Джокович потвърдил пред властите, че не е ваксиниран

Той два пъти се заразявал с COVID-19,
10 яну 2022 12:21, Нели Христова
218
Джокович потвърдил пред властите, че не е ваксиниран
Снимка: БГНЕС

Какво се случва с тенисист номер едно в света Новак Джокович още не е напълно ясно - баща му Сърджан твърди, че той е арестуван, други източни пък опровергават тази информация.

Австралийското издание The Age отрече сърбинът да е арестуван. Според вестника, Хоук продължава да обмисля дали да анулира визата му. Изданието цитира четири източника, включително тенис специалисти и представители на федералното правителство. Към момента не е ясно къде точно се намира сръбската тенис звезда, въпреки че твърдения добавят, че няма полиция или граничен контрол пред офиса на адвокатите му.

Междувременно, документи разкриха, че Джокера е потвърдил при кацането си в Мелбърн пред граничния контрол, че не е ваксиниран. Базата на поисканото от него медицинско изключение бил прекарания коронавирус от сърбина на 16 декември.

Пълен текст на разпита на летището:

Интервюиращ: Благодаря Ви. Какви са причините, поради които пътувате за Австралия днес?

Джокович: Аз съм професионален тенисист и основната причина за мен да дойда в Австралия е участието на Аустрелиън Оупън в Мелбърн, Виктория.

Интервюиращ: Благодаря Ви. Сега въпрос относно ваксинацията Ви, ваксиниран ли сте?

Джокович: Не съм ваксиниран.

Интервюиращ: …за Ковид-19? Не сте ваксиниран?

Джокович: Не съм ваксиниран.

Интервюиращ: Благодаря Ви. Прекарвали ли сте някога Ковид?

Джокович: Да.

Интервюиращ: Кога се случи това?

Джокович: Имах коронавирус два пъти – през юни 2020 и наскоро дадох положителен ПСР тест на 16 декември, 2021.

Датата, която Джокович посочква за втория си положителен тест за COVID-19 обаче е интересна - множество изображения, публикувани от акаунтите в социалните мрежи на фондация "Новак Джокович", показват, че тенисистът, който не носи маска, участва в панелна дискусия пред публика в същия ден.

Джокович и участниците не носят маски на снимките.

След това на 17 декември страницата на Белградската тенис асоциация във Facebook публикува различни снимки на Джокович, позиращ с група млади хора на церемония по връчване на наградите по тенис.

Една снимка показва поне 26 предимно млади хора, позиращи с него. Местните сръбски медии разпространиха, че Джокович е участвал в церемонията по връчването на младежките награди.

В същия ден Джокович по-късно публикува своя снимка с плоча в официалния си акаунт в Instagram.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никакъв Ковид не е изкарал през декември. Вижда се на снимките как свободно се разхожда. ----///----- И? А как искаш да се разхожда, с пранги ли?
91
3
 
17
 
! Отговори
Србе преди 2 години
С македонците, србете и ромънците трябва да направим БС с оща балканска криптовалута и собствена армия с ядрен арсенал. Кво се занимаваме с тези европейци, на тях не им дреме за нас. Възприемат ни като сметище. Бяха си сложили послушко да ни управлява 12 години
90
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
kакво се случва с тенисист номер едно в света Новак Джокович още не е напълно ясно_________________________________________________________________Днес-а пак не е в част, нормално за фейк медия, тази сутрин световните агенции обявиха че Джокович е протестирал в съда за решението на имиграционните служби и е СПЕЧЕЛИЛ.
89
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не разбирам, коя от снимките опровергава ПСР теста? Защо да не може да се среща с хора и да участва в дускусия ако е положителен.
88
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали цяла Австралия е ваксинирана? Защо се притесняват от един неваксиниран? Тъкмо да видят дали ваксините работят!
87
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той отива там след като са му разрешили. После ония си викат "ее, тоя много бие, пък ние имаме да правим предизборна кампания, я да вземем да съчетаем полезното с приятното" и е така става международен циpк австралийски. Това е цялата работа.
86
2
 
