Камерън отхвърли изпращането на западни войски в Украйна

Украйна се нуждаела от повече оръжия с голям обсег
78
Камерън отхвърли изпращането на западни войски в Украйна
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският външен министър Дейвид Камерън заяви, че се противопоставя на изпращането на западни войски в Украйна, дори за обучение. В интервю за германския всекидневник „Зюддойче цатунг“ той каза, че подготовката провежда най-добре в чужбина и Великобритания е обучила 60 000 украински войници по този начин. Дислоцирането на чуждестранни войници в Украйна ще осигури мишени на Русия, аргументира се той.

Френският президент Еманюел Макрон предизвика смут сред своите съюзници на 26 февруари, когато не изключи изпращането на западни войски в Украйна, за да й помогне да отблъсне инвазията на Русия. По-късно Великобритания потвърди, че е изпратила малки части в Украйна, за да помогне с медицинско обучение, но говорител на премиера Риши Сунак каза, че страната не предвижда широкомащабно разполагане. В петък френският министър на отбраната Себастиен Лекорню каза, че за момента няма планове за изпращане на бойни части, но че съюзниците на Украйна могат да обмислят конкретно обучение или мисии за разминиране.

В интервюто Камерън каза, че Украйна се нуждае от повече оръжия с голям обсег и че той е готов да работи с Берлин, за да отмени своята резервираност към доставката на произведени в Германия крилати ракети „Таурус“.

Берлин отказа да достави тези ракети на Украйна, опасявайки се, че обхватът им от 500 километра ще бъде използван за поразяване на цели дълбоко в руска територия. От миналия май Франция и Великобритания доставят на Украйна Storm Shadows - наречени Scalp на френски и с обхват от 250 километра. САЩ изпратиха ATACMS, които имат обхват от 165 километра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още по темата: Дейвид Камерън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
5
 
! Отговори
Да попитам: преди 1 месец
Има ли някой разумен човек на света,който все още да вярва на този безсрамен лъжец?! Нали той размаха в ООН една епруветка с твърдението,че вътре има отровно вещество за биологично поразяване и това послужи като предтекст западните хиени да нападнат Либия,да я разрушат и да избият хиляди невинни цивилни хора. Вместо да се покрие в дън земя от срам за лъжата си,той се изтъпани и с цялата си наглост заяви,че какво толкова,просто е станала грешка!
63
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
АНГЛИЧАНИТЕ СА ГОЛЕМИ ДВУЛИЧНИЦИ, ЦЕЛИЯ СВЯТ ЗНАЕ ЧЕ ИМА АНГЛИИСКИ ВОЕННИ В УКРАИНА САМО ТЕХНИЯ МИНИСТЪР НЕ ЗНАЕ , ПРОСТО ИСКА ДА КАЖЕ ПРАЩАИТЕ НО НЕ ВДИГАИТЕ ШУМ
62
0
 
7
 
! Отговори
вгз преди 1 месец
Войските отдавна са там. Ако не бяха, Украйна да е паднала отдавна.Тези политици казват неща за лековерните. А вие повярвахте ли им?
61
2
 
7
 
! Отговори
Сталин: преди 1 месец
И какво е Англия? Някакви 5-6 атомни бомби!
60
1
 
7
 
! Отговори
апропо 2 преди 1 месец
"Великобритания е обучила 60 000 украински войници" - а колко от тях са живи в момента? Да оценим английската ефективност, не за друго!
59
1
 
2
 
! Отговори
апропо преди 1 месец
"Великобритания е обучила 60 000 украински войници" - това помагачество на укротероризма по АМЕРИКАНСКИТЕ разбирания не заслужава ли една ядрена бомбардировчица?
58
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цял свят е против Русия. Индия вече напусна БРИКС!Ще напускат и други....
57
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
...ЩОМ чак от Колумбия идват доброволци, кво остава за европейците , които са пряко засегнати от руската агресия...! СВИКВАЙТЕ!!!
56
3
 
6
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 1 месец
НИКОЙ НИКОГО НЕ ПРАЩА---ДОБРОВОЛЦИТЕ САМИ ОТИВАТ В УКРАЙНА....АЙДЕ СПИРАЙТЕ ГИ АКО МОЖЕТЕ....ХАХАХА.....НАШИТЕ СА ВЕЧЕ ТАМ !
55
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пратете, пратете. Чакат ви.
54
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
B Бpитaйнa ga мy rи npaтят gaнo!
53
1
 
12
 
! Отговори
ьристо преди 1 месец
Ако се вярва на германския премиер ,британски спецчасти и други военни специалисти са там поне от година...
52
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо, къде е братството с Бандера, къде е евроатлантизма?
51
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво изпращане на западн(ал)и войски в Украйна, ве мутирали третополови изчадия? Русия ще ви шляка по меките китки и въртеливите дупета ако се наложи чак до Лисабон. МайкатаЩеВиСеЕБЕ адови дяволски дегенериралиПримати!
50
3
 
12
 
! Отговори
: преди 1 месец
Британците махнаха оковите на ЕС , те никога не се лъжат и редко се прецакват , да ходи Макрон да праща французи за пушечно месо в Украйна и да провери дали нема увисне като Луи XVI
49
15
 
3
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 месец
Дейвид е прав.Една война на Путин ни е предостатъчна .Европа не бива до повтаря Путин и да воюва в чужда страна.Путин само това чака , Бог до скъси дните му.
48
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нали оръжието върви с оперотори, инструктори и поддържащ персонал.
47
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А какво лошо има да се изпратят войски срещу луд комунофашистки диктатор,опитващ се да подложи на геноцид един цял народ.Напротив,това е мисия благородна,свещена .Пълен разгром за руските пълчища нашественици!
46
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Cera paзбpaxтe ли, зaщo бeшe Бpekзитa? Anpono зa Бpekзит, aбe BБ nлaти ли gължимитe милиapgи oбeзщeтeния нa EC, зa koeтo вoйнcтвeнo ни yбeжgaвaxa и yвepявaxa oт EK в npogължeниe нa 2-3 rogини?
45
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
САЩ и Англия воюват срещу Русия чрез Украйна и съсипват ЕС. С един удар два заека и накрая ще спечелят трети.