Опра се оплака от расизъм в Цюрих

Продавачка й казала: Тази чанта е прекалено скъпа за вас!
9 авг 2013 21:00,
108
Опра се оплака от расизъм в Цюрих
Опра Уинфри Снимка: Reuters

Американската телевизионна водеща и продуцентка Опра Уинфри се оплака от расистко отношение към нея по време на пазаруване в луксозен бутик в Цюрих, съобщава Франс прес.

Неприятният за звездата инцидент се случил миналия месец, когато Опра била поканена на сватбата на нейната приятелка Тина Търнър. В интервю пред Лари Кинг "кралицата на токшоуто" се оплака как продавачка в луксозния магазин отказала да й покаже дамска чанта под претекста, че била "прекалено скъпа за нея и че не можела да си я позволи."

"Казах на тази жена - бих искала да разгледам онази чанта от витрината. А тя ми отговори - не, тази е прекалено скъпа за вас!", жалва се звездата.

Опра Уинфри призна, че й идвало да изиграе сцена от филма "Хубава жена" и да изкупи целия бутик, за да натрие носа на продавачката. Но в последния миг си дала сметка, че ако го стори, нахалната служителка ще получи премия от продажбата и поради тази причина се отказала от зрелищния жест.

Според американското сп. "Форбс" състоянието на Опра Уинфри е оценено на 2,8 милиарда долара.

Собственичката на швейцарската верига бутици "Три ябълки" Труди Гьоц пък защити служителката си. "Станало е недоразумение. Моята служителка е искала да покаже и три по-евтини версии на избраната от г-жа Уинфри чанта за 35 хиляди швейцарски франка - от щраусова кожа, от чиста кожа и от велур".

Гьоц бе категорична, че няма да предприема административни мерки срещу провинилата се служителка. Според началниците й тя била много съвестна, а и във въпросния случай не ставало въпрос за специално негативно отношение.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
6
 
18
 
! Отговори
t0read0r преди 10 години
швейцарката не знае коя е опра (както и трябва да бъде) и просто се е опитала да спести конфузията на клиент, който се хвърля на нещо, което струва много пари и е изгъзица. опра е комплексарка и и пожелавам брачен съюз със серина уилямс..
76
7
 
18
 
! Отговори
Тая на снимката... преди 10 години
Като пръдне фърля сажди
75
17
 
19
 
! Отговори
wtff преди 10 години
Много комплексарски и расистки коментари! Защо се хващате за цвета на Опра, за нейните качества или проблеми, а не гледате фактите!?Някой влиза в магазин и иска да види определена стока. Продавачката е длъжна да му я покаже. Много е грозно да гадае дали клиентът ще купи, или - не! Дали е черен, жълт - не е работа на продавача! Или по дрехите да преценява! Често по-небрежно облечен клиент вади пачката и купува. Любима сцена в Pretty woman:) Швейцарката - тъпо парче! Както става ясно....
74
8
 
14
 
! Отговори
glagoabazubaduza преди 10 години
Опра толкова ли е комплексирана още от това, че е ***, та подскача от всяка неразбрала я продавачка (вероятно българка от Търговище с пупав английски като на Вигенин)? Айде чиба бе...
73
4
 
33
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 10 години
И Тина, и Опра са чернокожи, и двете са се издигнали от нулата, благодарение на някакви качества, талант, предприемчивост и т.н. Опра е хитра провокаторка цял живот, освен това живее в страната на най-манипулираните *** и промити мозъци. Да изплува от калта й е било далеч по-лесно, отколкото на Тина, на която й свалям шапка, за таланта и човешките качества. А Опра е нещо като Слави, има чейне и беше находчива, но вече е стара чанта -мачкан лак, алчен и посредствен бабиер - вампир.
72
7
 
33
 
! Отговори
ЕС преди 10 години
Тъй като в Швейцария никой не й обръща специално внимание, черната патарана е решила да си прави реклама на гърба на продавачката. Просто тъпо комплексирано африканско парче, израсло с гетото америка.
71
6
 
