Опра се оплака от расизъм в Цюрих

Продавачка й казала: Тази чанта е прекалено скъпа за вас!
9 авг 2013 21:00,
108
Опра се оплака от расизъм в Цюрих
Опра Уинфри Снимка: Reuters

Американската телевизионна водеща и продуцентка Опра Уинфри се оплака от расистко отношение към нея по време на пазаруване в луксозен бутик в Цюрих, съобщава Франс прес.

Неприятният за звездата инцидент се случил миналия месец, когато Опра била поканена на сватбата на нейната приятелка Тина Търнър. В интервю пред Лари Кинг "кралицата на токшоуто" се оплака как продавачка в луксозния магазин отказала да й покаже дамска чанта под претекста, че била "прекалено скъпа за нея и че не можела да си я позволи."

"Казах на тази жена - бих искала да разгледам онази чанта от витрината. А тя ми отговори - не, тази е прекалено скъпа за вас!", жалва се звездата.

Опра Уинфри призна, че й идвало да изиграе сцена от филма "Хубава жена" и да изкупи целия бутик, за да натрие носа на продавачката. Но в последния миг си дала сметка, че ако го стори, нахалната служителка ще получи премия от продажбата и поради тази причина се отказала от зрелищния жест.

Според американското сп. "Форбс" състоянието на Опра Уинфри е оценено на 2,8 милиарда долара.

Собственичката на швейцарската верига бутици "Три ябълки" Труди Гьоц пък защити служителката си. "Станало е недоразумение. Моята служителка е искала да покаже и три по-евтини версии на избраната от г-жа Уинфри чанта за 35 хиляди швейцарски франка - от щраусова кожа, от чиста кожа и от велур".

Гьоц бе категорична, че няма да предприема административни мерки срещу провинилата се служителка. Според началниците й тя била много съвестна, а и във въпросния случай не ставало въпрос за специално негативно отношение.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
7
 
41
 
! Отговори
CMCM преди 10 години
Тази Опра като има близо 3 милиарда, вместо да си купува чанти от не знам си какви кожи и след това да се оплаква, че продавачката била расистка, да вземе да нахрани някой друг *** в Африка, че заради такива като нея, черните й събратята се гърчат като риба на сухо...
56
3
 
8
 
! Отговори
Неразбиращ хората преди 10 години
До до 56Няма как да се напълни България с *** и арабели, то всичко вече е превзето от ***. Само дето разликата е, че цяла България плаща да живеят на наш гръб, в нашия хубав и подреден дом. Докато богатите *** и арабели се разхождат по "Банхофщтрасе" в Цюрих и си инвестират парите в печалби на месните негостоприемни търговци. Е сега виждаш ли разликата в картинката???
55
12
 
28
 
! Отговори
Свидетел преди 10 години
Присъствах на случката. Тъкмо щях да купя въпросната чанта за жената - хоп, появи се тая мангалеса и иска да пипа чантата. Жена ми каза, че не иска да носи чанта, докосвана от *** и се наложи да ходим чак до Одрин за да и купя друга. Нали съм си добродушен ...
54
9
 
8
 
! Отговори
до 56 преди 10 години
Може да не ми стане приятно, но ги разбирам хората. Това е като да имаш хубав дом, да си се трудил, за да го изградиш, да си го киприл и подреждал и после да дойдат други наготово и да се намърдат в него да съжителстват с теб. Ако в България започне да се пълни с награ и арабели да не запееш друга песен
53
7
 
23
 
! Отговори
опрала съм се преди 10 години
Опра си е една комплексарка, която дължи успеха на собственото си шоу, предимно на наивитета на средно-статистическата американска домакиня, на всичкото отгоре печели и от списание, на чиято корица не се появявя никой друг освен нея-по голям нарцисизъм и при Мадона не се забелязва.
52
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 54Ами следващия път като отидеш до тази хубава и уредена страна да си похарчиш левчетата, то хубаво си помисли, дали ще ти стане приятно от подобна "толерастия" от местните аборигени. Лесно ни е да се присмивате и обиждаме другите, но ако и с нас се държат толкова обидно май ще спрете с расистките коментари!
51
9
 
