Застраховка срещу земетресение струва поне 1 000 пъти по-малко от жилището ви

Само 7% от жилищата у нас са застраховани
Обновена: 1 окт 2013 16:09 | 1 окт 2013 11:19, Екип на Dnes.bg
Застраховка срещу земетресение струва поне 1 000 пъти по-малко от жилището ви
Снимка: архив

“Домът е съвкупност от образи, които дават на човека основания или илюзии за стабилност“, твърди френският философ Гастон Башлар.

В живота на всеки човек настъпва етап, в който прави инвестиция със закупуването и обзавеждането на този собствен дом, който да му даде тази стабилност. На следващ етап неизбежно стои въпросът за защита на този дом, по най-добрия възможен начин.

Според статистиката около 94% от българските граждани притежават собствено недвижимо имущество, процент който е сред най-високите в Европа. От друга страна обхватът на застрахованите домакинства варира в Централна и Източна Европа -  от 7% в България до 72% в Унгария. Ниският процент у нас се дължи от една страна на факта, че в България тази застраховка няма задължителен характер, а от друга, че хората просто не знаят колко евтина е в действителност цената за защита на дома и какви ползи могат да имат от нея.

Застраховка Домашно имущество предоставя безспорна сигурност и защита на собствеността, като освен недвижимото имущество клиентите имат възможността да застраховат електродомакински уреди, мебели, аудио и видео, и електронно – компютърна техника и др. покъщнина, която сметнат за нужно.

И ако жилището е на стойност 100 000 лв, то застраховка на цена от 83 лв. на година ще покрие рискове като земетресение, пожар, разходи за хотел и др.

Например, като клиент на Дженерали Застраховане и по застраховки Каско или Гражданска отговорност, застраховката за дома е на още по-изгодна цена заради предвидените отстъпки за лоялни клиенти.

За да бъдат удобството и комфортът пълни, клиентите имат възможност да закупят застраховката и онлайн.

Ако все още си задавате въпроса дали е необходимо да сключите застраховка Домашно имущество, спомнете си за онези неприятни случаи, когато след лятната отпуска се прибирате и  откривате дребен теч, повредил необратимо паркета, или пък развалил тавана на съседите отдолу. Помнете, че застраховането няма да ви спести подобни случаи, но поне ще възстанови непредвидените разходи за тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още от
Спонсорирано съдържание