Руски военен блогър се самоуби?

Той се подвизаваше под псевдоним Мурз
22 фев 2024 18:15, Стела Стоянова
107
Руски военен блогър се самоуби?
Снимка БГНЕС, архив

Самоуби се руският блогър Морозов, който се подвизавал под псевдонима Мурз, заявил в неотдавнашна публикация, че около 16 000 руски войници са били убити. Той написа, че военните са загубили около 300 бронирани машини от октомври насам, когато започна продължаващата вече четири месеца битка за Авдеевка. През уикенда руските войски завзеха града, след като украинските сили се изтеглиха от позициите си, отбелязва АП.

Неотдавна публикациите на Морозов предизвикаха гневни коментари от страната водещ на телевизионно предаване по руската държава телевизия, както и сред други, които призоваха блогърът да бъде подведен под отговорност за "дискредитиране" на армията. Няколко колеги на Морозов обвиниха критиците му за смъртта му.

В последната публикация преди да отнеме живота си, Морозов съобщава в "Телеграм", че е бил принуден от военни служители да премахне публикацията си за руските загуби на фронта в Украйна. Тогава той отправя и остри критики към руското военно командване за това, че си затваря очите за загубите и пренебрегва нуждите на войниците, отбелязва АП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още по темата: блогърМурз
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
до 75 Дай да ги видим тия новини ве, краварски смееешник фантазьорски.
63
1
 
10
 
! Отговори
Zеленски преди 2 месеца
До 74. А ти потен ли сънува "превземането" на Киев за два дни или целия облян от спермата на путььо? Никакво бягство от Авдиевка не е имало, а организирано изтегляне, за да не се дават излишни жертви. До там опряхте путинските Ка пу ти, след като не успяхте да стигнете до Лисабон, да се радвате на завземането на едно селце.
62
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен -74 - Чети новините ве мекотело, завчера във Валнаваха 65 две роти до един ,днес до Кримки още 50 строени , всички накуп .
61
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
до 73 И като се събуди целия беше изпотен щото си сънувал сремглавия бяг на украинските фашисти от Авдеевка. Нали, кравар?
60
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Чекистите които са заплашили Морозов нищо не могат да направят срещу Генерал ХАЙМАРС , днес Генерала пак е приел парад от строени рашисти и ги изпратил вкупом на вечна почивка . Амин !
59
2
 
2
 
! Отговори
Нае.бални преди 2 месеца
Защо тази новина е в раздел България.В чий скут стоите вие?
58
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Само на Мурз е станал скапаняяяяка. Това очаква и всички кравари тук у нас ако Вова налази.
57
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не само денацификацията си върви. Демилитаризацията на отан върви успоредно.
56
3
 
1
 
! Отговори
МОРОЗОВ преди 2 месеца
Така сме Морозовци , моят прадедушка се спънал пред амбразурата и го направиха национален герой посмъртно , а моите родители ме възпитаваха да съм съвестен и честен . Това в миналото , а сега не зная какво да кажа ,според украинците нашите жертви при Авдеевка са 25 000 но аз реших да намаля малко като все пак да остане такава цифрата че да е критична към нашето военно ръководство . В канце канцов опять виноват.
55
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако ПУТИН не се предаде на Зеленски и Украинската армия ,Русия я чака пълна разруха и разпад !!! НЯМА ВРЕМЕ....
54
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
След два месеца ,ще литнат 65 F 16 и ще стане мазало с руската първобитна армия ! Руските сви.не, ще трябва ,да бягат ,през глава към Монголия !!!!
53
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всеки втори американец е ш0пар, а всеки първи дължи на банките толкова пари, че и внуците му не могат да ги изплатят. Цялата кравария живее на версия! 95% от БГ русофобите живеят със заеми. Версиджия ли си бе русофобче мирижливо?
52
7
 
2
 
! Отговори
Краварски к0пт0р преди 2 месеца
Западни специалисти говорят по западни медии, че стратегията на украйна с месните щурмове в грешна и че украйна няма шансове против Русия, но нашите диванни специалисти като всякакви русофоби, краваророби, геiропеици и друга i.z.m.e.t са още по-големи специалисти и знаят повече. Пишат тука безумни неграмотни коментари, само замърсяват пространството. Ееббаассии и цръвулите!
51
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Като се назобаш с руска пропаганда и не ти остане здрав разум си теглиш коршума Дано скоро и нашите Копейки да вземат пример от другаря
50
11
 
1
 
! Отговори
Слава Урине преди 2 месеца
Някой може ли да обясни какво означава името "украйна"? "Накрая", "В покрайните"... На кое? В покрайнините на Русия ли? Хахаха. Това е държавата "урина" или на галено "ууссрайна".
49
2
 
12
 
! Отговори
мнение преди 2 месеца
Войната е смърт за нормалните хора...но и храна за кръволоците...Хитлер,Сталин,путин...За България това е една възможност да се намали пагубното руско влияние,което изсмуква всички финанси на държавата,държи ни бедни и зависими от мафията. Затова дано неминуемата победа на Украйна и Израел да бъдат по скоро,защото те се борят срещу рашизма и тероризма и за нас.
48
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русофоби какво правите още тука, а не ходите да помагате на вашите приятели укронацягите в Донбас?
47
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В Русия е така. Критикуваш Путин, после изведнъж съвестта ти се обажда, не можеш вече да живееш със себе си и с позора, че си се усъмнил в непогрешимия бащица, и накрая се самоубиваш.
46
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Украйнските гробища са по-големи по площ отколкото завзетите от укронацистите земи. Що така бе Микола?
45
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абе тоя Путин страшен късмет има. Как пък всеки, който го критикува, се самоубива, разболява или му се случва трагичен инцидент??? Брех...