Руски военен блогър се самоуби?

Той се подвизаваше под псевдоним Мурз
22 фев 2024 18:15, Стела Стоянова
107
Руски военен блогър се самоуби?
Снимка БГНЕС, архив

Самоуби се руският блогър Морозов, който се подвизавал под псевдонима Мурз, заявил в неотдавнашна публикация, че около 16 000 руски войници са били убити. Той написа, че военните са загубили около 300 бронирани машини от октомври насам, когато започна продължаващата вече четири месеца битка за Авдеевка. През уикенда руските войски завзеха града, след като украинските сили се изтеглиха от позициите си, отбелязва АП.

Неотдавна публикациите на Морозов предизвикаха гневни коментари от страната водещ на телевизионно предаване по руската държава телевизия, както и сред други, които призоваха блогърът да бъде подведен под отговорност за "дискредитиране" на армията. Няколко колеги на Морозов обвиниха критиците му за смъртта му.

В последната публикация преди да отнеме живота си, Морозов съобщава в "Телеграм", че е бил принуден от военни служители да премахне публикацията си за руските загуби на фронта в Украйна. Тогава той отправя и остри критики към руското военно командване за това, че си затваря очите за загубите и пренебрегва нуждите на войниците, отбелязва АП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още по темата: блогърМурз
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
самоубили са го
3
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В Русия така действат.. всеки да си знае мястото
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пак са го самоубили, едва ли има руснак дет реално да се самоубие. Пие по 2 литра водка и скача от 5ия етаж после пак се връща и пак скача и пак му няма нищо
1
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
самоубила се е баба ви от мъка, че има такива либерастки наследници.