»зхвърлиха 160 т украинска царевица от влак в ѕолша

‘ермерите протестират срещу вноса на евтини украински продукти
26 фев 2024 09:47, ≈лка ¬асилева
47
»зхвърлиха 160 т украинска царевица от влак в ѕолша
—нимка: архив, Ѕ√Ќ≈—

Ќеизвестни нападатели са получили достъп до н€колко вагона на товарен влак в ѕолша и са изхвърлили превозваните в т€х селскостопански продукти, предаде ƒѕј.

ѕри инцидента в град  отомеж царевицата от осем вагона е била разпръсната по релсите, съобщи говорител на полици€та, цитиран от полската агенци€ ѕјѕ. ѕървоначално остана не€сно кога точно е извършено престъплението, което веро€тно е свързана с протестите на полските фермери срещу вноса на евтини украински селскостопански продукти. “ова не е първи€т подобен инцидент.

”краински€т вицепремиер и министър на инфраструктурата ќлександър  убраков написа в "≈кс", че 160 тона украинска селскостопанска продукци€ са били унищожени по път€ към пристанищни€ град √данск.

"ƒокога правителството  и полската полици€ ще позвол€ват този вандализъм?", попита  убраков.

ѕолските фермери искат да попречат на по-евтиното украинско зърно да достигне до вътрешни€ пазар. —лед нахлуването на –уси€ в ”крайна преди две години Ѕрюксел преустанови всички вносни мита и квоти за селскостопански продукти от ”крайна, за да подпомогне страната икономически, припомн€ ƒѕј.
(Ѕ“ј)
 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


47
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
42
0
 
3
 
! ќтговори
’мм... преди 1 месец
ўо тъй бре панове, нали сте съюзници на «еленко?
41
0
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
 о стана нали пол€ците много обичаха украинците ))а бр€ вие че се сетите но е късно ≈—
40
3
 
7
 
! ќтговори
√ринго преди 1 месец
ѕфу копейки! — тези политици и продажници в ≈вропа, май те ще стават все повече.
39
2
 
7
 
! ќтговори
мак преди 1 месец
кубраков да попита, докога правителствата ще позвол€ват вноса на укр. продукци€ за сметка на родните продукти.  огато ц€л ес дава на украйна всичко, каквото поиска, тоз защо не пита - докога ще ни дундуркате. Ќаглостта им н€ма граници. ќсвен това, щом произвеждат толкова, че имат за износ по време на война, значи не се нужда€т много много от чужда помощ.
38
3
 
14
 
! ќтговори
дедо “ашунко преди 1 месец
«ърното е отровно, за това украинците не съобщават. ѕоръсено с тонове хербициди при производството...
37
2
 
15
 
! ќтговори
ƒа, но неграмотно преди 1 месец
ƒо 27. јнонимен. «а разлика от нас другите европейски граждани не искат да хран€т децата си с карцорогенни продукти които доказано предизвикват ракови забол€вани€.така,че браво на пол€ците. . . . . . . написано! ѕише се  јЌ÷≈–ќ√≈ЌЌ»!  огато не са ви €сни нещата, а то се вижда от липсата на правопис и прочие, въздържайте се от коментари! » тук въпроса е принципен! Ќе са член на ≈— и не може безмитно внас€не на продукци€ или може защото са американски фирми с √ћќ и много незнайни химикали!
36
1
 
18
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
“ака е когато тези от Ѕрюксел не зна€т кога да спр€т хората търс€т други решени€
35
3
 
32
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
Ќа всички ще ни писне от укро-пропагандата. ¬реме е да натиснат двете джуджета и да седнат да преговар€т! ÷€ла ≈вропа разиграват заради психопатиите си! ƒве години били в изтощителна война... а все зърно влачат.... ¬ече започвам да си мисл€, че картинките и клипчетата от украйна са генерирани с »».
34
3
 
