Кога жената престава да обича?

Колкото и силна да е любовта й, винаги има неща, които могат да я убият
4 дек 2011 17:50, Елка Василева
340
Кога жената престава да обича?
Снимка: Reuters

Любовта на жената е силна, но винаги има неща, които могат да я убият и да направят така, че тя да изчезне. Петте най-важни причини за това са следните.

Постоянното критикуване

Непрестанното критикуване убива любовта. Постоянната нужда да се изтъкват нейните грешки и нещата, които „тя прави погрешно“, намаляват чувството на влюбване и привързаността й, докато в един момент на жената не й става все едно. Тя не вижда повече смисъл да се старае, защото той винаги реагира с критики и негативни коментари.

Неблагодарността

Жената обича да се чувства специална и важна в живота на мъжа. Тя често е в повече от една роля – и домакиня, и майка, и готвачка и така нататък. Но докато се усеща обожавана, тези неща не са проблем. Напротив, жената обича да изпере и да сготви на мъжа си, ако усеща благодарността за труда си. В противен случай се чувства подценена и унижена. Когато трудът й започва да се приема за даденост, изчезва и любовта.

Рутината

Ако връзката ви е дълга, рутината също може да убие любовното чувство. Ако всеки уикенд правите едни и същи неща и всъщност нищо интересно, скуката може да предизвика у жената силното желание за промяна. Ако мъжът не е с нея, той ще й се струва като бреме, което й пречи.

Загубата на независимостта

Независимостта е здравословна във всяка връзка. И жената, и мъжът трябва да запазят  своя личен живот, приятелите, заниманията, хобитата си. Не е нужно да се води двоен живот. Важното е да не подчиняваш своя живот на живота на партньора си. Любовта на жената изчезва, когато започнете да правите всичко заедно и след известно време започнете да се оплаквате, че ви липсва онова, което сте имали преди.

Липсата на химия

Жените често губят интерес, когато се изправят очи в очи с „истинския живот“. Той настъпва, когато първоначалното влюбване изчезне и започне съвместният живот, пълен с грижи за сметките, работата и децата. Когато химията и „пеперудите в стомаха“ изчезнат, за някои жени това е знак да продължат нататък. При някои обаче това усещане изчезва поради липсата на комуникация и емоционалното изключване на партньора, пише Index.hr.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


340
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
263
3
 
1
 
! Отговори
до 271 преди 12 години
Нещо си в грешка. Аз нямам такава партньорка и слава богу, щото щях да я изритам като мръсно коте от вкъщи. Партньорката ми е точно от типа на постигащите жени, но без претенциите им, че са нещо супер специално. Може би защото го смята за нормална част от развитието си като човек, а не защото като жена това я определя като някакво свръхсъщество. И е хубавка, да. Писнало ми е от жени с надуто его и претенции. Включителни и кариеристки.
262
1
 
9
 
! Отговори
До 270 преди 12 години
Мъжете се заблуждават по друга причина- мислят си, че веднъж създадено, семейството не трябва да се поддържа, а то ще се самоподдържа от самосебе си. Т.е. - сключили са вече брак и няма нужда напр. да показват любовта си с поднасяне на цветя, на малки подаръчета; премахват дребните радости и изненади, които са правели на съпругите си , още докато са били техни приятелки и така вкарват брака в коловозите единствено на ежедневните грижи - къде остават ежедневните радости на брака?!
261
1
 
7
 
! Отговори
До 268 преди 12 години
Каквото сте търсели, това сте и намерили.Ако си търсите красива опаковка на жена, тип" манекенка", то такава жена държи предимно на външността си и полага грижи предимно за нея- но това е ясно на мъжа още в началото, нали;) Защо не поискахте за приятелка някое не толкова атрактивно момиче, което обаче има професионални стремежи и други приоритети- напр. иска да продължи с докторантура- или топва не е "лъжица за твоята уста";)
260
3
 
2
 
! Отговори
до 267 преди 12 години
Да, в 90% от случаите мъжете се заблуждават, че са създали семейна единица, защото не знаят, че партньорката им е с тях по едни определени причини, които нямат нищо общо със собствената им личност. Те са си просто донори. Впрочем,нещо не се връзва - жените хем пищят, че са социално по-уязвими (и затова искат повече соц.привилегии и сигурност) хем твърдят (както тук), че мъжете са така. Последно, кое да бъде?
259
1
 
6
 
! Отговори
до 263 преди 12 години
Всеки решава за себе си дали да се старае, но ако е налице брак и последващи деца от него, и 2мата съпрузи трябва да положат грижи 1во за запазване на брака. Ако не се получава -по-добре да се разтрогне брака. В проф. ми практика най-чести са случаите на злоупотреба с алкохол и нанасяне на побой над децата в пияно състояние от мъжа,липса на полагане на грижи за финансова поддръжка на общото домакинство и *** на любовта в пиянска ревност- от страна на мъжа- 90% от случаите в моята практика.
258
1
 
