Слави Трифонов с махленски обиди срещу Цитиридис. (Не)очаквана слабост?

Шоуменът и политик определи Николаос като глупав
13 апр 2020 14:32, Александър Попов
502
Слави Трифонов с махленски обиди срещу Цитиридис. (Не)очаквана слабост?
Снимки: Олег Попов/колаж: Dnes.bg
Слави Трифонов гостува онлайн на Маги Халваджиян в "Господари на ефира", където над час отговаря на въпроси на зрители - от такива за политическия му проект до твърде лични.
 
Естествено, не бе подмината темата с неговия конкурент в bTV Николаос Цитиридис. И показа неочаквана слабост на фона на твърденията си, че е доказан професионалист.
 
Квалифицира Цитиридис като глупав на няколко пъти, а предаването му, че се прави на инат.
 
Още в началото той прояви своята раздразнителност, че шоуто копирало неговото, включително студио и декори. Подобни студиа и декори не са измислени нито от bTV, нито от Слави. Включително и надписът на вечерните предавания наподобяват западните образци.
Още по темата
Самият Трифонов навремето беше в същата ситуация. Нападките срещу него бяха, че е изкопирал шоуто на Тодор Колев "Как ще ги стигнем..." - задявките с бенда, скечове и вицове, гостите. Не е по-различно от ситуацията близо четвърт век по-късно. Но тогава в ролята на разочарования беше Адама, а сега той. 
 
Зрител попита дали е гледал конкурентното му предаване. 
 
"Гледах го, разбира се. Голяма глупост. Човекът няма чувство за хумор, а се опитва да има. Мисля, че е много млад. В САЩ водещите на такива тв продукции започват над 40 години, аз стартирах на 33. Но имах добър екип. Това предаване върви на инат, иначе отдавна трябваше да бъде спряно. В него няма нещо, което върви като рейтинг. То съществува, тъй като някой е похарчил някакви пари и сега трябва на инат някакво момче да се прави на водещ. А иначе трябва да се дава път на младите, но понякога трябва да се спират. Ако го дадеш на млад глупав човек, значи ти си страшно глупав стар човек", заяви Слави.
 
Десетина минути по-рано на друг въпрос - "Каква е била разликата между Слави с плитките с ластик и сега?", той отвърна, че със сигурност е бил по-тъп.
 
И допълни, че "когато човек е млад, е глупав. И това е очарователно". Явно обаче Цитиридис не му е очарователен.
 
Защо падна на някакво махленско ниво с обидите обаче остава загадка. Или може би не е. Истината е, че през последните над 20 години Слави никога не е имал конкуренция в същия часови пояс. И няма как да направим съпоставка на неговата реакция.
 
Тя издава нервност. И той самият призна, че телевизията му не е на печалба, защото рекламодателите са съсредоточени в двете големи частни телевизии. Докато беше в bTV едва ли е имало случай да изпитва трудност по отношение на рекламодателите. Рейтингите също бяха в кърпа вързани, независимо от лъкатушенията им през годините.
 
Сега не е така. Той и неговият екип се борят за всяка реклама. Колкото и да са условни - рейтингите не са в негова полза, а и самият той избра друг подход при пийпълметрията, който засега е новаторски за нашия пазар и не се припознава от рекламните агенции. 
 
И на фона на всички трудности, той има конкуренция. За първи път реална. Изкопирана, със слаб екип, с "глупав" водещ, но конкуренция.  
 
Слави твърди, че е професионалист и непрекъснато се стреми да се самоусъвършенства. 
 
В същото време зачеркна с големия флумастер "младия и глупав" Цитиридис. Не става и толкова. Той няма право да се самоусъвършенства.
 
Всъщност сравненията между Трифонов и Цитиридис на пръв поглед са повече от нелепи. Единият с опит, другият - с никакъв. Единият с влияние на музикалната сцена, а според изследванията и в политиката, водещ от над 20 години, другият - сега прохожда.  
 
Само че този с опита вижда заплаха. Иначе не би го обиждал. Просто щеше да се радва на слабата конкуренция...

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


502
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
283
8
 
40
 
! Отговори
Тъй преди 4 години
Да оставим музиканта Слави Трифонов на страна,стана и шоумен като яхна вълната навреме,направи пари.Но простака в него така и не се промени!!!Особено в последните му години,не обича неудобни въпроси,когато погледнеш критично на неговото мислене направо те намразва!!!
282
6
 
13
 
! Отговори
Слави....... преди 4 години
........ще го бъде само в открит съюз с кака ***!!!!
281
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ИвайлоПрав си за времето. За парите не знам, но всичко си има край - включително и човешкият живот. Едно е ясно. Слави няма идеи. Механичното противопоставяне не може да генерира промяна. А и времето, когато можеше "да излъже" лапнишараните, както направиха царят и Борисов, отмина.
280
9
 
