Мода или престъпление?

10-годишно момиченце, обявено за наследничка на Кейт Мос, позира с тежък грим в стил Лолита
8 авг 2011 23:01,
169
Мода или престъпление?
Снимка: Perfectpeople

Кейт Мос намери своята наследничка в лицето на десетгодишната невинна Тайлен Лена-Роз Блондо.Когато я приготвят за фотосесия обаче, макар и невръстна, тя никак не изглежда невинна, а от нея струи самочувствие и блясъкът на истинска звезда.

Руси коси, сини очи, сочни устни, стройно тяло - това описва младата кокетка. И нищо чудно, че момичето показва класа, тя е закърмена като звезда от малка, защото татко й е бившият френски футболист Патрик Блондо, а майка й - риалити звезда и моден дизайнер Вероника Лубри.

Тайлен работи като модел от ранна възраст. Първите си снимки прави, когато е едва на 4 годинки.

През декември момиченцето се снима в специална сесия за списание "Вог", където позира с тежък грим и дрехи на Ралф Лорън в стил ала Лолита.

За една от снимките Тайлен носи високи токчета и колие на стойност 3 милиона долара. Снимките се появяват малко преди Коледа, но тогава никой не им обръща подобаващо внимание.

Но лятото те са изровени от репортери и назрява скандал дали „модната метаморфоза" на малката Тайлен отговаря на годините й.

Според Клоуи Ангиал, редакторката на специализирания моден сайт Feminsting.com, снимките на Тайлен за "Вог" са особено неподходящи и дори зловещи, защото карат хората да гледат на 10-годишното дете, като на зряла жена и подтикват нездрави сексуални фантазии у някои.

Дебатът се разрасна и бяха поставени въпроси дали 10-годишни деца трябва изобщо да са модели и дали модният бранш полага необходимите усилия за защита на децата
като цяло.

Родителите на момиченцето обаче нямат нищо против снимките и не намират нищо нередно в тях.

Преценете сами дали има нещо ненормално във фотосите

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
9
 
16
 
! Отговори
до 144 преди 12 години
Твоите кифлички както нежно ги наричаш са едни малки кокетни женички.Сега е времето да изградиш у тях усет към красивото,истинското и стойностното.За да не се превърнат след време в силиконови секс бомби.Мъжете да не виждат у тях само сексуални обекти,задоволяващи низките им страсти,а модерни интелигенти уважаващи себе си млади жени.
142
14
 
19
 
! Отговори
гурбетчия преди 12 години
Щом при тази снимка си представяте във вашите болни мозъци ,че детето е вече голо и готово за секс ,значи сте педофили и чикиджии ! Как може да се критикува точно тази снимка на едно 10 годишно момиче ,па макар и с червило на устните?!Не се чудя ,че имате извратени представи и като видите някоя жена в парка ,на която и се виждат прашките , готови сте да помислите ,че веднага трябва да ви даде да я чукате ,дори я изнасилвате !Много сте назад от нормалните хора !За вас жена без забрадка е ***!
141
10
 
13
 
! Отговори
до 142 преди 12 години
Къде го видя това "пороците ,грозното и пошлото"?Абре хора вашите малчовци не искат ли да се гримират??? Друг е въпроса дали разрешаваме и колко. А не искат ли да имат прически????????? \Моите кифли се кипрят и аз им се радвам, че не са размъкнати и имат усет за красивото, но не съм си прадставял, че има хора, които отнасят красивото дете с такава бърза скорост до педофила!!!!
140
7
 
15
 
! Отговори
До 136 преди 12 години
Разликата в културите не оправдава педофилията.
139
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като чета коментари като 136, 137 си мисля къде са расли,къде са пасли. На това възпитание ли му викате,добър личен пример.Това ли е върха на сладоледа.Черешката на тортата.Едно малко невинно дете заприличало на магистрална ***.Не е ли с лек уклон поощряващ педофилията.И защо трябва да възприемама само пороците ,грозното и пошлото.И да сме без спирачки.Да сме с толкова промит мозък,че западното винаги е добро.
138
10
 
