Кога жената престава да обича?

Колкото и силна да е любовта й, винаги има неща, които могат да я убият
4 дек 2011 17:50, Елка Василева
340
Кога жената престава да обича?
Снимка: Reuters

Любовта на жената е силна, но винаги има неща, които могат да я убият и да направят така, че тя да изчезне. Петте най-важни причини за това са следните.

Постоянното критикуване

Непрестанното критикуване убива любовта. Постоянната нужда да се изтъкват нейните грешки и нещата, които „тя прави погрешно“, намаляват чувството на влюбване и привързаността й, докато в един момент на жената не й става все едно. Тя не вижда повече смисъл да се старае, защото той винаги реагира с критики и негативни коментари.

Неблагодарността

Жената обича да се чувства специална и важна в живота на мъжа. Тя често е в повече от една роля – и домакиня, и майка, и готвачка и така нататък. Но докато се усеща обожавана, тези неща не са проблем. Напротив, жената обича да изпере и да сготви на мъжа си, ако усеща благодарността за труда си. В противен случай се чувства подценена и унижена. Когато трудът й започва да се приема за даденост, изчезва и любовта.

Рутината

Ако връзката ви е дълга, рутината също може да убие любовното чувство. Ако всеки уикенд правите едни и същи неща и всъщност нищо интересно, скуката може да предизвика у жената силното желание за промяна. Ако мъжът не е с нея, той ще й се струва като бреме, което й пречи.

Загубата на независимостта

Независимостта е здравословна във всяка връзка. И жената, и мъжът трябва да запазят  своя личен живот, приятелите, заниманията, хобитата си. Не е нужно да се води двоен живот. Важното е да не подчиняваш своя живот на живота на партньора си. Любовта на жената изчезва, когато започнете да правите всичко заедно и след известно време започнете да се оплаквате, че ви липсва онова, което сте имали преди.

Липсата на химия

Жените често губят интерес, когато се изправят очи в очи с „истинския живот“. Той настъпва, когато първоначалното влюбване изчезне и започне съвместният живот, пълен с грижи за сметките, работата и децата. Когато химията и „пеперудите в стомаха“ изчезнат, за някои жени това е знак да продължат нататък. При някои обаче това усещане изчезва поради липсата на комуникация и емоционалното изключване на партньора, пише Index.hr.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


340
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
283
1
 
7
 
! Отговори
Пантелей Пътник преди 12 години
То когато човек не знае какво иска( било то мъж или жена), ще си намери какво ли не извинение (разумно единствено за него) за да направи или не нещо, а какво да говорим за връзка, още повече "сериозна".
282
0
 
10
 
! Отговори
До 288 преди 12 години
Що се отнася до личният ми живот- щастливо омъжена съм, съпругът ми е човек, на когото мога да имам доверие, заедно вземаме решенията относно семейството си,обичаме се, уважаваме се взаимно,не си изневеряваме, щастливи сме. Зная, че не това искахте да бъде написано, но съжалявам- офлайн живота предлага изненади:) Справяме се добре с кризите, защото и 2мата възприемаме другия като професионалист в областта си и така намираме и общи оптимални решения, и имаме възприемчивост към мнението на другия.
281
9
 
2
 
! Отговори
xaxa преди 12 години
До 287: Поредната жена - професор с пречетени 50 "Медицински" статии в COSMOPOLITAN и подобни.Уважаема, нека погледним простата истина жената може да получи 300 оргазъма но ако мъж нито един път не и се изпразни "вътре" ще си остани с тях.Но ако мъж е "хвърлил" 300 пъти в нея без тя да получи оргазъм и не е ялова 99% ще надуе корема.Я да си поговорим след тази най - проста истина за ендорфин и естроген и каква полза има от тях ако по - горното не е изпълнено...?Кво ли няма да измислите сега...
280
1
 
6
 
! Отговори
До 288 преди 12 години
Мога да пиша само за своите наблюдения върху причините за разпадане на брака. Обикновено, причините са комплексни, но се градят върху неумението на жената да каже ясно "не", когато усеща, че има променено отношение в негативна посока спрямо нея и нежеланието на мъжа да приеме, че съжителството или брака не е нещо константно, а се гради всеки ден на основата на взаимно доверие, уважение и вземане на решения на партньорите заедно -относно съжителството им -и поотделно- в професията им.
279
1
 
1
 
! Отговори
до 283 преди 12 години
Ами, в някакъв смисъл се оказвам прав - ако се занимавате професионално с бракоразводни дела е нормално да попаднете на хора, които са недоволни от партньора си. Логично, нали? Вие сте жена - мога да си представя, че САМО поради тази причина ще бъдете търсена за защита основно от жени. Логично ли ви се струва? Тогава защо мислите, че това, което съм ви написал, не е правилно? Що се отнася до това дали ви анализирам - аз анализирам постовете ви.
278
1
 
2
 
! Отговори
до 280 преди 12 години
Разкажете ни нещо за успешния си брак, стратегиите за справяне с проблеми в семейството, изграждането и поддържането на доверието и търпимостта във Вашата двойка, типа взаимодействие (кой е водещ, партньорските отношения, разпределянето на приоритетните области), отглеждането на децата и прочие житейски дреболии. Продължете с това традицията на примерите тип "личната ми практика". Апропо, цитата отново е некоректен - "мъж" не е тъждествено на "съпруг". Като адвокат така ли подвеждате с дефиниции
277
1
 
8
 
! Отговори
До 281 преди 12 години
"...От медицинска и каквото и да е гледна точка не е открита причина поради която жената получава оргазъм" Дрън- дрън- какво представлява *** според Вас; какво е ендорфин и естроген и как се повишават нивата му по време на секс у жената...Изобщо - какво знаете за физиологичните процеси, протичащи у жената по време на секс и връзката им с хормоналната им система? Ето още един човек,който си няма представа от физиология на човека и твърди неверни неща:)
276
1
 
