6 неща, които могат да помогнат за облекчаване на шума в ушите

Ето как да изпитате незабавно облекчение
18 яну 2024 16:44, Теодора Драгоева
4
6 неща, които могат да помогнат за облекчаване на шума в ушите
Снимка: iStock

Шумът в ушите (тинитус) засяга все повече възрастни хора. Някои хора с тинитус чуват звънене или други шумове в едното или двете уши. Състоянието може да е временно или постоянно и може да има различни причини. Естествените лекове за тинитус могат да включват билкови добавки, йога, акупунктура и медитация. В повечето случаи обаче са необходими повече изследвания, за да се определи тяхната ефективност и безопасност.

Има множество лечения за шум в ушите, които включват лечение на основните причини, получаване на когнитивна терапия и маскиране на шумовете с други звуци.

Тази статия разглежда как да получите незабавно облекчение от шум в ушите, шест потенциални естествени средства за защита и кога да се свържете с лекар. Статията също така накратко разглежда наличните медицински лечения за състоянието.

Как да получите незабавно облекчение от шум в ушите

Няма лек за шум в ушите, но има техники и интервенции, които да помогнат на човек да се справи със симптомите и тяхното въздействие върху психичното здраве и качеството на живот.

Възможностите за лечение на тинитус имат за цел да намалят дистреса, който състоянието може да причини. Две възможности, които могат да осигурят незабавно облекчение на симптомите на шум в ушите, са техники за релаксация и звукова терапия.

Цялата статия можете да прочетете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: тинитус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 1: точно. И при мен от ковид. И май наистина няма излекуване. Денем се трае, ама вечер е гадно. Изморява, дори като спиш.
3
1
 
2
 
! Отговори
Трифон преди 3 месеца
Не се карайте с дъската дори много да ви провокира. А се скарах, а ми наду главата и после така за 30мин.
2
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тоз как се е хванал за ухото сякаш му пробиват тъпънчето с бургия. Смеееешник!
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Преди 3 години когато хванах короната и ушите ми писнаха. Излекувах се от короната за 4-5 дни но и до ден днешен имам шум..писък в ушите. Няма излекуване. С тоизи шум се свиква. Отначало първите две три седмици щях да се побъркам, но свикнах. И в интернет четох от много хора че се свиква и не им вярвах.. Свиква се. Писъкът в ушите да не ви притеснява.