Коя е Джил Байдън и готова ли е да стане първата дама на САЩ?

Братът на Джо Байдън я кара да излезе с него
6 ное 2020 22:15, Иванка Гъркова
126
Коя е Джил Байдън и готова ли е да стане първата дама на САЩ?
Снимка: БГНЕС

След коронавируса, тема номер едно в медиите тази седмица са президентските избори в САЩ. Досега много анализатори следяха отблизо кампанията на Доналд Тръмп и Джо Байдън, а други се фокусираха върху стила на обличане и поведение на техните половинки. Сегашната първа дама Мелания Тръмп си навлече доста критики, носейки черни очила и забравяйки да си сложи предпазна маска неведнъж. Освен това тя се усмихваше доста странно, което накара хората да вярват, че има двойник, който я замества на определени изяви. Както Мелания, така и жената на другия кандидат, подкрепиха своите мъже, но първата взе участие в края на предизборните срещи, а опонентката ѝ имаше важна роля във всички тях.

Светът е в трепетно очакване да научи кой ще спечели битката за президентското място и кой ще управлява страната в следващите четири години. Докато резултатите все още не са готови, ще ви запознаем с Джил Байдън, която за разлика от Мелания Тръмп, не е толкова позната на широката общественост. Кой знае, нищо чудно утре тя да стане първата дама и да се премести да живее в Белия дом.

Джил изкарва прехраната си от малка, омъжва се твърде рано
 
Джил Трейси Джейкъбс е родена в Хамънтън, Ню Джърси, на 3 юни 1951 г. Освен нея, родителите ѝ имат още пет дъщери. Баща ѝ е работил като касиер в банка, докато майка ѝ трябвало да се грижи за домакинството. По-късно всички се преместват в Пенсилвания, където момичето прекарва по-голяма част от детството си. Оттам идва и по-специфичният ѝ акцент на говорене.
 
Когато е едва на 15, Джил започва първата си работа – като сервитьорка в град Уилоу Гроув.
 
"От ранна възраст знаех, че искам собствени пари, собствена идентичност, собствена кариера", разказва тя пред списание Vogue през 2008 г., говорейки за това как изкарвала прехраната си като тийнейджърка. Само след четири години тя изненадва родителите си с новината, че ще се омъжва. През 1971 г. тя сключва брак с футболиста Бил Стивънсън, който среща преди да е завършила гимназия. След това я приемат в колежа в Делауеър.
 
Година след тяхната сватба, Джил и Бил започват първия си съвместен бизнес. Откриват заведение и концертна зала под името "Stone Baloon", които постепенно се превръщат в едни от най-успешните в страната. В тях гостуват известни американски артисти, провеждат се и големи културни прояви.
 
Докато била студентка, Джил е забелязана от малка модна агенция и за известно време работи като рекламно лице, но когато я питат за тази работа, тя винаги уточнява, че никога не е била модел.
 
"Може би съм ходила на пет места, където са ми плащали, примерно по 20 долара. Но аз не бях модел", категорична е тя в свое интервю пред Vogue през 2008 г. 
 
Все пак тогава американката започва да се увлича по света на модата и се записва да учи моден мърчандайзинг в Пенсилвания, но така и не завършва.
 
1975 г. е трудна за Джил, чийто брак с Бил Стивънсън не върви и двамата подават молба за развод.
 
"Нещата бяха малко прекалено груби, твърде емоционални", спомня си тя за онзи момент, в който решила да продължи живота си сама.
 
След като разводът е факт, Джил завършва образование с бакалавърска степен по изкуства от университета в Делауеър.
 
Среща на сляпо я обвързва завинаги с Джо Байдън
 
Франк Байдън решава да запознае Джил и брат си Джо. Разведената 24-годишна жена се чувства неудобно, но от срам, не може да откаже поканата за среща "на сляпо". Не знае нищо за човека, който звъни на вратата ѝ, но се успокоява с факта, че просто ще излезе, ще си поговорят и ще се разделят, като никога повече няма да участва в подобно нещо. Съдбата обаче си знае работата!
 
