Как от малкото момче да възпитаме мъж на място

Научете го да взима решения сам, без да чака винаги за вашата помощ
23 авг 2012 17:18, Мария Дуковска
3
Как от малкото момче да възпитаме мъж на място
Снимка: Reuters

До две и половина-три-годишна възраст малките деца не се делят на лагери „мъже” и „жени”. След това отношението им към другия пол започва да се проявява в общуването и в игрите. Тогава е идеалното време да започнете да възпитавате малкото момче в мъж на място. Ето 4 основни качества, които всяка жена мечтае да види у мъжа.

Мъжете са силни и издръжливи, а момичетата – нежни и раними

Изберете книжки, в които главният герой е от мъжки пол и проявява сила и издържливост. После я коментирайте накратко. Запишете го на мъжки спорт, където се изисква ловкост и мъжка сила. Постарайте се около сина ви да има за компания не само жени, но и мъже. По пътя на интуицията и подражанието той сам ще усвои мъжкарското поведение. От друга страна, общуването с жените ще го научи как бъде нежен и внимателен.

Каквото кажеш – да го направиш

Възпитайте у момченцето си отговорност към думите и обещанията си. Например ако е казал, че ще подреди играчките си в шкафа, нека го изпълни.

Научете го на отговорност

Ако имате по-малко дете, нека синът ви отговаря за него – за няколко минути, докато играят заедно например. Ако имате домашен любимец – по същия начин – намерете начин да му поставяте малки задачи, които развиват отговорността му.

Да взима решения

Научете малкото си момченце да избира между две играчки или между две дейности. Коя играчка да вземете в парка – топката или камиона? Кой приятел да поканите на гости в събота – Ники или Мишо? Навън вали дъжд – кои дрехи и обувки ще избере?

Разбира се, горните качества не са запазена марка само за момчетата. Те важат в известна степен и за момичетата. И все пак, ако един мъж не ги притежава, веднага си личи.

Още интересна информация и полезни съвети прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
лошото е , че жените искат да видят тези качества в съпрузите си, обаче когато възпитават синовете си много от тях се изкушават да ги направят емоционално зависими от себе си, за да получат вниманието, което не са получили от мъжете си. като пораснат мамините инфантилни синчета търсят властни жени, подобни на майките си и започват едни безумни войни за власт между свекърви снахи
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В този сайт има всичко.От статии за произхода на света, до съвети за възпитаване на деца.Лошото е, че някой може да им повярва.
1
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На 14 години задължително баща му трябва да го заведе на ***! След това в очите на връстниците си ше изглежда като герой! Оттам нататък трябва да му се вменява уважение към жените и кавалерство! Спорут с жена винаги е загубван от мъжа(ако не се решава физиески) а един джентълмен винаги знае как да манипулира жените! С тези умения едно дете е готово да се изправи пред реалността и това че жените са поробители!