
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ТАЯ ПОКАЗВА ПРОСТОТАТА КОЯТО ДОСТИГНАХА ГЕРМАНСКИТЕ УПРАВНИЦИ
78
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Аналена Бербок е кръстена на баба си Ана и баба си Лена.
77
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тази никога няма да стане политик - сугурен съм че по математиката е имала 3 защо 2не се пише ! а както знаем по думите на Леонардо да Винчи -една наука е наука ако се докаже математически и същото и е с политиците - не знаещите тази наука нямат работа в политиката !Още не е разбрала защо Путин нападна и кой е причината - а тя е една руснаците в Украина са 10 сорт които даже гласуват !!!! и да не говорим и за езика които е им роден т и него забраниха
76
2
 
20
 
! Отговори
Българин преди 4 месеца
"Аналена" е страхотен прякор за порно актрира...
75
2
 
10
 
! Отговори
Мдамммммм.... преди 4 месеца
...чернокосото Барби най-после стопли какво се случва. Сега остава да стопли, че изтичат и последните шансове за предотвратяване на пълното унищожение на Украйна чрез сключването на мир след компромиси. Да видим дали ще и стигне оперативният мозък....
74
1
 
12
 
! Отговори
смешен плач преди 4 месеца
Повикай Байдън , Урсула , Борел , Борката да помагат на първа линия на фронта срущу коварния Путин .
73
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
След като свърши с Украйна почне с България
72
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 65. Бегом марш на Козяк да правиш сфирчоци! Нееещастливец!