Тактиките на успешните лидери

Какво правят и какво не правят шефовете
21 мар 2013 19:06,
12
Тактиките на успешните лидери
Снимка: outnow.ch

Почти всеки човек мечтае да се издигне по кариерната стълба и да заеме ръководна позиция. Истината е, че на върха не само не ви чака спокойствие и удобство, а напротив – най-големите отговорности и задължения. Добрите лидери знаят, че успехът идва не при тези, които го чакат, а при тези, които работят за него.

На някои хора им идва напълно естествено да бъдат лидери, да ръководят и да взимат важни решения. Други хора пък се учат с времето и голяма част от тях наистина успяват. Ако и вие сте се запътили към шефската позиция, прочетете какво прави и какво не би направил един успешен лидер.

Нещата, които добрите лидери не правят:

1. Това, което всички останали правят. Успешните мениджъри и шефове имат своя концепция за това как трябва да се случват нещата, инстинктите им и вътрешната им убеденост ги водят. Те изграждат свои правила и всичко това, защото работят със страст и желание. Добрите лидери обичат работата си.

2. Тревожат се. Това е разликата между успелите хора и наистина успелите хора. Най-добрите лидери са уверени в себе си и се чувстват комфортно със самите тях. Те знаят своите силни и слаби страни, но не се тревожат за тях. Не са обсебени от страхове и съмнения и уверено ръководят своите подчинени.

3. Губят много време. Когато има някакъв проблем, те не губят излишно време в размисли и действат. Тъй като успешните лидери обичат работата си, те разчитат на своя усет как да оправят нещата. Също така не прекарват излишно време в мислене за бъдещето. Те вече имат ясна концепция и приемат работата си като мисия.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: успехлидеритактики
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Добрите лидери знаят, че успехът идва не при тези, които го чакат, а при тези, които работят за него."Ако съдя от това, което виждам всеки ден - значи работят за него, наистина.Работят с език върху мръсен зад*ик.Честните хора и нормално работещите не се ценят вече.
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
..А статията продължава със смахнати "ню ейдж"ърски съвети. Което ме накара да се замисля, че и по този въпрос мислим на къси отсечки - важното е да си лидер; и толкоз. А на къде водиш хората никой не пита и не се замисля. Все едно да си "лидер" е поредния моден аксесоар, с който всички трябва да се сдобием. Другите ще ти се радват, че някой ги води. А че тоя някой не знае на къде - нищо, кво от това! Тоя въпрос изобщо не се поставя... Тъпо.
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всъщност... изброените са характерни черти на психопатите....
5
2
 
8
 
! Отговори
maxobg преди 11 години
по голяма глупост не бях чел скоро ,голяма тъпня !!!
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пълни глупости!Умните вземали веднага решения........Не се тревожат............. да бе даИдиоти пишат *** СТАТИИ.
3
1
 
3
 
! Отговори
йъ преди 11 години
Илюстрацията много добре показва кои са успешните лидери. А останалото е от дявола...
2
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много умна статия. Ще си я препиша да я имам когато ми потрябва
1
1
 
3
 
! Отговори
брадваро преди 11 години
адвокат на гяволо ли ме наричаш? не бях ли охрана? :))