Стара шоколадова фабрика става музей на Армани

Японец планира старата фабрика на шоколадите "Нестле" да побере в себе си модния гигант Армани - всичките му колекции до сега, както и административните офиси на компанията
28 авг 2007 14:15,
3
Стара шоколадова фабрика става музей на Армани
Снимка:innoble.com

Сграда на стара шоколадова фабрика в Милано, купена през 2006, е на път да се превърне в музей на модното изкуство на една от иконите в тази индустрия – Джорджо Армани.

Проектът е на световноизвестния японски архитект Тадао Андо.

Самият дизайнер споделя, че закупеният имот се състои от две сгради, които ще бъдат свързани помежду си от прозрачен, висящ мост.

Освен моделите от минали колекции на дизайнера, които за седем години обиколиха света и бяха видени в Ню Йорк, Билбао, Берлин, Лондон, Рим, Токио и Шанхай, сградата ще приюти и офиси на модния гигант.

Те също ще бъдат преместени в бившата шоколадова фабрика, която се намира на култово място в модната столица на Италия – Via Bergognone.

В новия „дом“ на модната марка ще има още театър за модни ревюта, както и изложбена зала.

Освен с това обновление на компанията си, Джорджо Армани се е заел и с други проекти. През 2008 г. той ще отваря и първите си два хотела – в Милано и Дубай.

Вторият ще бъде разположен в най-високата сграда в света. Италианският хотел ще има 92 стаи, ресторант, панорамен бар и СПА-център.

Освен индустрия за облекло, Армани има и компания за мебелен дизайн.

Миналата година той получи престижната награда "Леонардо", която се дава на бизнесмените с най-голям принос към имиджа и престижа на Италия по света.

Американското издание на "Форбс" определи два пъти Армани за най-успешния италиански дизайнер. Днешното му богатство се оценява на пет милиарда евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
_ преди 16 години
bravo da prodaljavat v sa6tiq duhsamo takaiva 4udni raboti!
1
0
 
0
 
! Отговори
edin ot ostanlite преди 16 години
5 miliarda!4estno nqmah si i predtava 4e ot dizain moje da se stane miliarder! Bravo!