Сигурните знаци, че шефът ви е ужасен

Може би все още се колебаете дали това е така?
10 ное 2014 22:24, Теодора Драгоева
6
Сигурните знаци, че шефът ви е ужасен
Снимка: outnow.ch

Вашият шеф може да е кадърен, но ужасен едновременно. Той може да управлява бизнеса добре, но да ви потиска, подвежда, лъже, да се отнася с неуважение към вас, да ви товари с прекалено много работа и т.н. 

Ето и сигурните признаци, че шефът ви не е свестен и не трябва да очаквате нищо добро от него:
 

1. Той никога, ама никога не греши.

Шефовете, които не умеят да си признават, когато сгрешат, са много трудни за издържане. В едно американско проучване 91% от служителите са заявили, че умението на мениджърите да си признават провалите е важен фактор за служителите по отношение на удовлетворението им от работата. Когато шефовете си признават грешките, те изпращат послание на подчинените си, че компанията е безопасна среда, в която могат да се поемат интелигентни рискове, без това да води до уволнения.
 

2. Шеф, който очаква да бъдете точно като него.

Повечето самовлюбени мениджъри - нарциси, очакват служителите им да бъдат като тях, да реагират като тях, да имат същите цели и мотивация и винаги да са на едно мнение с тях. Те не искат да чуят гледната ви точка, защото се интересуват само от личната си позиция. Но добрите шефове знаят, че различните типове личности подобряват качеството на екипа и не се плашат от този факт.
 

3. Вашият шеф ви се обажда и ви кара да работите в извънработно време.

Има един вид властолюбиви шефове, които искат да демонстрират своята власт над служителите си дори в почивните им дни. Те са не само досадни, арогантни и взискателни, но често са и самотни в личния си живот и очакват вниманието на подчинените си нон стоп - преди работа, след работа, през уикендите...

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Извинете, но не мисля, че трябва да чета статия във вестника за да разбера дали шефът ми е ***. Чак за толкова прости ли ни имате?
1
0
 
9
 
! Отговори
Ръмпълстилскин преди 9 години
Не знам снимката с великия Кевин Спейси какво общо има със статията, но нали вие сте журнилягите....