Кога Джил и Джо Байдън сключват брак и как се развива животът им по-късно, вижте в материала на Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
3
 
16
 
! Отговори
Избори САЩ 2020 преди 3 години
Каква сърцераздирателна Холивудска драма, дами и господа ..... каква акълолипсистична трагедия ... вече е почти сигурно че един човек Джон Доу от Пий Таун, Ню Мексико държи последния глас който ще определи кой ще е новия "дъртт" президент на най-великата демокрация на света ... с толкова замотана и крива избирателна система на която дори севернокорейски и сибирски диктатури се възхищават ...Амин. п.с. Докато кандидата се обяви , той може да умре от старост.
89
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Готова е да стане първа баба на САЩ
88
5
 
8
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До Мариета, ДжорджияХахахахахаха, егати какво дебиляги пишат тук. Пич на име Мариета, за какво руски клошари търгуват с фалшиви бюлетини, като всеки може да иде в коя да е избирателна секция и да си вземе истинска и да гласува за кой си иска. Ако има фалшиви бюлетини те по-скоро трябва да се доставят в избирателните секции по време на преброяването, а не да се търгуват на улицата. Много сте прости това комунистите, ей :)))
87
4
 
8
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
За първите дами на американските Президенти знам само, че са относително добре изглеждащи жени, стилни, като Мелания и Джаки Кенеди изпъкват като красота и индивидуалност пред останалите. Но това което повече ме втрещява е факта, че досега, поне аз де, не съм ровил за проверка, но май няма НИТО ЕДИН ПЛЕШИВ АМЕРИКАНСКИ ПРЕЗИДЕНТ.
86
0
 
0
 
! Отговори
фдс преди 3 години
...очаква се общият брой на гласувалите да е над 150 млн. души
85
19
 
2
 
! Отговори
Мариета, Джорджия преди 3 години
Току що полицията в Атланта съобщиха, че са намерили телата на два бездомни руски имигранта които са търгували с фалшиви бюлетини до една от избирателните секции. Били са разкрити от гневна тълпа симпатизанти на Тръмп които са ги линчували на место.
84
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми те в ключовите щати където положението е 50/50, 1000 гласа повече са решаващи, а при около 40-50 милиона.....Така умело манипулираш! 40-50 милиона са гласоподавателите в целите САЩ. С каква разлика бие Байдън в тях?В Джорджия гласоподавателите са малко над ПЕТ млн. и там той бие с 3 хил. гласа.ЗАЩО ДАВАШ БРОЙ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ В САЩ, А РАЗЛИКА В ОТДЕЛЕН ЩАТ?
83
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми те в ключовите щати където положението е 50/50, 1000 гласа повече са решаващи..........1000 гласа........за кои щати говориш???????
82
6
 
1
 
! Отговори
фдс преди 3 години
Ми те в ключовите щати където положението е 50/50, 1000 гласа повече са решаващи, а при около 40-50 милиона.....Я потърси в нета, че през 2011 г. новородените цветнокожи бебета се оказаха повече от белите. Интересна тенденция.
81
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Честит празник, Тонка!Не унивай!ХА ХА ХА ХА
80
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МеланияСигурно знае, нали и той е барал доста шyнди...
79
6
 
6
 
! Отговори
фдс преди 3 години
хитряга е старчето, чернокожа америка гласува чернокожето вице
78
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Американците избират по-бързо президенти в другите страни, отколкото в собствената си.
77
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На американците само чалъмите и фасоните им големи и всички го виждаме........Сладур, ти още от средновековието не си излезнал.........."чалъмите и фссоните".....каскет.
76
9
 
13
 
! Отговори
Рушофилски трол преди 3 години
Белият дом поне ще има първа дама.....за разлика от блатна красная.
75
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който и да стане президент, ще е било с лъжи и измами.Това е безсрамие и безчестие. На американците само чалъмите и фасоните им големи и всички го виждаме...
74
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тръмпунгелът и бидоня показаха истинското лице на америка без грим.Демокрацията е една ГОЛЯМА пръдня.
73
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джил е една бабка.Това е Джил.
72
0
 
3
 
! Отговори
We преди 3 години
Lil' Wayne and 50 cent voted for Trump, Tupac and Elvis voted for Biden.
71
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Байдън е комунист.Това ли иска наистина Америка ...?!