Секс, лъжи и отношения

И защо пълното доверие в партньора се оказва невъзможно
22 фев 2013 22:41,
2
Секс, лъжи и отношения
Снимка: outnow.ch

В книгата „The Normal Bar", която е най-мащабното проучване в света на романтичните отношения с над 100 000 анкетирани души, авторите доказват, че дори когато двама партньори са в идеални отношения, доверието помежду им е нестабилно.

Изследването е проведено през 2011 година с помощта на мощен интерактивен инструмент за проучване, наречен OnQ и с подкрепата на медийните партньори от „Huffington Post", "Рийдърс Дайджест", AOL и др.

А ето и изводите от книгата по темата за връзките, доверието и сексът:

Имате ли доверие на партньора си?

Едва 39% от жените в това проучване напълно се доверяват на партньорите си, в сравнение с 53% от страна мъжете. Какво не е наред в тази картина? Защо има разлика между половете и защо нивата на доверие са ниски като цяло? Може би причината е в това, че много от хората интуитивно знаят или са научили от опит, че техните съпрузи/партньори имат потенциал да флиртуват/кръшкат.

Жените в хетеросексуалните отношения знаят това, което много проучвания са доказали, а именно, че мъжете са по-склонни да правят секс извън сериозната си връзката и това обяснява по-високия процент на жените, които се съмняват в честността и верността на партньора си.

От друга страна, почти половината от мъжете също подозират своите половинки в лъжи. И мъжете и жените смятат, че техните партньори ще скрият неприятните истини и че ще се налага буквално „да копаят", ако искат да разберат какво всъщност се случва във връзката.

Лъжете ли понякога партньора си?

Близо три четвърти от участниците в проучването (75% от мъжете и 71% от жените) твърдят, че са излъгали своите партньори в една или друга степен. Само 27% от анкетираните са заявили, че никога не са лъгали половинката си. Дали лъжите се отразяват негативно върху качеството на връзката? Вероятно не. Дори сред изключително щастливите двойки 69% от мъжете и жените казват, че не са били честни винаги спрямо своя партньор.

Но фактът, че дори и хората с щастливи взаимоотношения лъжат във връзките, има нужда от допълнително разглеждане. При повечето двойки единият лъже с цел да запази мира в семейството или за да защити чувствата на другия.

Тези 27%, които никога не лъжат, може да се окажат надценени и всъщност да са жестоко откровени със своите половинки. От друга страна, мъжете и жените, които премълчават истината, може да се окажат по-любящите партньори. Дори и добронамерените лъжи, обаче, могат да навредят на отношенията, ако лъганият партньор сметне, че е имал пълното право да знае истината. Не винаги е лесно да се прецени, коя лъжа е разумна и коя - осъдителна.

Лъжете ли за чувствата си?

Очаква се взаимоотношенията между мъж и жена да бъдат отворени и честни, но 59% от мъжете и 56% от жените лъжат за чувствата си. Половината от всички партньори задушават не само емоциите си, но и дават подвеждаща обратна връзка за това какво се случва в главата и сърцето им. Както можете да предположите, нещастните хора лъжат най-много.

В действителност, 72% от нещастните партньори не споделят истинските си чувства със своите партньори. Дали тази емоционална измама е причина или следствие на общото нещастие е много трудно да се определи. По-изненадващото в случая е, че 48% от изключително щастливите партньори също лъжат за чувствата си.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: връзкадовериесекслъжи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
15
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
А идете се...наспете,че тогава пускайте теми за...разведряване,касаещи взаимоотношенията между мъжа и лицата от женски пол.
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Снимката е от едно приятно филмче с Аштън Кътчер Б. Мърфи - Just married

Спонсорирани публикации