Екстроверти - хора, които учат на позитивизъм!

Екстровертите никога не се оставят на монотонното течение.
28 мар 2015 15:58, Михаела Лазарова
74
Екстроверти - хора, които учат на позитивизъм!
Снимка: Outnow.ch

Хората се делят основно на два вида темперамент – интроверти и екстроверти. Интровертите са вглъбени в себе си, по-усамотени са, спокойни и резервирани. 

Докато екстровертите са хора, насочили енергията си навън. Те са дейни, експресивни, спонтанни, избухливи и с прибързани реакции. Характеризират се с активност, нужда от популярност и общуване с други хора. Екстровертите често са инициативни и с повишен ентусиазъм. 

Какво можем да научим от екстровертите? 

Екстровертите обикновено са страхотни оратори 

Те могат да разказват истории, да омайват с интересни преживявания, разказани по още по-интересен начин, да въвличат останалите в своите приключения. 

Именно заради това свое качество екстровертите са добри комуникатори. Те са подходящи за професии, свързани с общуване с клиенти, наставляване на персонал, обучение или ръководене. 

Те са предприемчиви 

Най-общо казано, екстровертите са авантюристични и обикновено се възползват от нови ситуации и възможности, без да се замислят особено. 

Тяхната отвореност към другите е забележителна. Те са психически гъвкави и могат да мислят едновременно за постигане на успехите си и впускане в приключения.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Berserker преди 9 години
edva li nqkoi moje sam da opredeli dali da e introvert ili extrovert, taka 4e komentara -"Няма никакъв смисъл да си интроверт в 21 век.Пълна загуба на време, ама *** всякакви. Имаш ли дар слово - ГОВОРИ!" sam po sebe si e izli6en. 4etete parvo xora predi da pi6ete glyposti. Btw - sorry za latinicata,no nqma kak ina4e v momenta...........
6
0
 
1
 
! Отговори
до 13 преди 9 години
Ау, колко си страшна...
5
0
 
1
 
! Отговори
до 9 преди 9 години
А кой те насилва да общуваш с такива? Като не те харесва, подминаваш и толкова. А ти каквото си се запенила, все едно че те преследват тълпи интроверти да си общуват с теб. Което е пълно безумие, те са необщителни.
4
0
 
1
 
! Отговори
до 10 преди 9 години
Да, наистина Слава Богу, че не те познавам наяве. Слава!
3
0
 
4
 
! Отговори
до 5 преди 9 години
В твоя случай не става дума за екстровертност, това твоето е логорея.
2
0
 
3
 
! Отговори
до 4 преди 9 години
Какъв смисъл, бе?! Човек или е интроверт или не. Това не е въпрос на избор.Пък и хайде по-полека с квалификациите. Интроверт или екстроверт не е да/не, то е въпрос на степен. Всеки човек е в различна степен повече от едното или другото.
1
0
 
4
 
! Отговори
до !!! преди 9 години
Тая вечер си повела война срещу интровертите. Интересно какво ли ще е утре. Всеки ден намираш срещу какво да роптаеш.