Кога жената престава да обича?

Колкото и силна да е любовта й, винаги има неща, които могат да я убият
4 дек 2011 17:50, Елка Василева
340
Кога жената престава да обича?
Снимка: Reuters

Любовта на жената е силна, но винаги има неща, които могат да я убият и да направят така, че тя да изчезне. Петте най-важни причини за това са следните.

Постоянното критикуване

Непрестанното критикуване убива любовта. Постоянната нужда да се изтъкват нейните грешки и нещата, които „тя прави погрешно“, намаляват чувството на влюбване и привързаността й, докато в един момент на жената не й става все едно. Тя не вижда повече смисъл да се старае, защото той винаги реагира с критики и негативни коментари.

Неблагодарността

Жената обича да се чувства специална и важна в живота на мъжа. Тя често е в повече от една роля – и домакиня, и майка, и готвачка и така нататък. Но докато се усеща обожавана, тези неща не са проблем. Напротив, жената обича да изпере и да сготви на мъжа си, ако усеща благодарността за труда си. В противен случай се чувства подценена и унижена. Когато трудът й започва да се приема за даденост, изчезва и любовта.

Рутината

Ако връзката ви е дълга, рутината също може да убие любовното чувство. Ако всеки уикенд правите едни и същи неща и всъщност нищо интересно, скуката може да предизвика у жената силното желание за промяна. Ако мъжът не е с нея, той ще й се струва като бреме, което й пречи.

Загубата на независимостта

Независимостта е здравословна във всяка връзка. И жената, и мъжът трябва да запазят  своя личен живот, приятелите, заниманията, хобитата си. Не е нужно да се води двоен живот. Важното е да не подчиняваш своя живот на живота на партньора си. Любовта на жената изчезва, когато започнете да правите всичко заедно и след известно време започнете да се оплаквате, че ви липсва онова, което сте имали преди.

Липсата на химия

Жените често губят интерес, когато се изправят очи в очи с „истинския живот“. Той настъпва, когато първоначалното влюбване изчезне и започне съвместният живот, пълен с грижи за сметките, работата и децата. Когато химията и „пеперудите в стомаха“ изчезнат, за някои жени това е знак да продължат нататък. При някои обаче това усещане изчезва поради липсата на комуникация и емоционалното изключване на партньора, пише Index.hr.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


340
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
303
3
 
22
 
! Отговори
До 313- преди 12 години
Радвай се на живота и се оглеждай за подходящият за теб съпруг:) До 40тата си година бях несемейна - реализирах се в 2 професии- медицина и право, и сега имам чудесен съпруг/ бивш ерген/:), с когото си подхождаме. Всяко нещо с времето си. Сега преценявам, че ако се бяхме срещнали със съпруга ми преди 35тата ми година, щяхме или да се разминем, или да си кажем всеки за себе си- "Този мъж/жена е чудесен/ чудесна, но и 2мата имаме силни характери и май няма да можем да живеем заедно":) Успех!
302
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз съм тази,дето се занимава с женения.Абе какво взехте да ми четете морал бе? Вие да не мислите че вися у нас да го чакам,когато се освободи от фустата на жена си,да дойде при мен.Той ми е за м/удругото.макар да го харесвам.Но псоледното което искам е да го развеждам,да му гледам детето и да търпя как изоставената му жена го изудва за пари-не ,мерси.Отварям си очичките и ще си взема ерген-един на мама и тати,има време още-на 24 съм:)
301
2
 
13
 
! Отговори
До 311 преди 12 години
Не съм съгласна- има любов във брака, само че, самият брак трябва да е с точният човек:) Как искате да просъществува брак между 2 деца на по 19 години, които не са се справили сами с нито 1 пречка в живота си,нямат собствено мнение по въпроси от живота, с една дума- не са дозрели, не са готови, за отговорностите на брачната връзка?!
300
8
 
17
 
! Отговори
an преди 12 години
Любовта им беше толкова голяма , че завърши с.......... брак - няма любов в брака - само приятелство , навик и материални интереси.Тръпката впоследствие се търси в *** , а повечето жени се отдават на грижите по децата.
299
2
 
7
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
И накрая спира да обича и себе си..........
298
0
 
33
 
! Отговори
лай-лай кучка преди 12 години
Любовта изчезва,когато единият започва да се чувства като притежател на другия.Противник съм на изневярата ,но съм привърженик на свобода на личното пространство,на автономията.Всеки да разполага с времето си ,с приятелите си и т.н стига да не наранява другия.Разбира се, много приятни мигове са свързани с всички членове на семейството.
297
1
 
12
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
Жената престава да обича....................все някога.
296
6
 
9
 
! Отговори
Коч-дет-клати до 305 преди 12 години
Момеее,Радвай си се на женения и си мисли каквото искаш но в един момент да не ти се развали твоя рахатлък, защото докато е женен не си нищо друго освен оная другата и в един момент ще останеш самичка... като се радваш топлкоз :)
295
4
 
