Застраховката на имуществото - по-евтина от месечния абонамент за интернет

Имуществена застраховка за 20 лв. може да ви спести разходи за десетки хиляди лева
Обновена: 4 окт 2013 17:40 | 4 окт 2013 16:27, Екип на Dnes.bg
Застраховката на имуществото - по-евтина от месечния абонамент за интернет
Снимка: Generali

Жилището, което обитаваме, е мястото, където до голяма степен преминава голяма част от нашия живот. От край време за повечето българи построяването на собствен дом, в който да отгледат децата си, се е превърнало в основна цел. 

Няма спор, че покупката на жилище е сред най-важните житейски и финансови решения, които ще трябва да направим. Изграждането на мечтания от нас дом е дългосрочна инвестиция, при която трябва внимателно да планираме финансовите си ресурси, за да не изпаднем в материални затруднения. Наред с разходите за ремонт и обзавеждане е редно да помислим и за защита на нашето жилище от непредвидими събития. 

Въпреки че голяма част от българите следват максимата, че домът е най-ценното след живота на всеки човек, на практика рядко се замисляме за ползата от застраховка "Домашно имущество". Най-често това се случва чак след като сме станали жертва на пожар, земетресение, кражба или наводнение от горния етаж.

Всеки може да си представи колко ще му струва да направи ремонт на жилището си след подобни бедствия и как това би се отразило на семейния бюджет. Сключването на застраховка "Домашно имущество" е подходящ начин да си осигурите спокойствие на цена по-ниска от месечния абонамент за интернет. 

И без допълнителни промоции застраховката е напълно ценово достъпна за повечето хора. Срещу полица на минимална стойност от 25 лв. на година получавате застрахователна защита срещу редица рискове и неблагоприятни събития за застрахователна сума от 35 000 лв. Най-често имуществените застраховки включват основен пакет покрити рискове като пожар, мълния, експлозия, имплозия, земетресение, наводнение, кражба.

Към основния пакет от рискове могат да се добавят и други като кражба чрез взлом, отговорност към трети лица, токов удар, ВИК аварии и т.н. Така на цена по-ниска от месечния абонамент за интернет получавате защита на вашия дом и имущество, която може и ще ви спести разходи за десетки хиляди лева в случай на събитие.  

Освен ниската цена друго предимство на застраховка "Домашно имущество" е възможността за сключването на полицата онлайн. В специално разработен в услуга и за улеснение на клиентите онлайн портал на адрес online.generali.bg в рамките на само няколко минути може да заявите вашата застрахователна полица. Сключването на застраховката става бързо и лесно, като ви е необходимо единствено достъп до интернет връзка и две, три минути свободно време.

Като друго предимство се очертава липсата на необходимост да се прави опис на движимото имущество. Сключвайки полицата по застраховка "Домашно имущество" вие заявявате покритие до определена сума, без да е нужно да представяте списък за това колко струва всяко нещо в жилището ви. Така всяка новопридобита вещ по време на срока на застраховката автоматично се включва в покритието, без необходимостта от допълнително уведомяване на застрахователната компания.

Дженерали Застраховане разработва продукти и услуги в полза на клиентите за удовлетворяване на желанията и на най-взискателните от тях, като е компанията е лоялен партньор във всяка житейска ситуация. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още от
Спонсорирано съдържание