Как да бъдем добри родители с доведените си деца?

Покажете своята любов
13 юли 2015 22:38, Михаела Лазарова
7
Как да бъдем добри родители с доведените си деца?
Снимка: photl.com

Всеки един от нас е гледал онези забавни детски филми, в които в семейството идва нов член – доведеният баща или майка. Сюжетът не започва добре за главния герой, но краят винаги е щастлив.

В живота сценарият много се доближава до този във филмите. И винаги остава въпросът как да бъдем добри родители и да се разбираме с доведените си деца? Споделяме няколко съвета, които могат да ви помогнат да преодолеете препятствията и да не допускате някои основни грешки.

Запознайте се с различията, вместо да ги избягвате.

Създаването на ново семейство, в което има деца, които не са ваши биологични не е лесно. В началото на взаимоотношенията с децата е важно да се запознаете с различията, които имате помежду си, не да ги избягвате.
Понякога това отнема твърде дълго време. Само така ще преодолеете и предотвратите конфликтните ситуации.

Не забравяйте, че не сте биологичният им родител

Опитвайки се да бъдете отговорен, съпричастен член на семейството, не забравяйте, че има една граница, която не бива да се преминава, особено с по-големите деца. Възпитателните методи, които бихте прилагали при вашите собствени, начина на общуване, може да не бъдат приети добре от доведените ви деца или половинката и това да доведе до конфликт.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
от изпатил преди 8 години
Това са съвети по-скоро към свекървите. Преставете си свекърва, която критикува чуждото, вижда сламката с двора на чуждото, а гредата при своето не я вижда. Как показва само лицемерие и лошотия към снахата и т.н. - няма как такива взаимоотношения да не са стресиращи за снахата. Мйаките по право затова са мащехи и нежелани в едно младо семейство.Тя се държи към своето като ценност, а към чуждото- като...
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добрия родител възпитава - независимо дали детето е твое или доведено. За съжаление родителите в последно време игнорират това си задължение и отглеждат невъзпитани лигльовци.
2
9
 
15
 
! Отговори
Боо преди 8 години
Децата с си деца.Няма чужди деца всички са наши.
1
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гледайте да нямате доведени деца... И ще сте прекрасни родители... ;))