Как да спечелите другите на своя страна

Лесни тактики да се научите да влияете на другите, като ги накарате да ви уважават и харесват
27 фев 2014 15:11, Теодора Драгоева
7
Как да спечелите другите на своя страна
Кадър от филма "Високо в небето"; Снимка: outnow.ch

Кой не ми искал да има способността да влияе на останалите? Така ще може да прокарва идеите си и да получава това, което иска. Ала за съжаление, не всеки човек има тази дарба и умение. И все пак, винаги има деликатен начин да изманипулираш другия и да се представиш в най-добра светлина, така че да спечелиш благоразположението му.

Ето и какви съвети в тази насока в тази посока дава Минда Зетлин, настоящ президент на Американското общество на журналистите и авторите:

1. Слушайте внимателно

Дори да знаете, какво човекът срещу вас смята да ви каже и да сте наясно, че то няма как да се случи, просто го изслушайте. Хората (и особено тези, с които или за които работите) държат много да има кой да ги изслушва.

2. Задавайте въпроси

Не само защото другият ще разбере, че сте го слушали, а и защото така ще научите какво точно иска човекът срещу вас. Често събеседникът ви казва едно, а си мисли друго и това се разбира само с помощта на въпросите. Важно е да научите и какво в крайна сметка предлага.

3. Намерете начин да се „свържете" с другия

Кимайте, гледайте го в очите, докосвайте го, когато това е уместно. Близката комуникация очи в очи оставя доста по-траен отпечатък за срещата и човека (вас) у другия.

Освен това, ако е уместно, вметвайте и въпроси, и изречения, които не са свързани с работата. Може да се окаже, че имате общи хобита, харесвате еднакви филми или семействата ви си приличат и може да си паснат и на неформална среща. Сходствата сближават хората и подсъзнателно събеседникът ви ще започне да ви възприема по-съвсем различен начина... като по-близък, дори това да е първата ви среща.

4. Никога не пропускайте шанса да благодарите

Помислете кой ви е помогнал и му благодарете. Така другият ще разбере, че помощта му е била оценена и ще бъде склонен да ви помогне отново.

5. Поощрете тези, които го заслужават

Без значение дали става въпрос за служителите ви, за партньорите или ваши клиенти, винаги им показвайте, че оценявате работата им. Похвалете ги, ако може дори публично. Всеки един човек копнее за това да бъде поощрен за труда си. Понякога похвалата има по-голяма стойност дори от материалната награда.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
от 1 до 6 преди 10 години
Дам. Благодарим, че се присъедини към нас. И това одобрявам.
4
0
 
5
 
! Отговори
Kriko преди 10 години
Вече не искам никой да печеля на моя страна , искам само хората да си вършат работата съвестно и да са професионалисти , другото е бошлаф ....
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не съм прочел цялата статия, защото истински не се интересувам от много "тактики" как да се държа. Гледам си собственната гледна точка. Така че не знам как бих се отнесъл към цялостния текст, но определено подкрепям точките, за които е написана. Бих казал, че ако повече хора се вслушат в тях би имало по-голямо разбиране в обществото (а не само да се харесваме на другите). А разговора и споделянето с тези около нас и близките ни бих казал, че е нещо много важно за нашето щастие и за тяхното.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво, Теодора!Много хубава статия си написала, благодаря! Прочетох я внимателно и те питам сега: какво още мислиш, че може да се каже по въпроса? И по-общо, кажи какво още мислиш, че може да се каже и по другите въпроси.Справям ли се? :)
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Одобрявам статията.