5 начина да преодолеем трудните моменти във връзката

Не бъдете нападащи
14 мар 2020 18:05, Михаела Лазарова
9
5 начина да преодолеем трудните моменти във връзката
Снимка: istock

Конфликтите са част от всяка връзка. Но когато честотата и интензивността им нараснат във времето, тогава връзката преминава през редица трудни моменти, често провокирани от лоша комуникация. Как да преодолеем трудните моменти във връзката?

Изберете внимателно времето за разговори

Това е ключово за добрата комуникация в една връзка. Когато сте афектирани и решите да разговаряте с половинката си, възможно е да кажете неща, които да допринесат за още повече проблеми във връзката. Думите изказани под влияние на гняв, винаги действат силно нараняващо, а в някои случаи и разрушаващо за любовта. Затова е важно да се успокоите след спор с партньора или ако напрежението ви не е провокирано от него, а от работата, децата, роднините и т.н. Премислете добре нещата и чак тогава споделете на половинката си, че имате желание да разговаряте.

Всеки може да допусне грешка

Често грешките, които допускаме в една връзка са провокирани от мотивация, ниво на енергия, проблеми, несвързани с любовта, а не с това, че не изпитваме силни чувства към половинката си. Ето един пример, след вечеря или в почивните дни, когато имаме време да почистим, очакваме половинката ни да се сети и да се включи с измиването на чиниите или друго. Понеже мъжете рядко се сещат сами, ние дамите, реагираме бурно, нерядко казвайки „ако държеше на мен, щеше да направиш това или онова“. Тук пак е ключова комуникацията, интонирането по време на разговор, за да се случат нещата без напрежение. В противен случай, започвате скандал и двете страни са огорчени.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: любовна връзкаинтимно
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
коКона_вирус преди 4 години
Хвана ли свестен и заможен мъж, мнооого има да чакаш да го пусна, Михаелке.Трудните моменти във връзката ни ги преодолявам по моя си начин и за това мога да напиша цяла трилогия и да получа направо професорска титла.
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубави думи Михаелке ти си за разцелуваме
1
1
 
3
 
! Отговори
АтанаСпорМюнхен преди 4 години
Годеницата ми беше ***, затова я разкарах. Гувядото колкото и да го мъчиш нищо не му влиза в тиквата.