22
 
! Отговори
Ивайло преди 4 години
Всеки с времето си,просто на Слави времето му отмина.Трябва да свиква с тази мисъл. Независимо дали му харесва или не.Днес го гледаме по телевизията, а утре ще го срещнем на някоя пейка в парка или в някое квартално магазинче да продава защото няма да му стига пенсията.Такъв е живота
279
13
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слави е пълен със себе си. Вече съвсем не става. Цитиридис е свеж, без претенции за величие, с добро чувство за хумор, макар и далеко от дебелашкия балкански хумор.
278
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фактът, че Слави ходи с кортеж от 2 джипа и 10 човека охрана, следва да ви покаже що за човек е. В началото на шоуто му, преди 20 години беше наистина смешен и много го следях. После си повярва, че е велик и взе да се държи крайно просташки и да менторства гостите си, взе да изпълнява политически поръчки, да търгува с влияние и какво ли още не. Представете си какво ще стане ако спечели някаква подкрепа на избори. Цитиридис е готин и шоуто е свежо. Но това си е мое субективно мнение
277
7
 
22
 
! Отговори
One преди 4 години
Парите не могат да ти дадат класа. А учиндолския си направи телевизия и си мисли, че всички ще вземат да я гледат. По едно време когато София започна да се пълни яко с всякакви, славчо беше техният герой. *** и глупав като тях, ама с яко кинти, защото е нечия ***. И много искаха да са като него. Обаче реалността не прощава и повечето такива станаха я миячи на чинии, я нещо друго подобно в чужбина. И като удари коронавируса и повечето такива се върнаха и изпозаразиха народа.
276
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хич не ме занимавайте с тези, които никой не ги гледа. В случая Слави е тоталната щета, защото някога имаше някаква публика, сега никаква. Да смениш канала за да търсиш специално него - абсурд. Не го споменавайте, защото му правите рекламя, че изобщо съществува, макар и на кучето в Г.,.. откъдето и изпълзя. Вече си е пак у дома!
275
8
 
30
 
! Отговори
Котки преди 4 години
Абе аз не знам за махленските обиди, ама искрено се смях на ония пост във фейсбук къде беше направил за коронавируса. Някакви бакалски сметки беше правил, ама очевидно грешни, нещо, което ще намериш надраскано върху смачкана амбалажна хартия.И си го представих как цъка на калкулатура и си мисли "тва е, разбих най-голямата измама до сега!" И после едни монолози едно чудо. Искаше да се прави на сериозен журналист и анализатор и стана толкова смешен колкото като комик и шоумен никога не е бил.
274
12
 
32
 
! Отговори
mdam преди 4 години
Дълъг плешив ....!
273
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Немска или съветска,войнишката каска в случаят е задължителна.За маската не държим толкова.
272
11
 
31
 
! Отговори
Кико преди 4 години
Срам за Учиндол! Хора не мислете че всички от нашето село са ****!
271
7
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Телевизията на Славчо е същата като на Сидеров и БСП - култ към личността на работодателя и партиен плювалник.
270
42
 
26
 
! Отговори
Костова преди 4 години
И каква е заплахата,която вижда!?Това шоу в БТВ е жалко копие на шоуто на Слави!Водещият,наистина е гола вода!Млад,неопитен добре,но нищо ново,нищо интересно.А Слави си каза това,което мисли.Както винаги!Махлянската нотка е вкарвате вие,платените драскачи!Телевизията му е нова,сега прохождаща!Нормално е да има трудности!Така,че не пишете глупости!Не изопъчавайте истината!А тя е,че това,което в БТВ наричат шоуто на Цитиридис,е пълна скука и групост.Къде го видяхте този страх!Иска ви се!
269
7
 
47
 
! Отговори
ох :) преди 4 години
Славчо е заприличал на спаружен самоковски компир презимувал на нивата.
268
9
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато човек одъртее, или се вдетинява,или озлобява.. Има и трети, спасителен изход - изкуква!
267
1
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Къде скрихте разни Прецеденти,бивши Командири?Скукаа..
266
8
 
51
 
! Отговори
Абе преди 4 години
Слави от доста време е все намръщен, вечно недоволен, критикува всичко и всички. Като прави човек партия трябва да излъчва позитивизъм, да има ясни и конкретни идеи за широк спектър от проблеми, да увлича хората. Това че хората пълнят залите на концертите му не значи че ще гласуват за него на избори. А и шоуто му отдавна се изтърка, все едно и също години наред, затова не го и гледам десетина години вече. От сега нататък ще е със затихващи функции Славчо.
265
9
 
33
 
! Отговори
Ватман преди 4 години
Кой е Слави?
264
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Учиндолскята гарга явно много я е закъсал та да се сдобрява с Маги и да го моли на колене да му даде хляб. Цирка с мачовското и нападателно поведение е за наивниците.