Циганска кръв във вените на Чаплин

Актьорът се е появил на бял свят в цигански табор
18 фев 2011 17:20,
119
Циганска кръв във вените на Чаплин
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Хората си мислят, че няма какво ново да научат за невероятната съдба и кариера на Чарли Чаплин, но не са прави, пише британският Guardian.

Може да се окаже, че корените на Чаплин не са тези, за които всеки предполага, и той да е с ромска кръв, допълва изданието.

След смъртта на вдовицата на Чаплин – Ууна, през 1991 г. тяхната дъщеря Виктория наследила бюро, принадлежащо на нейния баща. Едно от чекмеджетата било заключено и когато ключарят най-накрая успял да го отвори, Виктория се натъкнала на невероятна находка – писмо с едър почерк от 80-годишен мъж, някой си Джак Хил.

Писмото било написано в Тамуърт през 70-те години и информирало Чарли Чаплин, че той не е един от най-известните синове на Южен Лондон, а че се е появил на бял свят в каравана, собственост на циганска кралица, която била лелята на автора на писмото. В него се уточнявало, че Чарли Чаплин бил роден в парка Блек пач, в Сметуик, близо до Бирмингам.

Свидетелството за раждане на Чарли Чаплин и досега не е намерено. Майка му – Хана, чието моминско име е било Хил – била потомка на пътуваща фамилия. През 80-те годни на 19 век в парка Блек пач е имало ромска общност, така че теорията, че великият комик и режисьор може и да е с ромска кръв, не звучи толкова
неправдоподобно.

Сега най-големият син на Чаплин – Майкъл, иска да пренапише историята на баща си и именно той е предоставил на вниманието на Guardian писмото на Джак Хил. Той се шегува, че както за баща му са се носели слухове, че е бил виждан едновременно на 800 различни места, така той може и да се е родил на две места.

Майкъл има намерение да превърне дома на Чаплин в района на швейцарския град Монтрьо в музей. Той пази ярък спомен от момента, в който видял баща си на смъртното му легло.

"Такава сила имаше в него, а изведнъж, когато човек погледнеше към безжизненото му тяло, виждаше, че е останала само обвивката, че всичко друго се е изпарило", разказва Майкъл. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
2
 
! Отговори
1914 преди 13 години
Никакъв *** не е Чаплин, той е чистокръвен мАкедонец от македонския пограничен град Лондон. македонците този път беха изпреварени и чутовни заплюти от равните тях *** - *** , в борбата за световно надмощие и културно наследство :))))))).
107
1
 
0
 
! Отговори
lilly alex преди 13 години
ne e vazno dali v tabun ili v pewera ili v super wikarna bolniza si roden.vazno e koi si koq li4nost si v mnogoludieto.sinove na asparuha dowal ot mongoliq i se poosemenil s hristiqnite.
106
1
 
0
 
! Отговори
Мюмюн преди 13 години
shungyan? бе браааат
105
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 13 години
Градт в Швейцария на Чаплин е Виве,красиво и има прекрасен паметник негов.Не е Монтрьо.
104
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
защо не питате македонците какъв е бил по народност-знаете техния отговор.
103
0
 
7
 
! Отговори
Наско преди 13 години
Веднаж попаднах на блог на наше *** (съжалявам, не помня името му), интелигентно, със самочувствие. Там за *** освен Чаплин бяха изкарани много други стойностни хора. Разбираемо- комплексите се избиват с търсене на такива хора. Не го ли правим и ние, българите? Нищо против *** - нека работят върху себе си, нека имат в бъдеще хора, с които да се гордеят. Но тук да не забравят, че са български граждани. А не-тук са роми, зад граница-българи!Повече като Ибряма или Бони, по-малко кражби!
102
0
 
13
 
! Отговори
мо преди 13 години
Чаплине голям артист и е признат в света,джипси,българин ,испанец,няма значениеза света,той е велик и ще е велик дълги години.
101
2
 
3
 
! Отговори
ААА преди 13 години
Чаплин е от Челеларе, чист българин от ромски пройзход, така както и мнозинсвото българи. Прелича на ***, само дето по слаб,,,,, абе българин чист недохранен
100
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Чарли Чаплин ! Ако ще марсианец да е! Всеки би се гордял да има от неговата кръв
99
3
 
21
 
! Отговори
знаещ преди 13 години
така наречените travelers са от ирландски произход,те са бели и нямат нищо *** в тях.Англичаните ги наричат gipsy,защото начинът им на живот е ***.не ги бъркайте с нашите гнусни ***!
98
1
 
9
 
! Отговори
Силвия преди 13 години
Автобиографичната книга на великия Чаплин е написана отдавна. Който се интересува може да я прочете. Ако Обича да чете, тя може да се превърне в настолна книга.
97
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
taka narechenite travelers ne sa s cigancki gen prosto imat nomadski nachin na jivot i pokradvat i tn zatova gi burkat s *** inache sa po beli ot srednostatisticheskiq evropeec
96
0
 
11
 
! Отговори
ha ha преди 13 години
леле малееееееее! не знам кой е писал статията, но това е известно много много отдавна!!!! даже и самият велик комик го е написал в своята атобиография! изглежда пишещият статията е ДОЛЕН И МРЪСЕН ПЛАГИАТ!!!! за справка прочетете "Чарлз Чаплин-моята автобиография", има я на български от поне 15-20 години!
95
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
i koi sa o4e vadnite *** 4erti
94
1
 
4
 
! Отговори
7 преди 13 години
Ринго,роми,***,житани,джипси,мануш са все *** ,това са имената в различните стра.Житани във Франция,Джипси в Англия,роми в Русия ит.н.
93
1
 
8
 
! Отговори
ринго преди 13 години
ако всички м***али бяха поне една хилядна от него щеше да е рай ...самите общества на запад не търпят нито бели нито черни *** да си развяват байряка натискат ги да се образоват и да живеят по общоприетите правила а нашата държава ги оставя да правят каквото си искат дори не ги задължава да се образоват на практика се е отказала от тях а те вредът на цялото общество и затова са мразени и презирани.Защо не мразим грамотните и чистичките ..Чирков например
92
4
 
1
 
! Отговори
Ехх преди 13 години
Да не се окаже, че е некой софийски ***
91
0
 
10
 
! Отговори
лъжете се !!! преди 13 години
Македонец е ! :) всички открития на тази планета и всички известни личности са македонци нях нях нях
90
2
 
8
 
! Отговори
цинг преди 13 години
тадор живков е ***,я вижте внука му Тодор.
89
1
 
7
 
! Отговори
Black Beard преди 13 години
То си личи и по филмите му. Все гледа да спретне някоя далаверка.