Как ви влияят управляващите планети в астрологията

Всяка от 10-те управляващи планети в астрологията си има своето силно значение и влияние
Обновена: 28 яну 2024 16:08 | 28 яну 2024 11:20, Теодора Драгоева
2
Как ви влияят управляващите планети в астрологията
Снимка: iStock

В астрологията има 10 значими управляващи планети, включително светила Слънцето и Луната, както и Меркурий, Венера, Земя, Марс, Юпитер, Сатурн, Уран и Нептун. Всяка планета управлява зодиакален знак (някои управляват два) и има астрологично значение и влияние.

Вътрешните планети са Слънцето, Луната, Меркурий, Венера и Марс. Те се считат за лични планети, защото сменят знаците често, оказвайки по-силно влияние върху вашата личност и ежедневен живот. Външните планети са Юпитер, Сатурн, Уран и Нептун. Те се считат за планети за поколенията, тъй като се движат по-бавно и оказват влияние върху поколенията и обществото като цяло.

Когато една планета е в зодиакален знак, това означава, че областта на живота, която този знак представлява, въплъщава енергията на тази конкретна планета.

Управляващи планети в астрологията

Марс: управляващата планета на Овен

Марс е планетарен управител на Овен. Овенът е подобен на гръцкия бог на войната Арес, а Марс е името на неговия римски аналог. Марс е отговорен за вашите инстинктивни реакции, така че след като опознаете знака си на Марс, можете по-добре да разберете вашето ниво на стремеж и действие. Енергията на Марс е огнена и силна и има тенденция да разпалва много дискусии и дебати. Енергията на Марс е отговорна за характера на Овена, който е известен като упорит и не отстъпчив по време на битка.

Цялата статия можете да прочетете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: управляващи планети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Никак :)))
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Още не съм попитал Алена да ми го каже.Не мога да се вредя от Бойко.