39
 
! Отговори
леля Кинчи преди 12 години
А ти младо момиче,не се радвай много на връзката ти с женен мъж.Не е за гордост!Неговата е лесна,семеен е,има детенце и жена и в момента той си търси развлечение извън дома си с теб.Твоята обаче е по сложна,защото неусетно ще ти отминат годините и тогава ще видиш,колко много си пропуснала и колко много ти е отнела връзката с женен мъж.Бягай момиче от него,бягай надалеч докато е време,защото твоето изгубено време с него,никога и никой няма да може да ти ги върне.
294
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Имам любовник-женен мъж на 33 год,аз съм госпожица.Освен сексуална връзката ни е еи духовна,защото изпитваме чувства ,споделяме си,искаме си мненията за това или онова.И когато съм питала моя човек защо има нужда да изневерява на жена си,знаете ли какво ми отговори?Каза ми"Аз моята жена си я обичам-още искам да правим в леглото шуротиите,които правехме на 20 год,но тя се дърпа.И понеже аз съм човек от плът и кръв,искам и мога да дам любов и на двете ви"... Значи виждате че има и мъже,които са м/у кълките на любовницата си,казват че МНОГО обичат жена си  От друга страна той ми сподели,че води мн еднообразен живот,но тепърва за кога и защо да се развежда?Имали кредит за жилище,детето било в първи клас,разводи и дандании не искал.С една дума неще да си разваля рахатлъка,но иначе си поддържа активна връзка с мен.За мен неговия брак е проформа,но щом така е решил да живее-нека .В БГ има много хора,които поддържат проформа бракове именно заради кризата и заради това че са обвързани с кредити.
293
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Съгласна съм с Цвети. Няма как да възприемаш жена си като робиня и слугиня и само да й крещиш: "Дай това, дай онова! Сложи ми да ям!" и да очакваш да те обича. Лошото е, че голям част от мъжете искат точно такива жени - прислужници дето да не се обаждат хич, да не искат пари и от време на време като се напият да ги пребиват избивайки комплексите си, че нямат пари и са импотентни. После жените били не знам си кви... ами мъжете да се видят на какво са заприличали и тогава да се обаждат!
292
5
 
45
 
! Отговори
Цвети преди 12 години
Жената престава да обича в мига в който мъжът и започва да я третира като слугиня.Да му шета,готви,пере,глади,а той самозабравилият се *** лежи и гледа телевизия.Да не говоря,че след определена възраст мъжете стават алкохолици и деграданти.Какво да му обича на такъв жената.Жалкото е че самите мъже никога няма да признаят,че са такива.
291
2
 
15
 
! Отговори
Бахур преди 12 години
А в мъжкия креват - за поне още една:)
290
5
 
20
 
! Отговори
Гунчо преди 12 години
В женското сърце винаги има място за още един!
289
17
 
11
 
! Отговори
БГ мъж, 39г. преди 12 години
По принцип е абсолютна илюзия че жената обича. Изпитва някакви чувства само до възраст около 18-20 г. После изведнъж претърпява някаква много користна метаморфоза и спира да обича когато и както й скимне.Минимум 75 % от разводите са по желание на жените, дори и в развитите общества, където има доста по-малко домашно насилие оттук. Ние тук сме доста изопачено и повредено общество откъм 2-те страни (мъже, жени) но особено се среща ниското ниво на мъжете.Изглежда всичко качествено емигрира...
288
2
 
52
 
! Отговори
Иво преди 12 години
Хора защо се дразните един друг, никой не обича рутината, неблагодарността и постоянното критикуване. Всички ескаме да сме независими и да имаме самочувствието че струваме нещо, няма значение дали сме мъже или жени. Горните неща важат и за мъжете. Всички сме хора, имаме се достойнство и искаме някой да ни оцени по него. Любовта изчезва и при двата пола, когато те приемат като даденост. Стига с това делене на мъже и жени, нека се обединим по общия признак - всички сме хора!
287
29
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Кога жената престава да обича? "Когато банкомата не работи.
286
1
 
4
 
! Отговори
до 295 преди 12 години
Моля, формулирайте отново въпроса си, за да преценя дали Ви отговоря:)
285
1
 
5
 
! Отговори
До 291 преди 12 години
Какъв "Космопилитън"- чета "Правен свят" и "Мениджър", както и статиите на "Харвард бизнес ревю":)Уважаеми, айде да се върнете в 8ми клас, да почетете малко за физиологията на мъжа и жената, после отидете на еднокринолог да Ви изясни по-обстойно нещата и чак тогава пишете смехории:) Смесвате способността за зачеване на жената с принципната възможност тя да получа оргазъм и какъв е хормоналният механизъм на оргазма у жената.Неприятно е да се спори с хора без елементарни познания за тези неща.
284
2
 
6
 
! Отговори
до 290 от 288 преди 12 години
В поста Ви дори няма намек за отговор на въпроса, които Ви поставих. Допускам, че заобикалянето му е част от професионалния стил на адвоката, но в действителност като психолог разпознавам, кога просто сработват съпротивите у човек. Поне се обръщаме един към друг по номенклатура и номера като концлагеристи, та не съм сигурен, кой зад кое изказване се подвизава - давайте по-внимателно с фрустрацията, егото, невромедиаторите и прочие психологични, невропсихологични и психофизиологични интерпретации