2
 
! Отговори
до 276 преди 12 години
Е то оставаше и да има такава жена - хем мъжа е нее охладнял към нея, хем й подарява подаръци, хем тя иска да разтрогне брака си. То вярно, че има мнного цинични хора, но това би се възприело не много добре (бих могъл да си представя)
275
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да уточним следното: как "чувстват" хората?Много от вас си мислят, че чувствата идват от сърцето. А то е просто един мускул, който изтласква кръвта. Чувствата се появяват, когато мозъка зададе команда на хипоталамуса и той започне синтез на определен хормон, който въздейства на организма по някакъв начин. Натам може да е продължение на синтез от останалата част от ендокринната система, но в никакъв случай сърце, или евентуално ноктите ви на краката...
274
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма такова нещо като романтика и любов. Любовта е механизъм, чрез който индивидите са могат да се размножават и е описан детайлно от учените, особено в последните 10-15 г. Романтиката пък приключва в момента на първите изпрани *** и чорапи. :)Всичко е съвместно съжителство!Подаряването на подаръци -да, на цветя - не! Какво са ви виновни цветята, че не можете да се разбирате, та трябва да умират в името на вашата връка! Какво се ви донесе тяхната жертва?
273
1
 
2
 
! Отговори
до 279 преди 12 години
Личният ми живот НЕ включва контакт с мъже с подобен тип мислене:) Професионално обаче, се сблъсквам с тях на всяка крачка- в качеството им на настрещна страна или на мои довереници.:) Та...какво искахте- да ме анализирате;)
272
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
kakvo raznoobrazie mogat da predlozat bednite?bogatite imat raznoobrazie za smetka na bednite!
271
7
 
10
 
! Отговори
xaxa преди 12 години
При мъжете оргазмът е съпроводен с еякулация.Еякулация е необходима за създаването на поколение.От медицинска и каквото и да е гледна точка не е открита причина поради която жената получава оргазъм.Единствено за удоволствие.И въпреки че няма никаква полза от женския оргазъм и е единствено само за тяхно удоволствие списанията, вестниците и медите като цял отделя много голямо място и време да пишат за него.Да пишат за G-точки и прочие.И какво и как искали жените.А МЪЖЕТЕ КАКВО ИСКАТ НИКОИ НЕ ПИТА!
270
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Благодаря Ви за съвета, но няма да се възползвам от него. Статията засяга и въпроса за неблагодарността на мъжа към жената в ролята й на майка, готвачка , домакиня - "Напротив, жената обича да изпере и да сготви на мъжа си, ако усеща благодарността за труда си." Това изречение засяга И брачната връзка.:) Явно Вие не сте наясно за нещата от живота:)
269
0
 
7
 
! Отговори
до 275 преди 12 години
Мога само да кажа - явно сама сте си търсила средата , в която такива мъже процъфтяват. Аз имам доста широк кръг от познати и не мисля, че познавам такива партньорства, където мъжа ЗАБРАНЯВА на жена си да се развива или и пречи. Познавам двойки, които не могат да си позволят и двамата партньори да се развиват едновременно, но и при тях често (май по-често) жените получават тази възможност за сметка на партньора си.
268
0
 
2
 
! Отговори
до 269 от 263 преди 12 години
Допускам, че е Ваш коментара и с "фрустрацията не Егото", което кореспондира с проекциите от "личната Ви практика". Оригинално в статията изобщо не е засегната темата за брака, която Вие услужливо вмъквате в подкрепа на тезите си, които по мое мнение са несъответни на условието в статията. Професионалния ми съвет относно качеството на практическата Ви работа е да поработите върху собствените проекции, за да не "замърсявате" взаимодействието клиент-специалист.
267
2
 
5
 
! Отговори
до 270 преди 12 години
Знам, че няма смисъл, но все пак - същото се отнася и до жените. Мъжете също обичат изненадите. Но не тези, които предшестват някакво желание ;). Мъжете също не обичат рутината на семейния секс (т.е. 1 път седмично или не дай боже, месечно) или липсата на такъв, щото ме боли глава и пр. Мъжете също не обичат буквално да бъдат надзиравани от съпругите си финансово, въпреки, че изкарват парите в къщата. Що си мислите, че това си е в реда на нещата?
266
2
 
2
 
! Отговори
До 274 преди 12 години
Адвокат по граждански дела съм/ включително и бракоразводни дела/ и просто изяснявам, че предимно в такива случаи жените искат да прекратят брачната връзка. До сега нямам случай , в който жената да е заявила- искам да прекратя брака, защото съпругът ми е охладнял към мен или защото той не ми прави подаръци, не ми подарява мерцедес и др:)
265
3
 
6
 
! Отговори
До 273 преди 12 години
На мен пък ми е писнали от мъже ,които прикриват кариеризма си, като потискат професионалните стремежи на жената до себе си, стремят се да я отделят от проф. й среда, забраняват й реализацията на нейният интелект с оправданието- коя си ти, че да можеш да постигнеш еди какво си с образование; що ти трябва да растеш в кариерата- не ти ли давам всичко и т.н. Мъжът МНОГО се дразни, когато срещне умна жена -все иска да я поучава, а тя стои отсреща и ако го обича,се смее;ако е безразлична- се присмива
264
4
 
2
 
! Отговори
до 269 преди 12 години
Уважаема, вие или консултирате основно жени жертви на домашно насилие ( в който случай е нормално да имате основно такива случаи) или сте далече от реалността. Можете ли да дискутирате случаите на психически тормоз, който е един от основните стресфактори в сегашните български семейства, и който се упражнява главно от жени по отношение на технните партньори