Пищни, но горещи! Кое е идеалното тегло?

Те са модели, но са далеч от мерките на кльощавите им колежки
11 май 2012 14:00,
95
Пищни, но горещи! Кое е идеалното тегло?
Флувия Лакерда, Снимка: Vogue

Кое е идеалното тегло? Този въпрос си е задавала всяка жена поне веднъж в живота си. Медиите ни заливат с безброй красавици, които са тънки като клечки и карат милиони дами по света да се подлагат на зверски глад и тренировки, за да се доближат до идеала за красота, наложен от киното, телевизията, музиката и модния подиум. Рубенсовите форми от миналите векове, вдъхновили дузини творци, вече не са пример за подражание.

В 21-век сред най-опасните болести наред с ХИВ се нареждат анорексията и булимията. И въпреки че нежният пол е запознат с последиците от глада, жените продължават да правят и невъзможното, за да бъдат слаби. Защото слабото е секси... поне това се опитват да ни втълпят.

В действителност в света на модата има и дами, които далеч нямат кльощаво тяло. Точно обратното! Те са пищни в пълния смисъл на думата и се чувстват адски секси. Възможно ли е една по-едра госпожица/госпожа, която притежава екстра килца, да намери място сред фините си посестрими? Разгледайте следните примери и преценете сами.

Тара Лин

Тя е модел, който далеч не влиза в представите ви за кльощава красавица. Но дамата е била на корицата на френския "Elle" в брой, в който си прави компания с далеч по-фини госпожици. Лин се чувства стопроцентова жена (така каза за себе си и пълничката Адел) и с гордост казва кой е нейният размер дрехи – 18 по американските мерки, което е 48 по европейските.

Жустин Легол

Дамата е канадски модел и е в каталога на агенция за модели с по-големи мерки. През последните години тя успя да се сдобие с доста ангажименти и да се утвърди в модния свят... поне в Канада. Нейният размер е 14 (по американски мерки) или 44 по европейски мерки.

Кристина Мендес

Кристина е една от първите пищни дами, която успява да си пробие път в света на модата. Тя е била на кориците на сп. "Daily Venus Diva", "GEMINI", "POSHPULSE", "Essence Magazine", "Pose Magazine", "All You Magazine", "DTM Magazine" и куп др. списания. Размерът ѝ е 14 (44 европейски).

Барбара Брикнер

Тя е модел от повече от 10 години. Работила е с много дизайнери, най-вече от италианската компания "Elena Miro" като дори се появява в техния календар. През 2000 г. дамата стартира собствена линия дрехи с името "BB Maternity".

Вижте как изглеждат тези дами и останалите им колежки с по-големи размери в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
представям си каква пот се лее от тези купища месища и сланини когато стане топло. а и в леглото - целулит, тресящ се като лошо сготвено малеби на бучки , цъфнали стрии, мазнини на гънки, плувнали в собствен сос - оо, нее!!! милооост...
63
3
 
6
 
! Отговори
Йонко преди 11 години
Доброто телосложение е това в което човек се чувства в синхрон със себе си,без значение от мнението на околните.
62
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дали медиите лансират слаби или по-пълни жени - за мен е все тая... според мен всеки нормален човек ще изглежда както на него му харесва, ще се облича както на него му харесва, ще слуша музика, каквато на него му харесва, а не квото му пробутат медиите за идол, нито пък трябва да слуша околните, тъй че слаби, пълни, важното е всеки да се харесва сам и да се радва на живота :)
61
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прекомерното тегло често е начина по който пълните хора наказват себе си заради дълбочинно чувство за вина, породено от техни постъпки, или неодобрението на други хора към тях. Веднъж влязла в подсъзнанието такава програма за себеунищожаване не може да бъде премахната с диети, спорт, или сладки призиви за позитивност. Пълните хора преди всичко трябва да работят върху своята вътрешна агресивност - към себе си и другите.
60
0
 
21
 
! Отговори
Съвет преди 11 години
Позволявам си да дам един съвет на всички - и на жените, и на мъжете: Избери си партньор(ка), какъвто (каквато) ти харесва на теб; гледай да ти допада и по характер. Попаднеш ли на такъв човек, хич да не ти пука дали другите ще го (ще я) харесат!
59
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Помнете, че дори и да изглеждате като Адриана Лима, ще ви намерят някой недостатък. Просто е неизбежно, затова се доверявайте само на най-близките и на хора, мислещи доброто ви. Жените са склонни към страшни комплекси, затова някои не излизат без грим и все искат да отслабват. Малко по-леко с критиката, гледайте себе си и приемете, че хората са различни и всеки един има недостатъци. Защо да се натрапват с такава злоба, вместо да променим себе си към по-добро : )...
58
3
 
