Етапите в 20-те години, когато е добре да сте необвързани

Моментите, в които вниманието трябва да е насочено извън любовта
24 май 2014 22:46, Теодора Драгоева
10
Етапите в 20-те години, когато е добре да сте необвързани
Кадър от филма "Монте Карло"; Снимка: outnow.ch

Има три етапа по време на 20-те години, когато за човек е по-добре да бъде необвързан. Точно в тези периоди е добре за него да няма сериозен ангажимент, каквато е една връзка, за да може да мислят за други, по-важни неща.

В тези определени етапи от своя живот човек трябва да бъде независим, за да може да открие своята идентичност и да разбере какъв иска да бъде в бъдеще. Говорим за моментите в живота на един млад човек, когато за него е по-ценно да мисли в единствено число, а не в множествено.

Иначе всеки необвързан индивид, който се намира в 20-те си години, копнее да срещне своята перфектна половинка, с която да сподели живота си. Въпреки това има три етапа, през които трябва да се радва, че е свободен.

Ето и кои са те:

1. Първата година в университета/колежа.

Въпреки че идеята за връзка през тази година може да изглежда доста оптимистично, истината е, че не е така. Вие наскоро сте завършили гимназията и сега навлизате в един свят на повече изкушения и повече отговорности.

Все още сте твърде млад, но вече се очаква от вас да се държите като възрастен и да присъствате на всички социални събития в календара на университета. Предстои ви да се запознаете с много нови хора, но за целта трябва да водите активен социален живот – нещо, което няма да е съвсем възможно, ако си имате сериозно гадже, което обсебва времето и вниманието ви. Едва ли ще искате в този период да се притеснявате всяка една секунда дали не сте пренебрегнали гаджето си заради колегите си и приятелите си от университета.

2. Последната година в университета/колежа.

Това е време, в което трябва да се фокусирате върху предстоящите си изпити и писането на дипломна работа/магистърска теза. Освен това в този период също е разумно да водите активен социален живот, който може да се окаже важен за бъдещите ви професионални контакти.

През тази година е важно вие сами да създавате личните си планове и те да не зависят от никой друг. Освен това сега ще бъдат последните ви месеци с колегите, с които сте се сприятелили през последните 4-5 години. Насладете се на последните си моменти на свобода, защото след като завършите ще започнете работа и всичко ще се промени.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
6
 
! Отговори
Celebrity Culture преди 9 години
За българката не "семейните ценности си остават традиционни", а са вече анахронизъм. Не семейството, децата и образованието в България са култ, култ са лъскавите западни стокии парите. А при Celebrity Culture пари не се правят със семейство, деца и образование.
7
1
 
5
 
! Отговори
Нан преди 9 години
Тази статия е от поредицата "***". Няма правила в любовта и обвързването и е жалко да се опитвате да създавате изкуствени такива. И без това си налагаме сами достатъчно ограничения, къде от нашия морал или ценностна система, къде подтиквани от социалните предразсъдъци, та сега да му мислим първата или последната година в колежа сме :D И, между другото, мога да дам много примери в подкрепа на обратното от моето следване
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Авторката май скоро не е стъпвала в университет по нашите географски ширини.Правилото в момента е само едно КУПОН и другото каквото и както мине.Връзки се правят още първи курс и до края на първия семестър може да минали на втора, трета връзка. Секса е без много да се придиря с кой( обикновено не си в родния си град и никой не те познава та лесно му се отпуска края) А ако си говорим реално по времето на студенстването трябва да има само едно правило - Учи и се усъвършенствай!
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Първото правило, според мен, не важи никъде - нито у нас,нито в чужбина, защото още в първи курс всеки студент се стреми да си хване за гадже някоя от най-хубавите състудентки и си дава сметка,че ако отложи това за по-нататък, за него може да не остане красавица.Част от момичетата и момчетата пък са по-практични и още в първи курс събират информация кои от състудентите им са деца на богати или високопоставени родители и се стремят да започнат любовна връзка с брачна перспектива с някого от тях.
4
0
 
11
 
! Отговори
До 2 Дудуковска преди 9 години
"Незнам" всъщност са две думи "не знам". Честит 24-ти май :)
3
1
 
8
 
! Отговори
На теория е така преди 9 години
На практика, поне у нас, второто и третото правило не важат. По-рано, когато всеки висшист е трябвало да иде да работи поне три години по разпределение, всеки е гледал да се ожени/омъжи, преди да завърши - за да остане да живее в голям град или просто за да има брачна половинка (иначе, върнат ли го/я в родното село, може да си остане завинаги там - стар/а ерген/мома).Първите години от трудовия стаж 90% от жените ги прекарват като бременни и млади майки.Днес гледат да хванат богат/а състудент/ка
2
1
 
5
 
! Отговори
Дудуковска преди 9 години
До МихаелаИ аз така мила! Незнам защо все на нея дават интересните теми след като винаги ги прецаква. А нас със тебе само глупости ни карат да пишем и после да ни се подиграват читателите...
1
1
 
9
 
! Отговори
Михаела преди 9 години
Ако я бяха дали тая тема на мен, по-хубава статия щях да напиша!