Време е за асистент

Кога идва времето, в което повече не може да се справяте с всичко сами
Обновена: 27 ное 2012 07:22 | 27 ное 2012 07:22,
5
Време е за асистент
Снимка: outnow.ch

Много от собствениците на малък бизнес или пък предприемачите се гордеят с факта, че са в състояние да се справят сами с всички задачи и предизвикателства на работния процес. От друга страна обаче, доколко е полезно това за самите вас и за вашата фирма?

Понякога лидерът на организацията не трябва да губи времето си с малки детайли, защото негово основно задължение е да се съсредоточи върху по-голямата картина. Вие трябва да обърнете внимание върху определянето визията на компанията, както и посоката, в която тя да се развива. Ето и кои са петте знака, че се нуждаете от асистент:

1. Чувствате, че сте под по-голям стрес, отколкото обикновено. Разбира се, стресът е част от „длъжностната характеристика“ на всеки собственик на бизнес, защото той поема всички отговорности. Все пак, ако усещате, че напоследък сте стресирани повече от обикновено, значи е време да наемете асистент, който да отнеме част от вашите задължения.

2. Пропускате детайли. Колкото повече се разраства един бизнес, толкова по-сложно е неговото управление. Ако ви се случва да пропускате някои малки детайли и подробности, значи трябва да си наемете асистент. Понякога малките неща са от ключово значение за бизнеса.

3. Напоследък се отнасяте грубо с вашите служители. Не трябва да пренебрегвате вашите служители или пък да се държите грубо с тях. Те са вашият най-ценен актив. Когато преразпределите работата си с асистент, вие ще имате повече време да обърнете внимание на хората във вашата фирма.

4. Нямате ясна представа за дългосрочната стратегия на вашата фирма. Вашите служите още по-малко. Време е да намерите човек, който да ви помага с по-малките задължения, а вие да помислите върху развитието на фирмата.

5. Работите повече часове, но вършите по-малко работа. Това може би е най-очевидният знак, че имате нужда от асистент. В голяма степен той е свързан и с първата точка, а именно стресът. Вие сте човек, а не машина и не може да поемете цялата работа на света. Единственото, което постигате е, че пренапрягате себе си и рискувате да допускате повече грешки.

Как да го направите, за да е максимално ефективно за вас, научете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
1
 
! Отговори
аконтрарио...! преди 11 години
Хунтата на ГЕРБ извива ръцете на бизнеса, дере по 3 кожи и ни убива ежеминутно! Прекалено много станаха лапачите и държавната регулация, но скоро клона ще се сгромоляса! Не може измъчения дребен бизнес да издържа толкова ***, нищонеправеща, с несъразмерни заплати и бонуси! Това и в анархична Сомалия го няма!
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е няма пък да отворя сайта на тИАлото, няма да прочета тъпите им статии, няма да слушам безумните им съвети, няма да се занимавам с глупости повече.
2
1
 
3
 
! Отговори
Бай Пешо преди 11 години
Аз спешно се нуждая от асистентка, да не е над 35 год. и над 58 кг, ама нямааа...
1
1
 
8
 
! Отговори
бузинесмен преди 11 години
Когато започнеш да правиш пари повече от акъла ти, тогава е време за добър адвокат, счетоводител и политически чадър