26
 
! Отговори
Ek преди 10 години
Тази си прави евтина реклама, чрез скандал. Швейцарските магазинерки те преценят още на входа.
70
24
 
7
 
! Отговори
patica s laina преди 10 години
В коментарите под тая статия както и под всяка друга се доказва безпринципността и низостта на българският народ от който отдавна съм се отрекъл. Не му принадлежа и не искам да му принадлежа. Което не значи че не обичам тази страна и най-вече природата, не хората в нея. Трябва да обявя на всеослушание на някоя централна улица развода си с българският народ, така ще ми стане по-добре! Не принадлежа на никоя страна, ще трябва да си измисля някаква моя националност...да речем... "Ванилов шампоан".
69
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До StrikerИма, има - евреите ;)
68
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ми като има 3 милиарда да даде 2$ за фризьор да и оправи кошницата дето я ползва за глава.
67
4
 
5
 
! Отговори
t0read0r преди 10 години
по-скоро може би проблем с английския на швейцарката, най-вероятно не се е изразила добре.
66
6
 
42
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
Правилно я е преценила продавачката че е скъпа за нея..око на професионалист ,че срещу себе сивижда богата но стисната жена..Хем милиардерка,пък и се досвидяло за премията на продавачкатаи сега от стиснатост се прави на дискриминирана - *** и в злато да го облечеш пак си е ***,сори ама това е ИСТИНА, НЕ РАСИЗЪМ!!
65
3
 
11
 
! Отговори
Valeri Kostadinov преди 10 години
дето казваш че яли като животни и като се напиели издавали животински нечленоразделни звуци, направи сметка и как се съвокупляват :))
64
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
чанта за 35 хиляди швейцарски франка - от щраусова кожа, от чиста кожа и от велурКаква е тази чиста кожа????
63
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе рекламен трик, всички швейцарци са тънки тарикати и не са вчерашни. Ясно е че имат стратегия, като надушат някой богат и известен , да направят уж неволен скандал, за да се раздуха случая и бутика,магазина или кръчмата да станат известни.
62
2
 
22
 
! Отговори
saki преди 10 години
Аз ли съм *** или да ? Какво има в една чанта ,че струва 35000 франка ?
61
5
 
34
 
! Отговори
муспи преди 10 години
Защо тази тлъста и грозна негърка смята расизъм, че й казали че чантата е твърде скъпа за нея? Чантата е скъпа и за 99% швейцарци. Да не би да са й казали че е черна, грозна и тежи 175 кг.? Всяка негърка смята за расизъм да й кажат негърка, а тя като измества темата свенливо, я превръща в социална дискриминация по отношение на 99% швейцарци и 100% всички други.
60
4
 
35
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
*** са големи расисти, д ане кажа и най големите, не дай се боже бял да попадне на черен жив ще го изядът...........черни *** да си ходят в Африка там няма кой да ги дискриминира те поне си имат държава, а *** където и да отидат яе бъдат последната дупка на кавала..това е истината
59
3
 
10
 
! Отговори
petter.bojinov преди 10 години
До BlackMambaАвсолютно си прав, но не съм сигурен че продавачката и е казала това което Опра е разбрала. Имах случай с една бивша колежка от Индиана. Оплака се че като с била с мъжа си (англичанин) във Франция продавачката не и обърнала внимание. Когато мъжът и казал на продавачката какво иска, тогава я обсужили. Според нея продавачката не знаела английски, според мене продавачката не е разбирала от нейния хужеър английски.
58
3
 
23
 
! Отговори
Чичо Том преди 10 години
"Опра Уинфри призна, че й идвало да изиграе сцена от филма "Хубава жена" и да изкупи целия бутик, за да натрие носа на продавачката. Но в последния миг си дала сметка, че ако го стори, нахалната служителка ще получи премия от продажбата и поради тази причина се отказала от зрелищния жест."Или пък, както е световноизвестно е голяма скръндза.