Метаморфозите на женения мъж

От покровител до пораженец
9 юни 2012 12:30,
32
Метаморфозите на женения мъж
Снимка: sxc.hu

Не много дълго след като вълнението от сватбата отшуми и младоженците започнат новия си живот заедно, съпругът започва да се колебае дали е взел правилното решение. Това не е нещо необичайно за един прясно „бракуван" мъж.

Новите ангажименти и отговорности, които са част от всеки брак, невинаги се възприемат леко и плавно от мъжете. Понякога новоизлюпеният съпруг може да има нужда от повече време, за да се приспособи към новия си статут.

Ето и етапите на неговата метаморфоза като ангажиран, семеен мъж:

Първа фаза: Театралната заблуда

Този етап обикновено не продължава много дълго, не повече от година- две. Някои жени имат късмета да го преживеят и по-дълго. Във всички случаи това мъжко поведение изчезва постепенно с продължителността на брака. По време на този етап съпругът влиза доброволно в ролята на владетел и покровител на семейното огнище. Той си мисли: "Аз съм господар, а ти си моята жена, за която трябва да се грижа." Много жени са щастливи в позицията на покровителствани от съпруга си нежни създания. Това е и най-благоприятният период за зачеване на първото дете.

Втора фаза: Размирни времена

Този етап се характеризира с внезапното „пробуждане" на съпруга, който започва да се бори за своята свобода и контрол над живота си. Това обикновено се случва 2-3 години след сватбата, когато мъжът започне да осъзнава, че е попаднал под владичеството на съпругата си. Част от неговата битка за връщане на изгубената свобода могат да бъдат изневерите, по-грубото поведение спрямо жена му и т.н. С тези си действия много мъже разклащат устоите на своя брак и затова според психолозите около третата-четвъртата година в много семейства има криза. Ако тази криза бъде преодоляна, бракът става по-стабилен. Връзки, които не са достатъчно силни, обикновено не оцеляват в следващия етап.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: браксъпругфази
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
33
 
! Отговори
булка преди 11 години
А, стига с тия статистики, много моля! Моя льольо хукна след стара мома бургазлийка след 21та година, та до сега-26 ата. Баща му пък цял живот търчи. Свястните мъже са уникати. И разбира се са по-интелигентни, от добри семейства с възпитание и произход. Другите са ясни.
27
1
 
33
 
! Отговори
до 30 преди 11 години
Ставаше въпрос за УБЕДЕНОСТТА на жените, а не за перида /неясно съм се изразила, може би/.
26
0
 
33
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
До Галактика: Ее,такива са реалностите на галактическото...развитие.Все пак 1000 земни години са...един миг,в сравнение с една галактическа...година,което и за...мен е много и ми убива ентусиазма,но чак толкоз няма да...чакаме за равенство между...половете.
25
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хайде, още една сексистка статия...
24
7
 
34
 
! Отговори
реалистка преди 11 години
айде,пак нови глупости,все те трябвали да свикват,с кое,че вече мама няма да ходи след тях ?щом се шашкат след сватбата,значи не са свикнали да поемат отговорност,какво му е сложното и плашещото,то живота е низ от отговорности,това че те не го осъзнават и тепърва ще трябва да свикват,за какво говорим тогава,значи те не станали хора преди брака после ще трябва да стават,айде моля,да влезе следващия който се прави на човек .
23
6
 
45
 
! Отговори
Sevtus преди 11 години
С моята другарка се запознахме на партийно събрание.Сплоти ни нашата вяра в светлото комунистическо бъдеще, желанието ни да громим капитализма и демокрацията и твърдото ни решение, да установим в България прекрасния сталинизъм.Първият предмет, който си купихме, за да обзаведем нашето скромно общинско жилище, беше един портрет на другаря Й.В.Сталин.Следвайки неговите мъдри напътствия, както и тези на другаря Мао Цзе Дун,ние създадохме нашето здраво социалистическо семейство.Вземете пример от нас!
22
5
 
34
 
! Отговори
галактика преди 11 години
до 4 - Днес много ме разочаровахте с коментара си......
21
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе 13 вече го е написал правете всичко възможно да съберете 9 точки иначе майка ви жална, под чехъл ще сте за цял живот.
20
11
 
33
 
! Отговори
Името до 22 преди 11 години
Е да ама примерно като сутрин се събудиш с boner и вече 13 години си ползвал Деси и Лили да ти мине, не ти ли се иска 1 сочна ... ... ... където да се разтовариш, после 10~15 мин да се погушкаш и да се полигавиш и така да започне деня ти. И също края на деня да е прегърнал концентрация на живец, свежест, топлина, добрина и удоволствие, а не да кажем одеалото което се е свлекло от юргана, щото дори и с климатик си е вече топло... Аз ся се събудих, пуснах порното и навивам весела цигарка :( Женааа
19
3
 
50
 
! Отговори
баче кико преди 11 години
Аз момци съм ерген, млад ерген да ви кажа добро ми е - одя си за риба, на планина , пия си бирата и ракията, бачкам си никой не ми държи сметка за нищо камо ли па неква *** кифла дето си мисли че може да ме контролира на най си феродо !
18
2
 
