Джокович потвърдил пред властите, че не е ваксиниран

Той два пъти се заразявал с COVID-19,
10 яну 2022 12:21, Нели Христова
218
Джокович потвърдил пред властите, че не е ваксиниран
Снимка: БГНЕС

Какво се случва с тенисист номер едно в света Новак Джокович още не е напълно ясно - баща му Сърджан твърди, че той е арестуван, други източни пък опровергават тази информация.

Австралийското издание The Age отрече сърбинът да е арестуван. Според вестника, Хоук продължава да обмисля дали да анулира визата му. Изданието цитира четири източника, включително тенис специалисти и представители на федералното правителство. Към момента не е ясно къде точно се намира сръбската тенис звезда, въпреки че твърдения добавят, че няма полиция или граничен контрол пред офиса на адвокатите му.

Междувременно, документи разкриха, че Джокера е потвърдил при кацането си в Мелбърн пред граничния контрол, че не е ваксиниран. Базата на поисканото от него медицинско изключение бил прекарания коронавирус от сърбина на 16 декември.

Пълен текст на разпита на летището:

Интервюиращ: Благодаря Ви. Какви са причините, поради които пътувате за Австралия днес?

Джокович: Аз съм професионален тенисист и основната причина за мен да дойда в Австралия е участието на Аустрелиън Оупън в Мелбърн, Виктория.

Интервюиращ: Благодаря Ви. Сега въпрос относно ваксинацията Ви, ваксиниран ли сте?

Джокович: Не съм ваксиниран.

Интервюиращ: …за Ковид-19? Не сте ваксиниран?

Джокович: Не съм ваксиниран.

Интервюиращ: Благодаря Ви. Прекарвали ли сте някога Ковид?

Джокович: Да.

Интервюиращ: Кога се случи това?

Джокович: Имах коронавирус два пъти – през юни 2020 и наскоро дадох положителен ПСР тест на 16 декември, 2021.

Датата, която Джокович посочква за втория си положителен тест за COVID-19 обаче е интересна - множество изображения, публикувани от акаунтите в социалните мрежи на фондация "Новак Джокович", показват, че тенисистът, който не носи маска, участва в панелна дискусия пред публика в същия ден.

Джокович и участниците не носят маски на снимките.

След това на 17 декември страницата на Белградската тенис асоциация във Facebook публикува различни снимки на Джокович, позиращ с група млади хора на церемония по връчване на наградите по тенис.

Една снимка показва поне 26 предимно млади хора, позиращи с него. Местните сръбски медии разпространиха, че Джокович е участвал в церемонията по връчването на младежките награди.

В същия ден Джокович по-късно публикува своя снимка с плоча в официалния си акаунт в Instagram.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 6557454 "Проблем за Джокович е, че през декември е участвал в публични инициативи" ---- не четеш ли??? Човекът е дал ПОЛОЖИТЕЛЕН ТЕСТ за имагинерната настинка! Точно както и аз съм дал положителен антигенен тест - дадох 20 лева на ръка на момата от бутката и тя ме писа положителен за да мога сега да имам заветния сертификат. Другата ми опция беше 400 лева за сертификат, че съм набоден... Предвид факта, че и от РЗИ ми се обадиха чак на 11я ден го намирам за най-добрият ход в момента.
131
0
 
4
 
! Отговори
До 159 преди 2 години
И какво искаш да ни кажеш с тази информация, която ние всички знаем?Германия окупира Франция през втората световна и почти цяла Европа.10г слвд края на войната Германия и Франция слагат нащалото най най силния икономически съюз в момента.Или ти предлагаш двете държави да продължават да се мразят и да са постоянно във война?
130
1
 
25
 
! Отговори
Георги преди 2 години
Сега едни приятели са болни от ковид - жената е с две дози на файзер, мъжа е с две дози + бустерна. Имаха температура, накашлят - направиха си бързи тестове и излязоха положителни. Сега двамата ще се прибират към германия защото живеят там. И двамата си имат зелен сертификат и ще минат всички проверки, въпреки че са болни :). Така, че за какво са тия сертификати изобщо ?! Болни, здрави - всеки си щъка свободно. Още повече, че сега много хора го карат като настинка, никой не се тества
129
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно, защо пишещите тук неваксинирани имат явно някакви психиатрични проблеми.
128
4
 