8
 
! Отговори
А стига ве преди 2 години
Освободете човека да рита топка, какво ви е направил.
85
10
 
10
 
! Отговори
Селяк преди 2 години
Абе ваксиниран или не с маска или без..... в Австралия си имат правила като искаш да си там ще спазваш, ако не кръгом в Сърбянката!
84
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джокович е велик тенисист и проводник на сръбските шовинистични мечти за Велика Сърбия. Така че стига сте го величали. Джокович иска Сърбия да е до Пловдив. Македония е сръбска за него. Няма по-страшно нещо от сръбския шовинизъм. Турците са по-човечни хора от сръбските шовинисти.
83
3
 
10
 
! Отговори
...! преди 2 години
До до НадблюдателНищо "патриотично" не влагам с препратката към Гришо! Просто тогава Сърджан усмърдя медиите, как нашият бил заразил синът му, без да се знае откъде е тръгнал вирусът! Верно е ,че не е длъжен да се ваксинира, но не е длъжен да участва в турнира! Условията които са задали австралийците не са валидни само за него, но и за всички останали! И тия условия са пределно ясни на Джокович!
82
3
 
7
 
! Отговори
до 100 преди 2 години
А вие на кого вярвате?На тези,които ви казаха като си поставите препарата 2 пъти и ще станете бесзмъртни,а след година се видя че трябва да се боцкате през 3 месеца?Мене не ме интересува на кого вярваш,през месец се боцкаш ако искаш,но защо скачате на тези ,които не мислят като вас?Мюсюлманина вярва в Аллах,християнина в Христос,нима има сила която да накара единия да вярва другия,само защото някой е казал че това е правилно?!?
81
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джокович е типичен сръбски лъжец. Никакъв Ковид не е изкарал през декември. Вижда се на снимките как свободно се разхожда. А иначе Австралия е супер фашистка държава. Един гигантски концлагер. Няма по-брутално диктатура от Австралия.
80
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бате Ноле си беше наумил да прави простотии и успя.
79
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 99 Е, не, как така, нали преди все разправяхте, че Австралия имала правила и всеки трябвало да ги спазва, а сега казваш "може да реши друго"? Къде й отидоха правилата?
78
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама много им се искаше да беше си набил ваксина и да пропагандира отровите, вместо да ги отрич72464а. Нъцки. Не е някой льольо.
77
1
 
4
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 2 години
Поредната "буря в чжаша вода"...
76
7
 
5
 
! Отговори
До 99 преди 2 години
Можеш да влезеш в Австралия, спрямо техните правила.Ако, обаче, се усъмнят, че си ги излъгал...тогава, вече нещата стават други.Хайде, подай си болничен на работодателя и след това поствай снимки от плажа в Гърция, за същия период.Какво ще му кажеш? Шефе, медицинското си е медицинско...не ме интересува.Имам ли документ? Имам, не можеш да ми кажеш нищо.Е, да...но шефа ти може да реши друго.Същото е и тук с австралийските власти.
75
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До НАБЛЮДАТЕЛДа бе, разбрахме, че Джокович е антиваксър и за това го величаете.За тов аи не си е купил зелен сертификат, да не се обърнете, вие- същите, срещу него...че ви е предал великите вярвания.За това и вместо да си е купил сертификат, си е купил фалшиф тест.Но и това явно не можете да проумеете, защото сляповярвате на светеца-антиваксър...да ви води на война срещъ фашистките ваксъри.
74
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 83 О, значи за да влезеш в Австралия не просто трябва да си ваксиниран или преболедувал, а силно и искрено да вярваш във вируса и да носиш маската, която е символ на правата ковидвяра... Аха. Сега вече ми се изясни.
73
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега една купа да му връчат за това ех голяма нещо си направил,че и горд то и аз не се ваксинирах ама не е нещо за хвалене