20
 
! Отговори
до 54 преди 10 години
Еми прави са си хората, имат си хубава и уредена държава, не искат да им се мъкне всякаква *** в дома. И аз не искам Европа да се пълни с пакита, *** и арабели, ама с тази толерастия...
50
6
 
16
 
! Отговори
Швейцарските расисти преди 10 години
Не разбирате ли, че тук става дума за обидно и расистко държание от страна на ШВЕЙЦАРЦИТЕ?Като човек живеещ там мога да потвърдя, че местните хич не обичат не-швейцарци и открито демонстрират расизъм. Няма значение дали си черен или бял, дали имаш пари или не. Понякога си мисля, че Хитлер е бил швейцарец, като гледам колко последователи има в тази генетично сбъркана страна.
49
10
 
32
 
! Отговори
стив джобс преди 10 години
*** са като нашите ***, всичко извъртат към расизъм, комплексари. Продавачката вероятно я е предупредила, че чантата е прекалено скъпа и е искала да и покаже подобни, но не толкова надценени модели, но комплексираната крава веднага го е приела лично. Пък и нокой не е длъжен да я разпознава в Европа, тя да не е Обама. И с парите от тази чанта може да нахрани цяла африканска държава,защо не помисли за родата,какво е това глупаво трошене на кинти за една торба.
48
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само не разбрах къде беше расисткото отношение, никой зад океана не е длъжен да знае, коя е Опра и че тъне в пари, или тя като *** се е почувствала обидена, че са я предупредили, че чантата е прекалено скъпа. Пак стария коз с расизма, стават банални вече.
47
8
 
22
 
! Отговори
nigga преди 10 години
Като не е била твърде скъпа за нея, да го беше доказала като си я купи. Аман от ***. К'вото и да им кажеш все си расист.
46
6
 
7
 
! Отговори
patica s laina преди 10 години
До гзКато има пари що да не си купува?
45
15
 
14
 
! Отговори
Jj преди 10 години
До всички, които ревнаха, че 'черните били най-големите расисти'. Ако вие отидете в някой магазин и искате да си купите нещо, което можете да си позволите и ви кажат, че е 'прекалено скъпо за вас', как точно ще реагирате? Бъдете малко по-обективни, а? Опра може каквато и да е, но е успяла 1,000 пъти повече от всички вас и си знае цената. А това дали трябва да си купува толкова скъпа чанта си е нейна работа - аман от счетоводители :) Който може да си го позволи, го прави :)
44
8
 
17
 
! Отговори
гз преди 10 години
А трябва ли да си купуваш толкова скъпи чанти, *** ? Хората умират от глад, тя ще се оплаква, че не и дали да пробва чанта за 35 000.. А да се ..... в никнейма ми не искаш ли ?
43
22
 
9
 
! Отговори
patica s laina преди 10 години
Опра е легенда, издигнала се от нищетата, останалите са комплексари и незначителни душици... Толкоз.
42
6
 
29
 
! Отговори
най преди 10 години
черните са най-големите расисти
41
7
 
12
 
! Отговори
преди 10 години
"а и във въпросния случай не ставало въпрос за специално негативно отношение."Ами да, не е специално, с всички черни вероятно се държи така.Да беше дошла тука обаче, да види истински расизъм...
40
2
 
13
 
! Отговори
Dublin преди 10 години
Predi da zamina v stranstvo suzaliavah gorkite diskriminirani negurceta..., no vremenata se meniat i covek si promenia mirogleda...Sega ziveia v obstestvo pulno s takiva ... i opredeleno stanah rasist...P.S.-opredeleno samo kum cernite-pravete si izvodite.
39
9
 
25
 
! Отговори
ААА преди 10 години
Черната *** го е заслужила явно, държала се е като шимпанзе и за това е получила zoo service :) :) :)
38
5
 
15
 
! Отговори
Имани преди 10 години
Иэглежда, като дивачка с таэи коса:-)))