8
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 11 години
Дето да барнеш - цица!
57
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нищо не разбрах от тази статия...що ли си губя времето да чета тука?
56
3
 
15
 
! Отговори
до 80 преди 11 години
аз пък познавам една доста висока и дебела жена, която две години майсторски я омайваше един дребосък,една глава по-нисък от нея, за да му върши работа и да му прикрива далаверките пред началника. горката, какво ли не правеше да му се хареса - даже червени кичури си беше прикачила на огромната глава, обаче хитрото джудженце след това се измъкна, а тя от отчаяние се ожени за първия срещнат дебелак. но поне изглеждат хармонична двойка, а не като жабокът Кермит и Мис Пиги
55
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако проблемът при жените са излишните килограми, то при мъжете най-често е недостигът им. Докато са по-млади повечето са си направо кльощави, да не кажа хърбави, но със самочувствие на олимпийски атлети от ранга на Карл Люис. С напредването на възрастта знаем какво се случва. Та точно тези чирози са с най-големите претенции относно женското тегло. Смешници.
54
5
 
27
 
! Отговори
Е, та? Докато четях преди 11 години
статията и разглеждах снимките,изброих наум поне 20-ина българки - мои бивши съученички,състудентки,съседки от махалата,които не са по-слаби от тези на снимките,но са също като тях симпатични и със самочувствие.Почти всички са вече омъжени, 2-3 още момуват,защото са по на 20-23 г.,но имат стабилни гаджета.Случвало се е на улицата да видя също толкова хубавички,закръглени ***.Важното е жената да не е отпусната,навъсена,безвкусно облечена повлекана.Ако е жизнерадостна симпатяга,ще се пласира.
53
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
всички прасета - на мезета!
52
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тулски, ей там е разковничето, че НЕ е приемливо и мъжете да приличат на *** и животни! А за жалост аз като жена забелязвам тенденция, че е абсолютно простимо мъжа да е неподдържан и запуснат, но става ли дума за жена - на бесилото. След като са занемарени *** нямат никакво право да имат каквито и да било претенции спрямо жените и да ги наричат със злобни епитети.
51
27
 
12
 
! Отговори
Принцеса преди 11 години
дебелите и по-скоро непривлекателни жени са мнозинство, само че сега те имат властта и самочувствието да се обябяват за красиви.ей тва е истината
50
29
 
13
 
! Отговори
д-р Хаус преди 11 години
Това, което се вижда на снимките е най-обикновен продукт на емнаципацията. Преди години женската красота се определяше изключително и само от мъжете, но след като жените навлязоха и започнаха да ръководят все повече сфери от живота изобщо сега се намесиха и тук. За никого не е тайна, че дебелите и по-скоро непривлекателни жени са мнозинство, само че сега те имат властта и самочувствието да се обябяват за красиви. Обикновените хора в Близкия изток много биха им се зарадвали.
49
33
 
17
 
! Отговори
Принцеса преди 11 години
Значи, ей такива статии ме възмущават ужасно много! Скоро пак беше излязла подобна. Просто всичко в този свят е направено за дебели хора. Искат да ги успокоят, че изглеждат нормално, но по този начин пренебрегват слабите момичета. Критериите за красота вече много се променят и то с тенденция да приемат по-дебели жени. По-либерално е всичко за тях. Сега очаквам минуси, защото повечето хора са дебели и взаимно се харесват. И даже се опитват да обясняват, че слабите хора не изглеждат нормално.
48
6
 
35
 
! Отговори
Жена преди 11 години
О, боже за пореден път се убеждавам, че тук коментират само комплексирани юноши. Един смислен коментар не успях да прочета от цялата работа. Когато спрете да мислите с патенцата де имате в гащите може и да сътворите някоя идея. Дотук само мечтаете според мен :) Поздрави и приятна вечер
47
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
AAAAAAAAAAAA! NE! BLAGODARIA!
46
4
 
41
 
! Отговори
До 54 Аполон преди 11 години
Не съм 53, но ти май си от комплексарите, иначе защо ще се засягаш? Какво като си 1 и 90 и 90кг. Това не значи, че си перфектен. Най-обикновен голям мъж, дето си мисли, че е хванал Господ за левия пеш на шлифера. Като всички други. Други са заслугите, които трябва да има един мъж, за да заслужи готина жена. Да я обича заради нея самата, а не заради килограмите и.
45
25
 
2
 
! Отговори
eee преди 11 години
sorry, ama nishto provlekatelno ne vijdam