6 причини за трудна комуникация във връзката

Не искате да изглеждате сякаш се заяждате
19
6 причини за трудна комуникация във връзката
Снимка: Istock

Как общувате с партньора си? Може ли да го правите с лекота, без да изпитвате притеснения, страх дори? Има много и различни причини да нямаме ефективна комуникация. Понякога самият партньор не си създава усещането за комфорт и доверие. Какви биха могли да са останалите причини?

Не искате да нараните чувствата му

Това може да подсказва, че вие самите сте чувствителна личност, която не би искала да навреди на никого. Ето защо ви е трудно да давате градивна критика. Изпитвате страх как тя ще бъде приета, дали няма да засегнете човека, когото харесвате/партньора ви. Всъщност понякога този вид страх е напълно излишен и половинката ни не приема критиката като обида. Важно е как я представяме, разбира се.

Страх, че може да прекъсне връзката

Това може би е един от най-често срещаните женски страхове, свързани с любовните връзки и мъжете. Страхът нараства, особено ако сме във връзка с партньор, който използва определен вид манипулация, като заплахи за слагане на край на връзката. Тогава рядко си позволяваме да споделяме мнение, което е различно от това на половинката, а критика още по-малко. Но има ли смисъл да си губим времето в такава връзка?

Несигурност за това как любимият ще реагира

Някои партньори са по-емоционални, избухливи, агресивни, имат комплекси. За тях по-често думите на половинката им може да се тълкуват погрешно, да не вникнат в смисъла им, в нуждите ѝ. Това подсказва за дълбок проблем в комуникацията, който носи вреди за връзката.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той само е искал да дари майка си с деца, а не да говори с вас.
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не може хем да дигаме акциите на определен човек и във същото време да ги снижаваме това се смята за манипулация вербалният шантаж измама и какво ли не този които истенки обича постановка по този начин и най важното времето ще пикажеее
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Развод не ми хареса продалжението на статията това го писал некав имерелист хехе
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Асанпо ке го пратим у мертер този си има хора там
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не става въпрос за никакви комплекси слава богу немаме такива но е дразнително когато знаем как изопачават почти всяка дума казана от половинката не говорим че думата е грешна а говорим за хора които изопачават всичко и ние избираме каля да слушаме глупости а половинката не усещат затова е нужно подбрана на комуникация целувки надявам се че ако човек се види очи във очи щте съвсем различно
6
2
 
1
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Истанбулската конвенция
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да внушаваш на някого или да си въобразяваш, че чува сватбени камбани понеже те вижда как хубаво ухажваш, макар и да не ти знае името - е също сериозен психичен проблем. Кой нормален ще се юрне да се жени за непознат, ами ако е луд за връзване
4
5
 
8
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Най хубавата комуникация е с половите органи!
3
1
 
5
 
! Отговори
Prima преди 2 години
Като себеуважаващ се мъж да се ожениш с подпис в сегашна Европа трябва да върви с издаването на жълт картон и въвеждането на данните ти в съответните регистри. Нека не се бърка с да стоиш сингл или сам, ти си хойкай, но да подпишеш смъртната си присъда саморъчно си иска суицидни наклонности, които трябва да се лекуват. Лек вечер и честита победа на националният ни отбор, момчета.
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Без комуникация, няма връзка.
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако тя чува сватбени камбани, със сигурност ще бяга с 200.