Брачни съвети от разведени

Те знаят по-добре от всеки друг какво работи и какво не
7
Брачни съвети от разведени
Брад Пит и Дженифър Анистън са една от най-известните разведени двойки в Холивуд; Снимка: Getty Images

Колкото и да звучи парадоксално, едни от най-добрите брачни съвети може да получите от разведени хора. Изглежда странно и сигурно в главата ви се върти нещо от сорта на: „След като някой се е провалил, на какво може да ме научи той...“.

В България обаче имаме една много подходяща поговорка за този случай и тя гласи: „Не питай старило, а питай патило“.

Така че доверете се на хората, които най-добре знаят какво в брака работи и какво не. Не е нужно да повтаряте техните грешки, за да достигнете до техните изводи. А и не забравяйте, че човек се учи най-вече от своите неуспехи, така че не му мислете и имайте предвид следващите няколко брачни съвета:

1. Опознайте и обикнете себе си

Това е една от основните препоръки, която трябва да изпълнявате, ако искате здрав и успешен брак. Ако вие самите не обичате себе си, никога няма да може да обичате и друг човек напълно. Винаги ще бъдете неудовлетворени от нещо, а всъщност причината за това ще се корени някъде дълбоко във вас.

2. Общувайте внимателно

След като кажете нещо, вие не може да върнете думите си назад, колкото и да искате. Думите ви са стигнали до човека и са го наранили. Така че подбирайте внимателно това, което казвате и избягвайте конфронтации, когато сте много ядосани. Намерете начин да спорите умерено с вашия брачен партньор и не забравяйте да се изслушвате един друг. Като семейна двойка вие трябва да умеете да разисквате всички важни въпроси, без обаче да се стига до остри конфликти.

3. Бъдете най-добрите приятели на половинката си.

Докато влюбеният и нагорещен период на медения месец не трае вечно, то приятелството успява да устои във времето. Ето защо е важно да създадете истинско приятелство с половинката си и да не го приемате само като любовник. Химията е важна, но най-стабилните бракове са изградени върху приятелството.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
8
 
35
 
! Отговори
Да бе преди 9 години
От провалили се хора акъл не искам! За брачни съвети ще питам някоя възрастна двойка! Точка по въпроса.
5
8
 
34
 
! Отговори
калигула преди 9 години
брачни съвети от разведени...това е нонсенс уважаеми...звучи ми като съвет за приготвяне на гъби на фурна от отровен от гъби...хахххххххххххххххха
4
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След,като се разведат не им се налага да лъжат,мамяат,да бъдат лъгани,измамени.Просто преключваш с даден човек и продъьжаваш напред.Не един ден да се събудиш и да установил(а)че живееш в лъжа и измама.Освен,ако не си някоя заблудена овца,и объркан мъж.
3
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До1А тези жени,където развеждат женени мъже,те по-малко ли са предстъпнички?Според твоите представи.Мъжа,където с лъжа и измама борави има милиони връзки две пораснали деца,за пред хората е женен.Това по-малко ли е престъпно от един развод?
2
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен, 'ми не е, ти прочете ли статията или само заглавието?
1
17
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е ли малко тъпо разведени да дават брачни съвети? Все едно престъпник да дава морални съвети.