Новата Мис България – крив фотограф или конкурс за вътрешна красота?

Изборът на Тамара Георгиева предизвика сериозна полемика
Обновена: 20 ное 2017 12:25 | 20 ное 2017 10:37, Александър Попов
329

Новата Мис България Тамара Георгиева. Снимка: Facebook

Изборът на нова Мис България ни върна години назад, когато короната бе положена на главата на Антония Петрова.

24-годишната Тамара Георгиева бе коронясяна през уикенда, а социалните мрежи завряха със "за" и "против" блондинката. Тя е от София и се занимава с моден дизайн. Завършила е Художествената академия, а като своя мисия приема да помогне на деца в неравностойно положение.

Още по темата

Визитката й обаче остана на заден план и заваляха критики за нейната външност. Дори един от членовете на журито пусна статус във Facebook, че не е гласувала за нея и леко я притеснява избора.

Тамара беше на път да измести по интерес дори Григор Димитров, който сътвори чудото и стана №1 на заключителния турнир в Лондон, надигравайки Давид Гофен. Неговата титла си съперничи по статуси с новата Мис България.

Мнозина намекват, че няма как това да е нормален избор, други въобще се съмняват Тамара да е на 24 години. Според тях софиянката не притежава красотата, която е необходима, за да носиш короната на Мис България.

В дебата се включи дори депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова, която изрично уточни, че изказва личното си мнение и не обвързва с него партията си.

"От радост по успехите на Григор, въпреки Волгин, снощи съм пропуснала избирането на новата 24-годишна Мис България 2017 и не съжалявам! Изненадват ме критериите на журито и толерирането на филърите и силикона!", написа тя.

Иван Ласкин стигна още по-далеч и сравни Тамара с Баба Яга.

Мнението на критиците сякаш се обобщава от извода, че конкурсът "Мис България" вече е за вътрешна красота. Тръгнаха сравнения и с Мисис България Анита Мейзер, които на някои могат да се сторят и драстични.

"Понякога, освен болни амбиции, тежки комплекси и малко пари за харчене по глупости, е нужно да имаш поне едно огледало вкъщи и капка реална самооценка.

Факт е обаче, че подобни атаки към Мис България не е имало с години.

"Прекрасна е Тами - висока, стройна и грациозна - все пак за този конкурс има критерии за височина и пропорции, които в снимките по бански показват, че нейните са перфектни! Лоша реклама няма, тепърва й предстои да се доказва, жалко, че развалят хубавия момент на момичето с един, два неподходящи кадъра. Затова трябва да има, както преди, един официален фотограф за такъв тип събитие и да не се допускат тези с тенденциозните и некоректни кадри!", смята пък защитничката на Тамара Паолина Петракиева.

"Каквото и да говорите, момичето имаше 38 градуса температура по време на конкурса, а се справи брилянтно, не съдете по снимки и интервюта, вижте я на живо, това ни е една от най-добрите претендентки в историята", смята друга защитничка на избора.

В крайна сметка зад избора на Тамара седи професионално жури, в което се включиха и пет бивши носителки на короната – Наталия Гуркова, Елена Ангелова, Антония Петрова, Марина Войкова и Габриела Кирова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


329
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
0
 
52
 
! Отговори
1234 преди 6 години
Веднага да представи личната си карта.То 24, не е като 42.
202
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Журито очевидно има нужда от очила. Или от по-скъпа кола.
201
0
 
38
 
! Отговори
extremist преди 6 години
НЕ Е ТОЛКОВА ЗЛЕ ЖЕНАТА БЕ....САМО НЕ Я СРЕЩАЙТЕ ВЕЧЕР
200
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Посмъртно не можете да ме убедите, че това нещо е жена, че и 24-годишна. По-скоро мъж на 60, с неуспешна операция за смяна на пола и с 1 дузина неуспешни корекции. Особено в областа на шията.
199
0
 