2
 
! Отговори
до 264 преди 12 години
Колко голям процент от жените не се продават? Нещо примерна цифра? То и аз да живеех с жена, която мисли за това колко ме обича само посредством парите, които нося вкъщи, и аз щях да преживея "фрустрация на егото", независимо колко пари изкарвам.
257
1
 
1
 
! Отговори
До 251 преди 12 години
Друга причина е самозаблудата на мъжа, че е създал семейна единица, "уж" има професия и времето е неизменно- мъжете много по трудно се примиряват с съкращенията в работата им,считат, че едва ли не са им отнели нещо, на което са "сложени" за вечни времена; започват да давят мъката си в алкохол всяка вечер - защото проблемите им в следствие на загубата на работа ги следват всеки ден по петите; ТОГАВА партньорката започва да ги дразни; децата -също и се отдалечават от най-близките си.
256
2
 
6
 
! Отговори
Пантелей Пътник преди 12 години
Тц, тц, тц, поредно чесане на езици...1. Постоянното критикуване - това май никой не го харесва.2. Неблагодарността - това също.3. Рутината - тук е много относително, на някои просто им харесва дори да е така4. Загубата на независимостта - така както е написано, излиза малко като "Га яде кифтетата не рева..."5. Липсата на химия - а.к.а. "първа сигнална система". Тази "липса" никога не е била нито разумно, нито правилно основание да се пуснеш от хорото, което доброволно си хванал да играеш.
255
0
 
9
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Колкото...повече една жена обича съпруга си,толкова повече тя...оправя недостатъците му.Колкото повече един мъж...обича жена си,толкова повече той увеличава...опакото у нея. --китайска мъдрост
254
1
 
4
 
! Отговори
дo 251 преди 12 години
"...Това, което съм написал, са клинични наблюдения върху натурата ви." Сексолог ли се пишете, гинеколог или психолог- не зная, но!!! голям процент от жените НЕ СЕ ПРОДАВАТ,а любовта на жената се разпада, когато ПАРТНЬОРЪТ й преживее фрустрация на егото си , особено в областта на отдаването на работната си сила под наем- т.е. когато бъде изхвърлен от трудовият пазар, мъжът трудно се примирява да работи на 2 места, за да докара доходи в домакинството.
253
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Силно обезсърчаващо. Извода - мъже, няма смисъл да се стараем. Важно е да усетим първите сигнали за угасване на любовното чувство у жената и бързо да потърсим нейната подмяна. От статията става очевидно, че колкото и да опитваме, нямаме шанс да направим нещо правилно, защото независимо дали проявяваш внимание или нехайство жената просто престава да те обича. Явно се очаква от мъжа да не е социално ангажиран изобщо и цялата му енергия да се впрегне в жонглирането с женската емоционалност.
252
10
 
19
 
! Отговори
Смут преди 12 години
Всички сте много зле и жени и мъжеТо с жена или мъж или става или не СТАВА.Кво само ревете едни не до еб-ни,други не до еб-ли.Доказано е - имаш ли кинти всички са щастливи.
251
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
все тая
250
0
 
1
 
! Отговори
DO 258 преди 12 години
BLAGODARIA............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
249
0
 
1
 
! Отговори
aas преди 12 години
Съединението бе!
248
12
 
1
 
! Отговори
sopol преди 12 години
otgovora e nikoga. jenata si go obi4a. golqm , malak, kus, dulag, debel slab. be vajnoto e da uliza
247
45
 
18
 
! Отговори
Шовинист преди 12 години
Абе кой им вкара на жените тая идея вглавата, че трабвало да изпитват удоволствие от секса? Чувства, любов, връзка... Абе я марш обратно в кухнята, ***!!!
246
1
 
3
 
! Отговори
DO 254 преди 12 години
AMI-I - OBEDINENIETO PRAVI SILATA...............TOVA GO PI6E I PRED NARODNOTO SABRANIE.........
245
3
 
8
 
! Отговори
до 253 от Принца преди 12 години
Прав си. Когато селяните и адвокатите се обединят в едно е добре нормалните хора да се оттеглят. Приятна вечер!
244
3
 
1
 
! Отговори
SELIANIN преди 12 години
DO - PRINTSA - ABE NA TEBE NIAMA LI KOI DA TI GO TURI TAIA VE4ER.......DA TI STANE HUBAVO "NA DU6ATA".......DA SPRE6 DA PI6E6 GLUPOSTI......DA SE USPOKOI6 MALKO........I DA NE SE PRAVI6 NA INTERESEN..............PRIMERNO.....