17 признака, че той е емоционално незрял

Не мисли за вашето мнение, когато взима решение
Обновена: 6 юни 2021 17:35 | 6 юни 2021 17:33, Михаела Лазарова
34
17 признака, че той е емоционално незрял
Снимка: istock

Физическата възраст невинаги отговаря на емоционалната зрялост. За съжаление, много връзки се разпадат именно заради емоционална незрялост на единия партньор. Реакциите, начинът на мислене, неразбирането на собствените си чувства и чувствата на половинката са само част от признаците, че партньорът ви е недорасъл в емоционален смисъл.

Емоционалната незрялост би могла да отразява липса на дълбочина в разбирането на собствените чувства и емоции, а оттам и тези на партньора. Незрелите партньори изпитват трудности в комуникацията и в асимилирането на нещата, свързани с развитието на връзката. При тези хора липсва съпричастност, емпатия, способност за разбиране на емоционалните преживявания на партньора. Това смята Саманта Бърнс, семеен консултант и съветник за двойки в интервю пред Buslte.com.

Често при такива партньори надделява „аз“ над „ние“. Те имат трудности в обвързването в традиционния му смисъл. Те проявяват егоистични страни от характера си и подхождат, като поставят себе си на първо място пред половинката си и пред връзката. С такива хора трудно се поддържа нормална комуникация, която да е ефективна и в която да се говори за съществените неща в отношенията.

Кои са признаците, че партньорът ви е емоционално незрял?

1. Той изпитва трудности да говори за чувствата си.

2. Избягва да говори за бъдещето, особено общото ви бъдеще.

3. Поддържа нещата във връзката на повърхностно ниво.

4. Вие се чувствате самотни във връзката.

5. Не прави компромиси. Когато му се наложи се държи така, сякаш сте виновни.

6. Отдръпва се в стресови ситуации.

7. Става отбранителен в ситуации на спорове, конфликти, неразбирателства.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: флиртлюбовинтимно
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
5
 
! Отговори
SS преди 2 години
Когато сключих брак със съпругата и казах ,че след като се е омъжила за мен съм длъжен да я гледам и издържам.И така и не можах да разбера защо ме зяпна учудено.
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А неговото психично здраве не е ли звачимо вяжно ако и той се е полягал ня такивя изпитаниь дя се грижи и за по възрястните или болните си родители пример ти от къде ще знаеш какво се случва във вътрешния му свят черен да го изкарваш вместо да съдиш първо мисленето е нужно и защо в името на друг трябва да се жертваш ако си го правил и преди и не си видял добър резултат не си струва да повтаряш сто пъти тази грешка