39
 
! Отговори
extremist преди 6 години
ПАРЛАМЕНТА И МИС БЪЛГАРИЯ ЯВНО ГИ ИЗБИРАТ ПО ЕДНАКЪВ НАЧИН
198
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма лошо човек да е грозен, ама поне да го избират за Мис България. Благодарение на такива подкупни журита авторитета на този конкурс не струва колкото този на Мис Земеделска кооперация Долно Нанагорнище.
197
0
 
38
 
! Отговори
замаян преди 6 години
то туй тра/вестит бре ква мисс е тва?!?!
196
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като и гледам огромните бръчки по шията, тази абсурд да е на 24. По-скоро на 54. Или може би хирурга си оставил ръцете. Едно от двете.
195
0
 
47
 
! Отговори
до 199 преди 6 години
То май почти всички имаме жени, по-красиви от Мис България. *** кефа.
194
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига бе. Дори и Антония Първанова не е толкова грозна. Чак толкова ли изпадна това жури?На мен ми е интересно какво ще спечели г-ца Тамара, че е инвестирала толкова голяма сума в рушвети. Струва ли си за едното купено самочувствие? Или има и други ползи? Може би си вдига цената на пазара? Увеличава шансовете за платежоспособен г-н?
193
0
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-накрая мога да кажа на жена ми ,че е по-красива от мис България,без да преувеличавам!
192
0
 
4
 
! Отговори
До Циник до 186 преди 6 години
откраднал си ника ми".... с надеждата да насъскаш юзърите против мен-----Прощавай братле, не знаех! Ни най-молко съм имал подобно намерениеПросто не вожах да се удържа!-)))))Що се касае до "у" вместо "в" , ами сарказъм, звучи по автентично!)))Още веднъж - Сори!
191
0
 
24
 
! Отговори
Пимп преди 6 години
Бъдете позитивни. Не е проблемът в момичето. Просто журито си мени вкуса!
190
0
 
7
 
! Отговори
Циник до 186 преди 6 години
- "откраднал си ника ми".... с надеждата да насъскаш юзърите против мен - ама греда!Таа заавлийката е толкова грозна,.че да ти напраскали лайкове!И още - ако У ваше село....ползват У , вместо В...другия път - съобрази като ми крадеш ника!:-)
189
0
 
25
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
Абе всичко ясно, ама кой е тоя *** които е потрошил сума ти и пари да и купи титлата и неможеше ли да ги вложи в нещо по свястно? Например в мацка която би трябвало да спечели без да се плаща на журито например. Аз ако съм разкарвам крокозъбела и с парите си зарибявам някое девойче което няма да ме е срам да го показвам по улиците. На тая и 100 конкурса да и купиш, пак до грозната и мутра ще се будиш. Абе лоша работа. Друго си е някое обикновено момиче от улицата, а не някаква си миска.
188
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това крокодилите са много адаптивни животни. Успяват да се промъкнат във всички конкурси за красота!!! Че даже и ги печелят понякога!Пък вие още ли вярвате когато учителите са ви казали, че в България не живеят крокодили? Живеят, че и миски стават!
187
1
 
30
 
! Отговори
dany 70 преди 6 години
За пореден път се доказва че живеем в идиотска държава.Много жени над 68 годишна възраст са по-красиви и достойни да заемат мястото на тази "МИСКА".Дано да има малко съвест и се откаже за да не се излага тя ,а и БЪЛГАРИЯ.А тези мерзавци от журито що не вземат да си наврат главите там където сутрин сядат за да олекнат...*** нещастни.
186
0
 
26
 
! Отговори
Калина преди 6 години
Търсете парите!Кой я.....
185
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Можехте да спестите големият срам от това, че такова нещо е спечелило конкурс за мис България, като поне снимка 2 бяхте спестили!Нарочно ли я поставихте?За да видим, колко платен е конкурсът?
184
0
 
18
 
! Отговори
бръммм преди 6 години
от друга страна,няма грозни жени- има трезви мъже...