47
 
! Отговори
до bahur преди 11 години
жената за която ти говориш не е нужно да я вразумяваш, а себе си да вразумиш като си взимаш жена да НЕ я избираш по циците с идеята приятелите ти да кажат 'еееей тоя ква яка .ичка води" и понеже те тия яките освен да се "окотят" за друго не стават, после вие ревете.... те мъжете за какво помпат във фитнеса - сигурно да ги хареса някоя професорка по ядрена физика...
17
0
 
42
 
! Отговори
баче кико преди 11 години
A така требва да идат на село да видят какво е работа не само по магазините и мола еее Българийо защо ни требваше тая демокрация...да видят тия жени кво е здраво копаене с мотиката и градината
16
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Росто жените обичат да комадарят малко повече от нормалното...
15
10
 
53
 
! Отговори
bahur преди 11 години
Всичко си зависи от жената, която вие е избрала за спонсор и донор на биологичен материал. За съжаление 80% от нашенките са способни да те подлудят с безкрайните си претенции, мрънкания, монолози (в стил не че ме интересува какво ще ми кажеш, но аз да ти разкажа) и обаждания по 10 пъти на ден с въпроса ти мислиш ли си за мен и много съм нещастна, скарах се с един кой си..Ако успее да се окоти преди да я вразумите - спасение има само в кръчмата или на гробищата, тъй че опичайте си акъла:)
14
17
 
37
 
! Отговори
х преди 11 години
ГРИМ ЛИ?НОКТИ И ПРИЧЕСКИ ЛИ ?ИМАМ 28 КРАВИ 36 ТЕЛЕТА И 170 КОЗИ ДА ЗНАЕТЕ КАК ДОИ И ЧИСТИ С МЪЖЕТЕ НА РАВНО МОЯТА ОВЦА.ВСИЧКИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ СИ ИЗПЪЛНЯВА АЗ СЪМ ЦАР САМО ЦАРЯ ЛИ ЩЕ ЖИВЕЕ ЕХ МАМКА МУ ! МОЖЕ САМО ДА МИ ЗАВИЖДАТЕ.ЦАР СЪМ ....ПРАВЯ СИ КАКВОТО ИСКАМ ...
13
3
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За да се запази хармонията в едно семейство, каквито и метаморфози да преживява мъжът, жената трябва да му бъде приятел и партньор, а не домашен любимец. Тоест, тя е гъвкава и се нагажда, и съответно става с времето силният пол. Когато мъжът не може да се приспособи към метаморфозите на жената - той просто бяга - буквално или преносно. Когато липсва всякаква комуникация, никакви метаморфози нямат значение.
12
0
 
61
 
! Отговори
Мен преди 11 години
Лошото е че преди брака мъжете си мислим че жените няма да се променят и ще си останат същите - но те се променят. А жените си мислят че след брака ще ни превъзпитат и променят - но са в грешка, мъжете си оставаме същите.
11
18
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тест, кой командва в къщата и има ли жената уважение към мъжа:- още с влизането вкъщи започнете със шамарите.-след като жена ви изяде шамарите, веднага:а: ви сипва ракия и вечеря - 3точкиб: отива да плаче - 2точкис: развежда се с вас - 1точки- след като пийнете добре и хапнете, вие с шутове я карате да се качи на хладилника и да ви направи сриптийз, тя:а: веднага го прави - 3точкиб: отива да плаче - 2точкис: развежда се с вас - 1точки- след сриптийза, вие я хващате за косата и с шутове я вкарвате в спалнята тя:а: помага ви да вдигнете самолета - 3точкиб: отива да плаче - 2точкис: развежда се с вас - 1точкиАко сте набрали 9 точки това е вашата жена и вие сте командира вкъщи!Ако сте набрали по-малко спешно ви трябва нова жена или поне любовница:))))
10
7
 
49
 
! Отговори
до 6 -парите преди 11 години
ЧУВСТВОТО ЛЮБОВ Е МНОГО ПО ВЪЗВИШЕНО ОТ ХАРТИЙКИТЕ НАРЕЧЕНИ ПАРИ АКО ЕДНО СЕМЕЙСТВО ЗАВИСИ ОТ ПАРИТЕ ТО ТОГАВА НЯМА ЛЮБОВ ИМА САМО ИНТЕРЕСИ.ЛЮБОВТА Е ЧУВСТВО КОЕТО МАЛКО ХОРА СТЕ ИЗПИТВАЛИ АЗ ЗНАМ КАКВО Е ЛЮБОВ И КАК ЕДНА ЖЕНА ТЕ ОБИЧА ДОРИ КОГАТО ЯДЕ МАРГАРИН.НИЩО НЕ СТЕ РАЗБРАЛИ ОТ ЛЮБОВТА САМО ИНТЕРЕСА КЛАТИ ФЕСА КЪДЕ ВИКАТ АМУДЖИТЕ...
9
5
 
50
 
! Отговори
ф преди 11 години
МЕН МЕ ЗАРЯЗА НА 6 МЕСЕЦ ЗАЩОТО ДЪРТАТА КУКАРДЖА МАЙКА И СЕ МЕСЕШЕ ВЪВ ВСКИЧКО И И КАЗАХ ДА И КАЖЕ ДА СПРЕ ДА СЕ МЕСИ 1000 ПЪТИ ТАКА И НЕ МЕ РАЗБРА И НАКРАЯ ИЗБЯГА.ДОБИТЪЦИ.ЩЕ МЕ КОМАНДВАТ И МАНИПУЛИРАТ МЕН Я МАРШ !