Крал Чарлз III се появи за първи път след диагнозата

Той се срещна с принц Хари
14
Крал Чарлз III се появи за първи път след диагнозата
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Крал Чарлз III беше видян да напуска лондонската си резиденция Кларънс Хаус с кола, при първата си публична поява след съобщението за рака му предишния ден, което предизвика огромен шок в Обединеното кралство, предаде АФП.

Усмихвайки се и махайки на тълпата от задната седалка на колата, кралят, придружен от кралица Камила, току-що се бе видял с най-малкия си син, принц Хари, който пристигна от Съединените щати.

Според британски медии Хари, който от години е в противоречие с кралското семейство, е кацнал по-рано на летище Хийтроу.

Още по темата
Чарлз III и Камила първо пътуваха до близкия Бъкингамски дворец, откъдето трябваше да отлетят с хеликоптер до провинциалната си резиденция Сандрингам в Източна Англия.

След 17 месеца на престола Чарлз III, който получи първото си лечение на 5 февруари, ще отсъства от обществения живот за неопределен период от време.

Пожелания за оздравяване заваляха от цял свят след съобщението, което предизвика шок във Великобритания. Министър-председателят Риши Сунак се опита да успокои хората за здравословното състояние на 75-годишния крал, като заяви, че ракът му е бил "открит рано".

Заболяването отново потопи монархията в несигурност година и половина след смъртта на Елизабет II.

Пристигането на принц Хари в Лондон породи нови надежди за помирение между херцога на Съсекс, който напусна страната през 2020 г., и останалата част от семейството, особено брат му.

Според британските медии той е пристигнал сам в Лондон, без съпругата си Меган и двете им деца, Арчи и Лилибет.

Както и при операцията си от доброкачествен проблем с простатата, Чарлз III е избрал да не крие заболяването си, което е в ярък контраст с потайността около здравето на предишните монарси. Дворецът обаче запази конфиденциалност относно подробностите.

При сегашното положение абдикацията изглежда малко вероятна, тъй като Чарлз III, подобно на майка си, е обещал "живот в служба".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нали казват,че от спотаена омраза може рак да се хване?Неслучайно се казва,че злобата изяжда някой от вътре.Значи по тази логика кралицата е мразела с мозъка на костите си(може би руснаците),а Чарз и Остин с оная си работа.Бъдете добри и гледайте такива отрицателни чувства да нямате,за да не се саморазболеете.Живи и здрави да са всички.
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
То клубовете са при вас, пр***ости ***ки. Генерал Гном се бутал да бъде макър за месец председател на НС, защото така пенсията му до живот щяла да скочи неимоверно.
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Настоящият крал на Англия не се казва Чарлз Трети.
10
2
 
4
 
! Отговори
Гумичка за триене преди 3 месеца
Сега докато не хвърли топа да очакваме всеки ден кво ял кво с ........л и така нататък,???????? *** братче кво да ги правиш
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сега големия? е кога ще свърши за да сложат Бил VI за цар на Англия.
8
1
 
6
 
! Отговори
руслан преди 3 месеца
за определени и избрани хора рака отдавна е лечим, за бедняци е присъда....
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Цитат: Усмихвайки се и махайки на ТЪЛПАТА от задната седалка на колата, кралят, придружен от кралица Камила.
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Българина не може да се вълнува за Чарлз при положение, че всеки има около себе си, човек с такава диагноза. Всеки знае какъв Ад е за тези хора и липсата на каквато и да е помощ. Тичат сами да се записват за химио и лъче терапия, висят пред кабинети с часове, а това да имат наблюдаващ лекар - забрави. ТЕЛК-а също се подиграва с хората и им дават под 70%, което не е нормално при изрязани лимфи. Краля няма да изпита 1% от това което изпитва българина. Нека си е жив и здрав.
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Със сигурност не му е лесно
4
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Що непрекъснато ни информирате за дъртия рептил? Ше го оправят с неговите милиарди и мъртъв да е ще го извадят от гроба и ще го проходят.Кво толкова му припадате по тоя и изродливото му семейство? Майка му стиска короната докато не умря тоя ли ще я пусне? Пхах
3
2
 
10
 
! Отговори
Оня преди 3 месеца
Връща,убиха Дияна,ама и той хубаво няма да види,а коня камила още по зле ще е.
2
2
 
10
 
! Отговори
На снимката той ли е преди 3 месеца
Рака много го е разкрасил, заприличал е на Камилa.
1
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Какъв крал е тоя дърт коцкар :)))