Неща, за които лекарите промениха мнението си

Синдром на Аспергер и аутизъм
14 ное 2014 21:21, Михаела Лазарова
11
Неща, за които лекарите промениха мнението си
Снимка: photl.com

Всичко се променя, дори и утвърдени от науката разбирания. Медицината е една от най-развиващите се науки през последния век. Заедно с това развитие настъпват и много промени в мнението на лекарите по различни въпроси и за различни състояния. 

Кои са най-известните медицински въпроси, за които лекарите са променили мнението си през последните години? 

Честотата на мамографията 

Преди се смяташе, че мамографско изследване се налага при определена симптоматика при жени над 40-годишна възраст, последвана от ежегодни прегледи след това. Днес обаче с оглед на зачестяването на случаите на рак на гърдата при млади жени лекарите драстично промениха мнението си. 

Препоръчително е да се прави ехографски преглед на гърдите при гинеколог поне 2 пъти годишно, като при фамилна обремененост и хормонални проблеми, честотата на мамографското изследване може и да зачести. 

Медицинска марихуана 

Марихуаната дълги години е смятана единствено за наркотик. Но в последно време лекарите преосмислиха нейното потребление. Вече в много държави се допуска употребата й с медицински цели при болни в терминален стадий на рак или пациенти със заболявания, чиято симптоматика предполага наличие на силна болка.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: здравеЛекариболести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
dp преди 9 години
Бе 27 дни гладуване е много, преживява се особено ако човек има повечко резерви амае на ръба.Когато имам сили - т.е. не ме яде поредният вирус както в момента - понякога пропускам да ям два дни в седмицата, доста ми помага срещу ефектите от системното преяждане, коитосе натрупват във времето. Примерно понеделник и четвъртък. Мъка е разбира се носе понася с известен зор, усеща се подобряващ ефект - до време, усеща се и катопочне да идва вповече, човек трябва да си слуша сензорите.
6
3
 
3
 
! Отговори
7 преди 9 години
На лекарите не трябва да се вярва за нищо - ако хората не боледуваха или се лекуваха евтино, те и фармамафията щяха да са без работа и доходи. Емлема е рака - ми те печелят стотици милиарди долари от псевдолечението му всяка година - огромен бизнес, да не са луди да се разделят с толкова пари - кой би го направил това доброволно?Затова за всяка болест е добре поне да се търси вариант и да се изпробва алтернативно лечение - билки, вода, гладуване - докторът трябва да е последен вариант!
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 1Не всичко се лекува с гладуване. И като ги разправяш тия работи с лекота, трябва и да обясниш за последващото захранване, което не никак проста работа...
4
0
 
3
 
! Отговори
онбашията преди 9 години
До безех, що не са го знаели това преди 200 години, ни чума щеше да ги мори, ни холера, само е трябвало да гладуват. а те са се тъпчели със свински пръжки, и после що имало чума.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я, тази обърна плочата! Преди пишеше само за извращения, сега - за наркотици. Сигурно е записала "вишу за журналискя".
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значе направил си не тотално гладуване, а примерно си пил сокове, после захранване... Кажи пълната картина, че иначе някой ще се подведе по думите ти, ще направи един тотален глад и действително ще вземе да се прецака.Иначе съм напълно съгласен - гладолечението е страшна работа. Примерно един пловдивски хирург го прилага върху себе си, в момента е на 76 години, бачка си, пълен е с енергия, не пие никакви лекарства (само някои витамини и минерали взема) и се кефи на живота.Обаче умната!
1
4
 
14
 
! Отговори
без преди 9 години
Лекарите... са умни хора, на които са им промивани мозъците в продължениена 7 години,цхе единствения начин да илекуваш някого е като го натъпчеш с химия. Спорих с един доктор / млад, на запад (дет се вика) работи. Каза, че ако не ям 20 дена ще умра. Аз направих 27 дена гладуване докато ходех на работа и несамо не умрях, ами се излекувах от какво ли не. И му се явих, а той вика - ами ти сигурно си ял тайно. Заключение не се разправяйте с лекари / те не са учили как да лекуват. Не могат!