3 причини да не купувате общ дом с гаджето

Да си купите общо жилище, но без да имате брак е бомба със закъснител
Обновена: 14 авг 2012 09:41 | 13 авг 2012 21:53, Мария Дуковска
68
3 причини да не купувате общ дом с гаджето
Снимка: Reuters

Толкова много се обичате с партньора си, че вече сте узрели за голямата стъпка - да живеете заедно в общ дом.
 
Обмисляте решение да изтеглите жилищен кредит и да купите свой собствен апартамент, в който да живеете щастливо и спокойно до края на дните си. Дотук добре, но помислихте ли за рисковете, които поемате с тази прекалено голяма стъпка?
 
3 причини, поради които не бива да купувате общо жилище с гадже:
 
Не сте женени
 

Сега сте влюбени и на седмото небе от щастие, че сте намерили идеалната половинка. Вярвате, че винаги ще сте безмерно щастливи, но уви, рутината във връзката няма да подмине и вас след време. Ако сега купите общо жилище, помислихте ли колко трудна ще е подялбата му след време, ако случайно стане така, че се разделите? Бъдете реалисти и не прибързвайте с покупка, освен ако не сте семейна двойка.
 
Липса на финансова сигурност
 

Иска ви се имате дом, и това е съвсем нормално. Но в условията на финансова криза и висока безработица, трябва доста да се подсигурите, че ако в един момент един от двамата остане без работа, ще може да изплащате жилището само с една заплата.
 
Слабо доверие в партньора

Ако не усещате достатъчна сигурност в партньора и имате дори най-леки съмнения, че може да понесе тази голяма отговорност, не предприемайте стъпката. Общ дом, общ кредит, общи задължения. Собственият дом е колкото голяма радост за притежателите, толкова и неимоверна отговорност.

Още интересна информация и полезни съвети прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: домимотбраккредитзаем
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
на 'запад' хората обикновено дори и да се развеждат, ПРОДАВАТ семейното си жилище и си делят парите и всеки почва нов живот. у нас от бай ганювщина, балкански инат и 'съвети' от угрижени роднини, хората така се карат за 200 квадрата лозе или една панелка, че дават тройно за дела и адвокати, спират да си плащат кредитите и накрая губят всичко. не е наред манталитета, не мислите ли?
61
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
за съжаление у нас има много прости хора, които ще си останат прости..покупка на жилище в белите държави изисква консултация с ред специалисти - независими съветници по кредити и финанси/счетоводител/адвокат. това се прави точно с цел да се избягнат бъдещи проблеми ри раздяла. андрешко обаче разбира от всичко и никога не посещава дори и лекар предварително и профилактично. че за какво му е на него специалист, всичко изглежда толкова добре....:)и да слагат някои минусчетата, фактите остават.
60
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ти май не схващаш какво ти казвам, че щеше да ти е по - изгодно да изтеглиш ипотечен, а не потребителски, защото потребителския е с около 50% по - висока лихва.
59
4
 
2
 
! Отговори
xaxa преди 11 години
еми живей си на квартира аз като по глупав за 10 години ще си върна потребителския...ти лапай мухите
58
1
 
5
 
! Отговори
do 52 преди 11 години
Ти пък за много хитър ли се мислиш, я сравни каква е лихвата по ипотечен и по потребителски, голям си *** да плащаш двойно повече на година. И като не ти вземат жилището сякаш няма да ти запорират заплатата и да работиш за банката 20 години. Отделно ще ти приберат колата, мебелите и тенджерите даже.
57
7
 
7
 
! Отговори
лесно е преди 11 години
и има просто решение. всеки си плаща за малко жилище поотделно, и двете малки жилища се дават под наем. двойката живее другаде също под наем, но в по-голямо. ако единият не може да плаща вноска, то той/тя плаща разноските, а другият плаща наема с частта от своя получен наем. и като се разделят, кой откъдето е и каквото си е платил, това ще има. Повечето българи не биха го разбрали, но в крайна сметка къде живееш се определя от работата ти, а не в кой град изплащаш жилище.
56
2
 
11
 
! Отговори
me преди 11 години
Пък като се ожените, изобщо няма да е бомба със закъснител, наистина. То затова хората си спретват нечовешки циркове на тема обща собственост като се заразвеждат, защото бракът е най-добрият начин за придобиване на обща собственост. Тъпотии отвсякъде, само и само да се създаде работа на още и още отвратителни бракоразводни адвокати...
55
2
 
11
 
! Отговори
гурбетчия до 59 преди 11 години
"От 7 г. живея под наем в София......"! Ами стой още в България ! Абе ще ти дойде акъла ,ама тогава вече ще е късно !
54
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От 7 години живея под наем в София.Досега винаги съм живял с още 2-3 човека за да ни излиза сметката.Искам да излезна сам,или с гаджето но ме е страх,че няма да издържим финансово,а не искам да се връщам на село.За купуване на жилище не смея и да мисля.
53
4
 
6
 
! Отговори
майничка преди 11 години
Ние сме три семейства в един апартамент.Жената все дава зор за жилище,но няма да е,ще я караме като Жорко в рекламата.
52
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като се карат, ще спят в отделни стаи, но може да не продават жилището.
51
7
 
27
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
Абе хората на запад да не са по-глупави от вас ,та живеят под наем,а не теглят кредити за жилище?! Кредит се тегли за някакъв бизнес ,който ще ти докарва добри доходи да си изплатиш кредита и да спестяваш за да си купиш после собствено жилище без да теглиш друг кредит ! Който тегли кредит за да купи жилище ,почти с двата крака е вътре ! Помислете първо да завъртите парите ,да си осигурите собствени доходи без да сте зависими от някакви си работодатели ,а после мислете за жилище !!!
50
2
 
4
 
! Отговори
Хехе преди 11 години
Цялата работа зависи от самата двойка и местоположението на жилището където ще живеят. Ако са някъде на село ,няма проблем мисля. Ако са в град Може и да купуват зависи от града и цените в него. Ако са в София трябва да са луди за да купуват жилище!При всички положения женени или не ,ако имат дете ,жената ще остане в жилището , а мъжа ще изхвърчи и ще прадължи да плаща !
49
6
 
5
 
! Отговори
лил преди 11 години
Сметкаджийска статия за дребни души. Кой каквато си е избрал според потребностите. Който не печели достатъчно, тези дребни сметки няма да му помогнат, посто сами си помогнете за да може даже и да си го позволите. С лишения не се решава проблема а с истинска и чиста любов, но за нея не се говори, важна е сметката. Успех с такава нагласа двойки!
48
4
 
6
 
! Отговори
хаха преди 11 години
само че те ще си имат собствен апартамент след 10-20 годиниа ти нищо
47
4
 
5
 
! Отговори
иии преди 11 години
нямам къща на село. ще ми вземат дедовия като съм взел 30 000 потребителски кредитако остана без работа за толкова време че да ми вземат апартамента по-добре да емигрирам
46
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
познавам една двойка която беше под наем и си живееха спокойно, ходеха по заведения. После си купиха апартамент на кредит и сега едно кафе не смеят да пият, а доходите са същите
45
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-добре е без заем и под наем и да сменяваш често квартирите и гаджетата.
44
1
 
7
 
! Отговори
до 41 преди 11 години
Ако си единак - става, можеш да живееш и в една стая, но това означава, че цял живот трябва да си единак.
43
4
 
1
 
! Отговори
онбашията преди 11 години
гледам мита че ако заема е потребителски не могат да ти вземат апартамента битува сред много хора :) единствено ако нямаш други имоти не могат да ти го вземат, а то почти всеки има по някоя къща на село.