5
 
! Отговори
До 158 преди 2 години
За антиваксърите...имиджа на Джоката е невероятен.
127
1
 
7
 
! Отговори
Пишете за това преди 2 години
На 10 януари 1944 г. съюзническите сили на САЩ и Великобритания започват първите комбинирани дневно- нощни атаки срещу България и нейната столица София. През деня във въздушното пространство над страната навлизат 280 американски самолети, от които 140 B-17F Flying Fortress, 40 B-24J Liberator и 100 прикриващи ги изтребители Р-38G/F Lightning. Самолетите следват маршрута Шкодра Качаник Скопие Враня Сурдулица Сливница София.
126
5
 
7
 
! Отговори
6557454 преди 2 години
Как ги виждам нещата: Съдията е отсъдил на база това, че Джокович е изкарал ковид през декември и реално има право да посещава Австралия. Проблем за Джокович е, че през декември е участвал в публични инициативи и това означава, че или лъже държавата Австралия, че е изкарал ковид през декември, или е бил заразен покрай много хора в Сърбия без да спазва никакви елементарни мерки. И в двата случая е много кофти имиджова ситуация за него.
125
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Па.лячовски истории! Ай стига сте пълнили нюзфийда със сръбски палячовци! Няма ли други смеш.ници - там Кардашиян нещо и други паля.човци?
124
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евалата на Джоко! Показа на "свободния свят" какво означава да си свободен! А ония джрг дори успяха да го превърнат в мъченик! Евалата!
123
8
 
16
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Австралия = Северна Корея!
122
5
 
20
 
! Отговори
до Пич преди 2 години
Пич ли си,пичка ли си,но най-вероятно си зомбирано отроче.Кой ти дава право на теб и подобни на теб екземплярчета да кръстите,хората които не щат този препарат да си го....антиваксъри?Ако имаш поне малко интелект, може да прочетеш в гоглето какво значи антиваксър-това са хората,които не признават НИКАКВА ваксина и не ваксинират децата си,поради техни си убеждение.А да не признаеш 1 ваксина,която трудно може да се нарече ваксина,те прави мислещ,разсъждаващ,защото логиката в тази ваксина я НЯМА...
121
2
 
17
 
! Отговори
Нов световен ред преди 2 години
Скоро очаквам, ако не си ваксиниран, да те стрелят между очите с 9 милиметров от упор ама то за здраве бе!
120
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България има 1 000 000 ваксинирани - за две години от малко над 7 милиона вече сме 6.5 милиона. Половината от набодените вече ги няма. Как мислите вие ще се носете ли?
119
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 147 Не е излъгал ама е излязал ден след позитивен ковид между ститици хора да се снима и раздава награди. Ще го разчекнат за това а не заради ваксината.
118
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Нов ред. Всичко което казваш е така, но това не отрича фактът че ти бият отрови , от които в скоро време ще сдадеш багажа.
117
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ким кардашиян да се заеме със случаят само тя ги оправя затворниците за по малка присъда:))
116
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е излъгал. Не е ваксиниран! И е известен. Удар под кръста срещу фашистите! ГОЛЯМ КЕФ!
115
3
 
14
 
! Отговори
Нов ред преди 2 години
Зора за ваксинацията е, че всеки гражданин трябва да му се снеме ID-то чрез зелен сертификат. После да му се вземат парите, жилището, да започне да се храни контролирано, като *** и да се превъзпита за новият дистопичен модел на Единно Глобално правителство, което да държи цялата власт и ресурс в себе си. Фараоните на 21-ви век
114
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще ти се да те инжектират с "водно плацебо". Само дето от водно плацебо не припадаш ей така както си вървиш. :)
113
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В днешно време в нашите медии е по-срамно да кажеш, че не си ваксиниран, отколкото че си педофил. До там я докарахме, Викторчо и Цънцъра да скачат като петели да ти избодат очите.