10
 
! Отговори
Stela преди 12 години
Знаете ли, че 5 годишната щерка на Том Круз има стотици обувки, много от които на на токчета, в магазините за левче е пълно с обувки на токчета, подражанието е метод на възпитание. Вашите приказки опорочават детето, а не фотосесията. Щом Вог може да си позволи да пусне снимките, не виждам как мнението на кака Гица, расла в кал, дали в Мало Жляпино или ЮАР, все тая може да има някаква тежест. То се говори, че малките деца и пред компютри не трябва да стоят, ама новите технологии, за това са нови.
137
10
 
3
 
! Отговори
до 137 преди 12 години
Чудна работа нали си турчин а с такива разбирания.....дано нямаш дъщеря.....
136
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много красиво дете! Като порасне ше разбие всичики. Сега обаче да го снимат с токчета на тигров фон е меко казано извратено...
135
11
 
10
 
! Отговори
до 137 преди 12 години
поредния *** който миейки чинии извън българия си мисли че си е сменил представите за живота ...
134
13
 
15
 
! Отговори
гурбетчия преди 12 години
Кокво толкова се занимавате с чуждите деца и тяхното възпитание ,гледайте си вашите ! Кво толкова като се е снимала с грим на лицето ,веднага според вашите селски представи тя вече е бъдеща *** ! По-добре дъщеря ми да е харесвана и да я чукат такива които тя харесва , отколкото да е грозна и да си мечтае някой да я *** !
133
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За разлика от мен и повечето от вас това дете, а и неговите родители живеят в среда много по-различна от нашата. Вярно, че в някои от снимките гримът е доста тежък и не подхожда на възрастта на детето, но това, което ние намираме за скандално за тях е нещо нормално и ежедневно. Колкото до педофилите - колко от вас са качили невинни снимки на децата си във фейбук от лятната почивка например, а в зависимост от възрастта на детето то може и да е без бански. За извратеното съзнание спирачки няма.
132
10
 
26
 
! Отговори
Ганчовец преди 12 години
На това дете и майка му и баща му трябва да ги вкарат в затвора, за сводничество може би. Какво им става на тези хора? Кога човешкото се изгуби в човека? Знам, че го е имало, но къде изчезна?
131
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Жалко за детето..
130
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Днес.бг какъв е този сайт Feminsting че нещо не го намирам. Мислих да напиша че за пръв път подкрепям феминизма и че това е извратено. Но явно такъв моден сайт няма и никой не е протестирал. Изродщината на свободата в западния свят стигна ще своята граница. Но Бог гледа.
129
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това е ужасно. Дете на 10 г. може да бъде фото модел, но да изглежда като дете на 10 г., а не с ужасен грим, пози които не предполагат 10 г. модел и бижута. Прилича ми повече на *** за сватба - от нези, които ги продават по съборите. Отвратена съм от пошлостта на родителите и от предопределянето на живота на собственото им дете. Та те дори и ведите на това дете са преправяни, на какво прилича това!?
128
8
 
31
 
! Отговори
Kolk преди 12 години
Добре, как занимават детето с такива специфични фотосесии и подобни дето му объркват мозъка? Да ходи да си играе с другите деца на тия години !
127
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво пречеше да стане поне на 15 год за да се снима? Нищо, освен пари и задоволяване на нечие его и пари разбира се.
126
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Единствено жалко за детето. Психиката му ще бъде промита от най-ранна детска възраст и лутането от едната в другата крайност е неизбежно. Примери бол за деца станали звезди и селд това недоживели до преклонна възраст.
125
8
 
32
 
! Отговори
! преди 12 години
Фотосите са един малък празник за педофилите! Да благодарят на майката и таткото!
124
8
 
5
 
! Отговори
до 126 преди 12 години
Отречен или не ,няма значение.По-важното е,че е прав.Болезнената амбиция и огромното его не са ли отречени от днешните "компетенции"