13
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
» сега какво правим, излиза, че ѕол€ците си прав€т много тънки сметки - хем са за ќсссраини, хем обаче като нищо ще € разпарчетосат. ќт н€колко месеца серизно се говори как ще си вземат територи€та до Ћвов. —лед н€колко месеца в ќсссраини н€ма да има нито мъже нито оръжие и те като добри€т батко ще си вземат каквото искат. ј за осраинките е €сно - за разплод на ордите новоинтегрирани в "ћултикултурна ≈вропа". ћикола става леш заради един Ќарко, далаверите на —јЎ а жена/дъщер€ му ще прави м$н$тI
33
2
 
31
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
Ќашите земеделци да вземат пример от пол€ците!  ато изсип€т на път€ 5-6 тирове от ”крайна ефекта ще е по-силен от вс€какви декларации и молби.
32
8
 
12
 
! ќтговори
≈—сср преди 1 месец
≈врокомиси€та да наложи икономически санкции на ѕолша и да ги накарат да съберат разпил€ното жито зрънце по зрънце!
31
8
 
53
 
! ќтговори
¬същност... преди 1 месец
“ази "украинска" царевица е с американски собственици, които притежават близо 80% от обработваемата зем€ в ”крайна благодарение на продажника ѕорошенко. “ъй като американската царевица директно не може да бъде внесена в ≈вропа заради високото съдържание на ѕ≈—“»÷»ƒ» и е основно √ћќ, американците се опитват да проби€т на европейските пазари чрез ”крайна . Ќ» ќ… Ќ≈ я »— ј.јрабите € изхвърл€т в морето. ƒќ–» ќ“ ј‘–» ј »ћ я ќ“ ј«ј’ј. —амо една наведена Ѕългари€ все още € купува.... » яƒ≈...
30
7
 
30
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
”краинските богаташи ще излезнат още по-богати от войната. я какъв огромен пазар им се отвори!
29
6
 
39
 
! ќтговори
ƒенкOFF преди 1 месец
»зхвърлиха 160 т украинска царевица от влак в ѕолша... Ќищо и н€ма. —метете € в н€какви чували и € изпратете към Ѕългари€. Ќие ще € платим на «еленски на тройна цена, за да покажем какви сме им при€тели на украинците . Ќе само че моите русофоби ще € из€дат ами и за още ще питат. “е и дууупе ще дадат на който им поиска, ако това би €досало ѕутин. ћекички са ми русофобчетата, и много мечта€т и другите да са кото т€х. «а сега русофилите им се подиграват а от  оз€к ги евват... а иначе са верни.
28
16
 
4
 
! ќтговори
и украйна осъди преди 1 месец
разхищението . анатема . пол€ците хл€б имат - ресторантите празни . опразниха ги цените . баница с лук 24 евро . вкъщи 4 лева . полските роми ще събират сега и ще продават в бг царевицата като родна . хахаха . лапайте фуражни боклюци и спадайте наднорменото тегло . навални издъхна от дебелина и тромб , ако беше 55 кг щеше да надживее меркел и бадан . хахахаха
27
7
 
33
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
«а разлика от нас другите европейски граждани не искат да хран€т децата си с карцорогенни продукти които доказано предизвикват ракови забол€вани€.така,че браво на пол€ците
26
18
 
9
 
! ќтговори
јтмаджа преди 1 месец
ƒа бъдат намерени и наказани. ато искат да се купува т€хното зърно,да регулират цените,а не да си игра€т на патриотизъм като тукашните им български събрат€.
25
30
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
Oт сигурни източници знам че залата от ко€то тpoл€т копейките има 12 места, със супервайзора стават 13, така че им бройте плюсовете с 13 надолу! ј това че на н€ко коментари не всички слагат плюсове и минуси, означава че н€кои са толкова мързеливи, че даже не си прав€т труда да скролнат малко надолу... ј надника им е смешен!
24
3
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
I nie tova pitame do koga evropa 6te vi izdarja ?
23
4
 
43
 
! ќтговори
»ван преди 1 месец
Ѕраво! Ќе искаме радиоактивни отпадъци в ≈вропа